TI7 előzetes: Team NP, a fekete ló

Baráti társaságból akár TI győzelemre is esélyes csapatot fabrikált EternalEnvy. 

Hetekkel a TI6 után alakult a Team NP (állítólag a "No Problem" rövidítése, de pontosat nem tudni), egy újfajta Dota 2 csapat születésének lehettünk szemtanúi.

A gárdát EternalEnVy hozta össze, bár ezidőtájt ő inkább a Team Secret-es botrányairól volt híres és nem a Team NP került a középpontban, ha ő került szóba. Többször is azt nyilatkozta, hogy inkább barátokkal játszana szívesen, nagy név és szponzori nyomás nélkül. Az eredeti lineupban még helyet kapott Theeban “1437” Siva és Avery “SVG” Silverman, akikkel ezt meg is tudta valósítani. Ez a csapat nem akart görcsösen mindenáron nyerni, mindössze élvezni szerették volna a Dota 2-t.

Ez felfogás egy idő után eltűnni látszott. Az év ezen szakaszában a középszerű eredmények arra sarkallták Envyt, hogy megválljon SVG-től és 1437-től. Őket két veteránnal pótolta: Johan “Pieliedie” Åstrom és Adrian “FATA” Trinks érkezett a szervezethez. Azonnal sikereket arattak. Harmadik helyen végeztek a Manila Mastersen, negyedikek lettek a Summit 7. kiírásában, ami egy átreformált csapattól nem is volt rossz a legjobbak ellen a Kijev Major után. Nem sokkal ezután megnyerték a The Internation 7 észak-amerikai selejtezőjét, megváltva ezzel a jegyüket Seattle-be.

Az új Team NP a klasszikus Cloud9-ra hajazott, miután offlanen is változás történt, Armand “Bone7” Pittner-t Arif “MSS” Anwar váltotta. Azt boncolgatják sokan, hogy vajon az inkonzisztencia ami megmérgezte a C9-et, vajon rányomja e majd a bélyegét az NP-re is. MSS nem villog annyira mint bone7 (Mask of Madness, emlékszik valaki?), de sokkal megbízhatóbb. Mindeddig sokkal jobban szerették az agresszív pickeket, bár ez többször visszaesést eredményezett a late-gameben. A draft-jaikban sokszor felbukkant az Ember Spirit (EE klasszikus), Queen of Pain, Puck - ezek a hősök jól működnek az early-mid game teamfightokban, időnként még a late-gameben is segíteni tudnak.


Nem csak a Dotában ügyesek! Ez mondjuk nem mindenkire igaz:)

Ez a stratégia viszont kétélű fegyver. A régi C9 hírneve a különös döntéshozatalból fakadt, főleg a late-game-et illetően, kétségkívül párat megőrzött magának az új Team NP is. A Zotac kupa döntőjében a TI7 meghívott Newbee ellen játszottak és pár mérkőzést eldöntő szituációt sikerült elbaltázniuk, többek között ez is hozzájárult 3-1-es vereségükhöz. Talán még nem elég összeszokott, esetleg ideges a friss team, de az biztos, hogy az egyik legizgalmasabb csapat a TI7-en ők lesznek.

Kire érdemes figyelni

MSS-nek ugyan még nem sikerült LAN-t nyernie, viszont inspirálóan hatott sokakra a játéka, a legtöbb csapatában húzóembernek számított. Kiváncsian várjuk, mire képes offlanen.

Legnagyobb kihívás

Mivel csak május óta játszik együtt ez az ötös, nehéz elképzelni, hogy a csapat szingergia és a kommunikáció hasonló szinten lehet mint az augusztus óta együtt gyakorló EG vagy OG esetében. De a TI7 selejtezők alatt minden klappolt. A világbajnokság mezőnye keményebb lesz és ha a legjobbakkal akarnak vetélkedni a jó, nem lesz elég. Ha képesek felülmúlni az eddig önmagukat, sokáig juthatnak.

Osztályzás

B. Nehéz megállapítani, hogy pontosan mire is képesek, nem sok tornán vettek részt ezzel a lineuppal. Vannak kiválóságok akikkel meglepetést okozhatnak Seattle-ben. A rövid idő amit együtt töltöttek azonban nem nekik kedvez. A Dota 2 szeszélyes, de nem lehet azt mondani az NP-re, hogy gyerekjáték lenne ellenük.


Balról jobbra: Aui_2000, FATA, MSS, EternalEnvy, pieliedie

A Team NP csapata pozíciók szerint:

  • 1. caJacky "EternaLEnVyMao (kapitány)
  • 2. deAdrian "FATA-" Trinks
  • 3. usArif "MSSAnwar
  • 4. caKurtis "Aui_2000" Ling
  • 5. seJohan "pieliedie" Åström
  • 6. roPittner "bone7" Armand megmaradt edzőnek

Szerintetek mennyi esélye lesz a The International 7-en az NP-nek? Meglepetésre képesek lehetnek vagy kiesnek gyorsan?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!