Overwatch World Cup: Bombameglepetések Sydneyben!

Overwatch World Cup: Bombameglepetések Sydneyben!

Rég látott hősök is felbukkantak és a map-pool is bővült. A kenguruk földjén telt ház fogadta a válogatottakat, akik ezt izgalmas meccsekkel hálálták meg!

Sydneyben a Star Event Centerben rendezték meg a ma hajnali órákba a C és a D jelű kvartettek első fordulós küzdelmeit a világbajnokságon. A szabályok nem változtak, négy mapot kell teljesíteniük a csapatoknak, és minden egyes pont számít a végelszámolásban. Az egy héttel ezelőtti Sanghaj tornán figyelemre méltó volt a közvetítés minősége. Most pedig bevezették a kép a képben megoldást, hogy még többet lehessen látni a csaták során. Nem volt viszont felhőtlen a kezdés, az ausztrál-olasz összecsapás váratlan bakival startolt. 


Szóval már robotok is vezethetnek műsort!:)

Lássuk mi történt a mai napon a vb-n:

C csoport

Ausztrália vs. Olaszország 4-0

A hazai közönség előtt remekül teljesítettek az ausztrálok. A megszokott mapokat láthattuk az első párharcon, King's Row, Nepal, Horizon Lunar Colony végül Route 66-el zártak. Az első pályán nem jelentett nagy gondot a payload megszerzése, majd az utolsó pontig is könnyen jutottak el. Az entry killek mindig sikerültek, a Tracer-Soldier 76 kombó megállíthatatlan volt. Védekezést tekintve a payloadot nem tudták a garázsban tartani, de után a könyvesboltnál hosszú ideig leparkoltatták. Az olaszok csak ultielőnyben tudtak csatát nyerni és akkor is csak alig. Végül hiába jutottak be a gyárba, befejezniük nem sikerült a küldetést. Nepalon még egyértelműbb volt a helyzet, az ausztrálok Tracer-Soldier kombója továbbra is brutális volt, az ellenfél Genji-Tracer kettőse nem tudta felvenni velük a harcot. Egészen a Holdig kellett utazniuk, hogy szoros csatát produkáljanak. Mindkét hatos szenzációs két támadást vezetett, ezzel el is foglalták mindkét pontot, az olasz óra kicsivel több mint 6, az ausztráloké kicsivel több mint 5 percet mutatott a végén. A rájátszásban azonban az utóbbi válogatott megint fergetegesen játszott, pár perc alatt növelték előnyüket. Amit meg is tudtak tartani. Ana-t választottak védekezés gyanánt és megérte. Nem kevés altatással (főleg az olasz Winston és Tracer csicsikált többet a kelleténél) már az első pontot is tartani tudták. Eldőlt tehát a meccs. A 66-os úton az olaszok egy Widow-Mercy párossal rukkoltak elő és az első pontig simán el is mentek. A kaput átlépve váltottak mert megrekedtek, de IEATUUP, az ausztrálok Tracere szó szerint felfalta őket, rengeteg killt szerzett és minden Pulse Bombja hasznos volt. A kanyarban megállították végül az előrenyomulást. Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy tovább jutottak a payloaddal mint az európaiak, ezzel kialakították a végeredményt.


Nem volt olyan része a pályának, ahol ne csatáztak volna!

Svédország vs. Portugália 2-2

Hollywood. Nincs mit ragozni a svédek teljesítményén. Kijöttek a spawn pontról és végigvitték a payloadot, nagyobb gond nélkül. Ami a portugálokat illeti, nagyon szenvedtek. Kiler D.Va-ja a vége előtt fél perccel robbant, kér embert iktatott ki. Majd a Genji bekapcsolódva a buliba lerendezte a maradék svéd védelmet. A limuzint útnak indították de sokáig már nem jutottak. Lijiang Tower viszont nem kis meglepetést szült. Gardenen már 73%-ot is gyűjtöttek a svédek amikor egy remek teamfight után visszajöttek a portugálok és megnyerték. Night Market egyértelmű svéd fölényt hozott. A szerverszobára Portugália beújított egy Sombrát, amely elkezdett muzsikálni, egy EMP, Tac. Visor óriási csatát nyert számukra. Az északiak még visszatudták szerezni a pontot, de 99%-nál egy újabb EMP kombó után kiadták a kezükből. A végén egy hosszú küzdelem alakult ki overtime-ban, külön kiemelendő Kiler D.Va játéka, jó néhány fraggel járult hozzá a portugál győzelemhez. Volskaya Industries. A portugál válogatottból Grey Sombrája fantasztikus volt, minden EMP időben jött és ki is használták. Mindegyik teamfightot nyerték ahol durrant az ultimate. Az első pontot sokáig védték, a másodikat pedig nem is engedték a svédeknek, hogy bevegyék. Szegény TviQ itta meg a levét a hackeléseknek, zavarában volt, hogy saját magát robbantotta fel a Pulse Bombal. A szerepcsere után az első ponttal megszenvedtek Grey-ék, de overtimeban végül elfoglalták, aztán mindenki csodálatára szétlőtték a skandinávokat és összehozták az 1/3-ot. Dorado-n a svédeknek igyekezniük kellett és, hogy elkerüljék az első napos kudarcot, mindent meg is tettek. 3-2-re behúzták a payload harcot és ezzel pontot mentettek.


Hahó srácok, merre vagytok?! - idézet egy svéd szamuráj jegyzeteiből

D csoport

Finnország 4-0 Vietnám

Numbani, Nepal, Volskaya, Dorado. Rögtön az első mapon támadó oldalon a finnek megleptek minket, na meg ellenfelüket is egy Reinhardtal. Láthatóan letaglózta az ázsiaiakat, mert nem tudtak mit kezdeni vele. 3-0-ára hozták a pályát. Ezután azért nagyobb harcra kényszerítették a finneket, a görög mapon már csak 2-1-re tudtak győzni. Az elején a Genji (Vietnám) és Soldier 76 (Finnország) néztek farkaszszemet, a harmadik felvonásban pedig Taimou Widowmakere vitte a prímet. Az orosz Volskaya egész népszerű eddig, most is előkerült. A finn védelem kitartott, de csak majdnem. Több mint 6 percet védtek sikerrel a 2. pontnál, overtime után azonban elbukták. A támadást követően 2 másodperc híján 4 percük maradt a rájátszásra. Mivel vietnámi csapatnak már nem volt ideje, ezért rajtuk múlt, hogy mi lesz a végeredmény. Taimou Widow-ja megint lecsapott. 3-2-vel ez a map is meglett. Először fordult elő, hogy a payloadot nem vitte végig egyik csapat sem. 61.47 méterig jutott Vietnám és ezt döntötte meg a Phara-val felálló finn válogatott.


Ilyen az amikor Taimouhoz (Finnország) kerül a Widowmaker

Japán 3-1 Spanyolország

A HarryHook-al és Bromas-al felálló spanyol válogatott az egyik esélyesnek számított a torna előtt. Azonban már King's Row-n bebizonyosodott, hogy ázsia rengeteget fejlődött. Japán nem elég, hogy rájátszásra kényszerítette az európai óriást, de le is gyűrte végül. Nepalon a megdöbbenés fokozódott, nagyon ment a japánoknak, a két DPS-ük szállította a killeket, főleg AKTM. Elég sima siker született (100%-29%, 100%-33%). Bajban volt a spanyol csapat, nyerni már nem volt esélye, de a pontszerzésre igen. A félidei pihenő után, Volskayan folytathatták. Japán temérdek idővel rendelkezett az első pont után, de miután a második már nem ment könnyen előkerült a Mercy, Pharah kettőse. A várt áttörést meghozta, így a spanyolok lába alatt nagyon forró lett a talaj. Miután ők könnyedén vették az akadályokat, több mint 3 perc maradt az órájukon. Sikerült szépíteniük. Dorado-n aztán a vadnyugat réme visszatért, nem szórakozott AKTM, egy McCRee szolgálta a japán válogatottat, és milyen kiválóan sikerült. Igaz egy alkalommal Toxiken deflectje megviccelte a Deadeye alatt, de ennek ellenére meghatározó szereplő volt. 3-3 után nagyjából 1-1 perce volt mindkét válogatottnak az utolsó támadásokra. AKTM most Genjivel is bizonyította, hogy lehet aprítani, de a csapatmunka volt ami meghozta a Japánok sikerét. Az ibériaiak az első pontig sem jutottak el, míg az ázsiaiak igen. McCree még egyszer utoljára elővette a hatlövetűjét. 


Valaki nerfelje AKTM-et!

Ki gondolta volna, hogy ekkora meglepetés lesz az első napon? Szerintetek lesz még a hétvége folyamán?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!