Veszélyes hibát fedtek fel a játékban!

Veszélyes hibát fedtek fel a játékban!

Egy óriási hibára derült fény a napokban, egy biztonsági szoftvert készítő cég jóvoltából.

Azért elég kellemetlen lehet, hogy megölnek egy szerveren és még a géped irányítását is átveszik, nemde? Nézzük meg, hogyan is működött ez az egész. Nem kell aggódnotok, hiszen ezt az óriási hibát, egy júniusi update-el eltávolították, amit egy biztonsági szoftvereket gyártó cég erősített meg. Ez a hiba lehetővé tette a CS:GO játékosoknak, hogy a Steam Közösségi böngészőjével és egy egyedi szerverrel bejuthassanak mások számítógépébe, annak a segítségével, hogy megölik őket egy custom mapen.

A PGL engedélyezte az ugrás bug használatát a Majorön

A FaZe-esek teljesen kiakadtak rajta, de a PGL érvelése jogosnak tűnik.

Amikor egy játékos meghalt, akkor a szerver a felhasználó játékos modelljét, az eddigiektől eltérő módon, módosított ragdoll állapotba dolgozza fel, így hatékonyan betöltve a Remote Acces Trojan (RAT) vírust.

Szerencsére a Valve pontot rakott az ügy végére a június 16-ai frissítéssel, de azt, hogy konkrétan ezt a hibát javították nem szerepelt benne. Ez az egész addig nem derült volna ki, amíg a One Up Security cég ezt fel nem hozza. Ha biztos szeretnél lenni, hogy a géped nem esik ilyen támadások áldozatává, akkor csak szimplán kapcsold ki a third-party letöltési lehetőséget. 

Ezt úgy tudod elérni, hogy a következő parancsokat írod a konzolodba:

"cl_allowdownload 0" , valamint "cl_downloadfilter all"

A fent említett módon, a hiba nem csak CS:GO-ban volt elérhető, hanem az összes Source motort használó játékban, mint a Team Fortress 2, Half Life, Portal 2 és a Left 4 Dead 2.

VIDEÓ: Hibát hibára halmozott a Valve az új Operationben?

Az egyik pályán vásárlási bug, a másikon a kamu árnyék - a közösség elégedetlen az új pályákkal.

Természetesen nagy köszönet a Valve-nak, hogy egész gyorsan reagált erre a hibára és úgy néz ki, hogy végérvényesen ki is javították.

Kövess Minket!