Kék erősítést hozni a pálya másik feléről? Maokai-jal ez is lehetséges - videó

Kék erősítést hozni a pálya másik feléről? Maokai-jal ez is lehetséges - videó

Mostanában egyre újabb és újabb módját találják ki a leash-nek, hogy hogyan is segítsenek a dzsungeleseknek a buffoknál, Maokai ezt új szintre emeli.

A dzsungelben eszközölt környezetváltozásnak hála, a játékosok egyre újabb módját találják ki, hogy hogyan segítsék az első indulásnál dzsungelesüket.

Hallottatok már a Jhingléről? Igen, a Jhin dzsungelről

Ne aggódjatok, mi is néztünk nagyokat amikor meghallottuk. Ha jobban belegondolunk, nem olyan rossz ötlet, na de nézzük is meg, hogyan működik a Jhingle!

Korábban már az NA LCS bemutatta azt a taktikát, főleg kék oldalon, hogy míg a dzsungeles a Raptorokat viszi, addig az alsó ösvény párosa elkezdi a red buff-ot. A dzsungeles csak a kis raptorokat viszi el, ezzel meglépi a kettes szintet, a nagyot otthagyja és mire végez a kicsikkel, addigra a red buff már épp annyi életerőn van, rendszerint a támogató életereje árán, hogy csak le kell ütni. Így egy nagyon gyors takarítást tud bemutatni ezen az oldalon és ha mindent jól csináltak, akkor 2:15 - 2:20 körül már a kék erősítésén tud lenni. Mondanunk sem kell, hogy ez miért fontos, így egy nagyon korai felső ösvényes gank is jöhet akár, a tapasztalatelőnyről nem is beszélve. 

Igaz a csapatok is tudnak erről, így az első percekben ez a taktika eléggé defenzív játékra kényszeríti a piros oldal toposát. Nos ezt a taktikát még tovább fejlesztették a héten Maokai segítségével. Mint az köztudott a rework óta a csemeték nagyobbra nőnek a bokrokban és többet is sebeznek, így a red buff mellé kettőt is elhelyez Maokai. Egyet közelebb a red buff-hoz, egyet pedig távolabb. Ezek után az alsó ösvény elkezdi ezt elhozni és közelebb viszi az első csemetéhez, ami így besegít, majd lesebzik annyira, és kihúzzák a bokorba úgy, hogy a második már megölje. Ugyanennek az ellentétét megcsinálta a Vitality is piros oldalon, ahol Maokai úgy jutott blue buff-hoz, hogy már bőven a pálya másik felén járt.

Az valószínű, hogy amatőr játékokban nem gyakran fogunk ilyet látni, hiszen melyik játékos adna rá magát arra, hogy sebzést szenvedjen el és így alacsonyabb HP-n menjen az alsó ösvényre, de azért elég kreatív módja a csemeték kihasználásának és rengeteg időt lehet vele spórolni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!