Kiderült, hogy mekkora esélyünk van kést nyitni!

Mindig is érdekelt, hogy mekkora esélyed van kést nyitni? Nos a valószínűség alacsonyabb, mint gondolnád.

A CS:GO közösséget régóta foglalkoztatja, hogy milyen esélyekkel lehet a ládákból nagyobb értékű skineket nyitni. Úgy néz ki, hogy ehhez az információhoz kerültünk most nagyon közel egy statisztikának köszönhetően. De ne rohanjunk ennyire előre!

Az bizonyára mindenki számára világos, hogy a CS:GO-ban használható fegyverskineket a közösség állítja elő, feltöltik a Workshop-ba és vagy bekerülnek a játékba vagy nem. Ezek a fegyverkinézetek az operation-ökkel érkeznek a játékba és a játékosok először ládákból nyithatják ki őket. Az áruk nagyban függ attól, hogy ezek a tárgyak ritkák-e vagy sem. Nyithatunk 0.03 eurót érő tárgyat, de olyat is, ami több ezer eurót ér. Egy ládához szükség van egy (jelenleg) 2.25 eurós kulcsra és máris mehet a nyitogatás! Üzleti szempontból a ládanyitás egy meglehetősen rizikós vállalkozás ezért aki ismer az jól tudja, hogy igyekszem mindenkit lebeszélni róla.

A közösség régóta találgatja, hogy milyen esélyekkel nyithatunk kést, vagy nagyobb értékű tárgyakat. Ezt idáig jótékony homály fedte, de napvilágot látott egy statisztika, amiben egy “Rock” nevű játékos 2016. óta pontosan vezette, hogy az általa 20.090(!) kinyitott láda milyen értékű skineket tartalmazott. Ez a statisztika azért jó kiindulópont, mivel rengeteg ládát nyitott az illető és ezt realtíve hosszabb időn keresztül csinálta így jóval pontosabb a mérés.

Lássuk a számokat!

  • 20.090 láda = 602 euró, azaz 184.814 Ft.
  • 20.090 kulcs = 45.202 euró, azaz 13.877.167 Ft.
  • Összesen: = 14.061.981 Ft.
  • Tehát több mint 14 millió forintba került a kísérlet.

Íme a teljes statisztika:

Rock ráadásul ládanyitással kapcsolatos streameket is elemzett, amiket ugyancsak beépített a táblázatba és ezekkel is növelte statisztikája pontosságát. Látható továbbá a nyitott kések és kesztyűk száma és értéke is. Ezeknek összértéke messze elmarad a befektettett 14 millió forinttól. Ez nagyjából előrevetíti azt, hogy érdemes-e ládákat nyitogatni, de nézzük mik is az esélyeink!

Ezek szerint 79,832% esélyünk van kék, 16,021% lila, 3,250% pink és 0.656% piros skint nyitni. A késre pedig csak 0.242% esélyünk van, azaz kb. 400 ládánként nyithatunk belőle egyet, ami elképesztően kicsi.

Továbbra is azt javaslom, hogy ne nyissatok ládát és ne gamblingezzetek.

Ha mindenáron skineket szeretnétek érdemesebb őket megvenni a piacról, de leginkább OPSkins-ről, ugyanis ott jelentős kedvezményekkel juthatunk hozzá a tárgyakhoz. Arról nem is beszélve, hogy ha elkezdtek hatékonyan tradelni, gyakorlatilag bármihez hozzájuthattok ingyen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Ha tetszik Tanár Úr munkássága, akkor az alábbi helyeken megtaláljátok őt:

Tanár Úr YouTube csatorna

Tanár Úr Twitch csatorna

Tanár Úr Facebook oldal

Kövess Minket!