PGL Major: North vs Virtus.pro

PGL Major: North vs Virtus.pro

Folytatódik a Major rájátszás, itt is van a negyedik negyeddöntő rövid összefoglalója!

A negyedik negyeddöntőben a helyét nem találó ötös, avagy a dán North és a hazai legendák, avagy a lengyel Virtus.pro csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

PGL Major: BIG vs Immortals összefoglaló

tbr | 17/07/22 11:30 A harmadik negyeddöntőben a Major legnagyobb meglepetése, avagy a német BIG és az örök másodhegedűs, avagy a brazil Immortals csapott össze az elődöntős helyért, nézzük is mi történt!

A vétó, talán most először a teljes versenyen, igen egyértelmű volt. Ez abból adódik, hogy a két csapat azonos pályákat preferál. Tehát az első két pályánk Cobblestone és Nuke lett, majd a bent maradtak közül Mirage mellett döntött a Virtus.pro Inferno tiltásával.

Cobblestone

Az előző Major óta szenvedő VP-t egyik pályán sem szabad alábecsülni és ennek megfelelően erősen be is kezdtek az első félidőben. A körök csak úgy gyűltek a nevük mellett, ráadásul olyan tempóval, hogy pislogni sem szabadott, hiszen akár 2-3 kör is kimaradhatott volna egy-egy szemlehunyásból adódóan. Minden lengyel játékos magas színvonalú játékot játszott, senki sem akart lemaradni a többiek mögött, ez pedig meg is hozta a gyümölcsét: 11:4-re nyerték a félidőt.

A meccs második fele sem lett sokkal kiélezettebb, bár a North próbálkozott. Hoztak 3 kört, jöhetett volna a visszatérés. Azonban ez most elmaradt, gyorsan lezárta a pályát a VP egy 16:7-es félidővel. Az talán, hogy TaZék meg tudják nyerni ezt a pályát nem volt meglepetés, de hogy ennyire nagy előnnyel és ilyen gyorsan? Az már abszolút csoda volt. Ezzel a vereséggel kellett a következő pályára fordulni, nem volt egyszerű helyzetben a North.

Nuke

Igen veszélyes helyzetbe került a dán csapat azáltal, hogy még most következett a VP legerősebb pályája, ahol nyerniük kell, ha menteni akarják a menthetőt. Ennek megfelelően jól is indult a dolog, az első négy kört bezsebelték, majd egészen 6:1-ig mentek CT oldalon. Ekkor azonban felébredt az alvó medve és kiegyenlítettek pasháék 6:6-ra! Az utolsó három kör igencsak adok-kapok hangulatúra sikeredett, így 8:7-re a dán csapat nyerte a félidőt.

A második félidőben már azt láthattuk, amit talán mindenki várt ettől a pályától: Virtus.pro dominancia. Annyira jól sikerült ez, hogy összesen 2 kört tudott hozni a maradék játékidőben a North, így 16:10-re kikaptak Nuke-on is. Ismét elképesztő formát láttunk mindenkitől, az utolsó előtti körben byali tudott 4k-t lőni ezzel meccsponthoz juttatva csapatát, de a többiek sem maradtak el mellőle, ha a frageket nézzük.

Tehát a második elődöntőben, ma este 18:30-tól az Immortals és a Virtus.pro csaphat össze, hogy eldöntsék melyikük lesz ott holnap 17:00-tól a nagy döntőben. Izgalmas mérkőzésnek ígérkezik, semmiképp se maradjatok le róla!

Amennyiben követnétek a Major közvetítését, azt megtehetitek magyar vagy angol nyelven is a megfelelő linkre kattintva!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!