"Eljött az ideje, hogy mindenki meghaljon!" - Mike Donnais mesélt az Frozen Throne-ról

Belső információk a fejlesztésről, Undead mint címke, tizedik kaszt és a Lich King. Ezekről kérdezték a Mike Donnaist.

A Journey to Un'Goro kiegészítő volt az a frissesség, amire szüksége volt a Hearthstone játékosoknak. A standard rotálással, kiesett egy jó adag RNG lap, a meta egy picit stabilabbá vált és akármilyen meglepő, mióta lenerfelték a Quest Rogue-ot, azóta beköszöntött egy lassabb játékmenet Meg merem kockáztatni, hogy elindultunk a control meta irányába. Most pedig már majdnem itt van a nyakunkon a Knights of the Frozen Throne, ahol a fejlesztők megint azt ígérik, a mostani alapokra akarnak építeni. Ebből az alkalomból a Venturebeat oldal egy interjút csinált Mike Donnais-szal, a játék egyik balanszért felelős fejlesztőjével. Mi pedig most kiragadtuk nektek a legérdekesebb részeket, a teljes interjút itt olvashatjátok el.

A Frozen Throne-ban egy kártyával le lehet majd cserélni a hősünket egy Death Knight-ra. Ez az új mechanika egy jelzés arra, hogy soha nem lesz új kaszt a játékban?

Mindig is azt mondtuk, hogy nekünk elég ez a kilenc kaszt. Nagyon keményen dolgozunk, hogy mindegyiknek külön identitást adjunk, pedig ez egy nehéz munka, mert a kilenc egy nagyon nagy szám. Nem akarunk behozni egy tizediket vagy tizenegyediket. Szóval a válasz nem, egyelőre tuti nem lesz új tagja a csapatnak.

Mióta tudjátok, hogy most a Lich King adja majd az új kiegészítő alapját?

A Lich King már azóta tervben van, mióta kijött a játék, már akkor tudtuk, hogy lesz egy kiegészítője. A Warcraft III egy nagyszerű játék volt, nagyszerű történettel. Emiatt pedig mindenképpen jó ötlet ide is behozni. De a Hearthstone egy kicsit könnyedebb, mint a fagyos és borongó Warcraft III volt anno, hiszen így akartuk kialakítani. De most eljött az ideje, hogy mindenki meghaljon.

Jönnek a Legendary Hero lapok, amik átváltoztatnak minket egy Death Knight-á. Ebben a körben emiatt megint két narancssárga lapot kapunk kasztonként, mint az Un'Goro-ban?

Pontosan így lesz. Mindenki megkapja a hősét és persze egy lényt is pluszban.

A Frozen Throne az élőhalottakról szól. Lehet megint érkezik egy olyan lapcsoport mint az elementálok, csak most élőhalott lesz a kis címkén? 

Erről sokat beszéltünk már az csapaton belül. Amikor kijött a Naxx már akkor gondolkodtunk rajta, de végül nem érte meg. Most is szóba került, de megint elvetettük, talán egy nap még leporoljuk az ötletet, de nem most.

Mi a helyzet az új hős képességekkel? Említetted, hogy iszonyatosan nehéz kiegyensúlyozni a kasztokat és most 9 új, erősebb hősképességet kell kibalanszolni. Mennyire volt ez nehéz?

Röviden, nagyon. Ezzel töltöttük el a legtöbb időt és nagyon sok lehetőséget kipróbáltunk. Azt hiszem Rexxar-t legalább tízszer megváltoztattuk. Az elején még olyan is volt, hogy a Hero Power lenyomásával minden ebben a körben meghalt Beast után kapott volna egy 5/5 zombit. Aztán volt olyan is, hogy kitesz három Beast-et a pakliból. Szóval sok mindent kipróbáltunk.

Ahogy jött az Un'Goro a Warlock úgy tűnt el, terveztek egy kis lelket önteni a kasztba?

Vár rá pár nagyon menő érdekesség, de a Warlockal nagyon óvatosan kell bánnunk, hiszen a játék kezdet óta nagyon erős, most először van az, hogy legyengült. Lehet, hogy kell pár kiegészítő, hogy visszaszerezze a régi fényét.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!