Hogyan is működik a CSGO Őrség / Overwatch?

A játékon belüli Őrség mód lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a jelentett playerek demo-it felülvizsgálja és megállapítsák, hogy valóban használtak-e bármi féle hacket. Nézzük is meg, hogyan működik ez az egész. 

A játék egyik legközönségbarátabb része, hogy maguk a játékosok tudják elemezni a jelentett játékosok demo-it. Így a játék fejlesztőinek kevesebb időt kell erre szánniuk és talán többet tudnak foglalkozni a játék többi részének fejlesztésével. Nagyobb pontokban összeszedtük, hogy mi is az az Őrség és, hogyan lehet ide bekerülni.

Mi az a CSGO Őrség? Az Őrség lehetővé teszi a közösség tapasztaltabb játékosai számára, hogy felülvizsgálják a jelentett játékosok demo-it és megállapítsák, hogy valóban használt-e bármiféle nem engedélyezett segédeszközt.

Hogyan működik? Akik részt vesznek az Őrség munkálataiban, azoknak egy Overwatch gomb jelenik meg a főmenüben, ami annyit jelent, hogy van számukra elemzésre váró ügy. Ez általában egy 8 körből vagy 10 percből álló demo. Miután ezt végignézte, több opció közül választhat és megadhatja, hogy ha használt, akkor miféle hacket és ha tényleg csalt az illető, akkor lesújt rá a banhammer. A kitiltás ideje attól függ, hogy az alany volt-e már Őrség vizsgálat alatt, vagy sem és hogy milyen súlyos a vétség. 

Hogyan választják ki a "nyomozókat"? A szerencsések a saját CSGO aktivitásuk alapján lesznek kiválasztva. Ez alatt értve a kompetitív győzelmeket, milyen rég óta van Steam felhasználó fiókjuk, lejátszott órák, milyen rankban vannak és, hogy hány reportot kaptak eddig. Persze, ha minél kevesebb annál nagyobb esély van bekerülni. Ha elég aktívak az Őrségben és jól is végzik a munkájukat, akkor egyre több ügyet kapnak meg, ezzel is segítve a közösség tisztán tartását. 

Egy jobban értekelt nyomozó munkája jobban beleszámít a döntés kialakításában, mint egy újoncé? Természetesen igen! Aki több munkát végzett már el az Őrségben, neki a döntése felülbírálhatja egy alacsonyabb pontszámú nyomozó döntéseit.

Ha nem vagyok nyomozó, hogyan segíthetek? Jelentsd a rossz magatartású játékosokat, vagy azokat, akikben biztos vagy, hogy csalást használtak. 

Van bármiféle kapcsolat a nyomozó rankja és a számára kitűzött ügy között? Nincsen. Mindegy, hogy milyen rankban vagy, úgy sem fogod tudni, hogy éppen milyen rankú ügyet vizsgálsz. Lehetsz Global Elite és vizsgálhatsz Nova 3-as ügyeket, de ez fordítva is igaz lehet.

Pár éve még, amikor az Overwatch rendszer gyerekcipőben járt, éppen egy streamer srác a saját maga reportolt ellenfelet kapta meg a meccs után az Őrség rendszerben. Azért, ez mindenképp bíztató előjeleket ad a funkció működéséről!

KODIAK is foglalozik a témával, hiszen szokott feltöltögetni videókat a saját YouTube csatornájára, ahol éppen az ilyen Őrség demokat elemezget ki. Idéznék is tőle egy nagyon bölcs pár mondatot, amit érdemes megfogadni:

"Ha csalsz igazából hazudsz magadnak és másoknak. A legrosszabb ebből az, hogy magadnak hazudsz és elhiteted azt magaddal, hogy ezt meg tudod csinálni, PEDIG NEM, rohadtul nem tudod megcsinálni, hát csalással mindenki megtudja csinálni. Ehhez nem kell ügyesség nem kell kihívás nem kell semmi hiszen előnnyel indul a többiekhez képest. Szóval ez gyávaság és hazugság."

Ti is próbáljátok segíteni a közösség munkáját és soha ne csaljatok, azzal nem lesztek előrébb semmiben és nagyobb emberek sem lesztek. 

Szoktátok használni az Őrség funkciót játékon belül?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!