Két éve, ezen a napon zárta le tökéletes 18-0-ás alapszakaszát a Fnatic

2015 július 24-én, pénteken zárt le egy tökéletes alapszakaszt 18-0 után, erre azóta sem volt képes egy csapat sem a világon.

Ők voltak egyébként az első csapat is, akik ezt meg tudták lépni az EU LCS-ben és bár azóta sokat változott a formátum, akkoriban például még Bo1-ek voltak, de 18 mérkőzést zsinórban megnyerni azért nem kis mutatvány. A G2-nak, ha csak a szériákat nézzük és nem a különálló meccseket, majdnem összejött egy tökéletes alapszakasz idén tavasszal, de az utolsó meccsen az egyik legváratlanabb csapattól, a Roccat-től kaptak ki, elbukva ezzel a tökéletes mutatót.  

Rekkles egy Facebook posztban összegezte az elmúlt időszak mérkőzéseit

A Fnatic lövésze, Rekkles több, mint 1 hónap után ismét posztolt Facebook oldalára, és összegezte nekünk az elmúlt időszak, elsősorban a Rift Rivals mérkőzéseit.

Nagyon más volt még 2015-ben a Fnatic felállása a mostanihoz képest, felső ösvényen Huni volt, őt támogatta folyamatosan a dzsungelből Reignover, középső ösvényen Febiven remekelt, az alsó ösvény párosát pedig két legendás játékos, az azóta is Fnatic színeiben játszó Rekkles és a visszavonult stratégiai géniusz, Yellowstar alkotta. Miután a 2015-ös MSI-n egészen az elődöntőkig jutottak, ahol 5 meccsen keresztül küzdöttek az SKT T1 ellen, így győzelemre éhesen tértek vissza Európába. Steelback helyére érkezett vissza tavasszal Rekkles és mindenkit rommá vertek szó szerint.

Az utolsó ellenfelük az alapszakaszban az UOL volt, de ők sem tudták megállítani a gőzhengert, pedig a meccs eleje jól indult és az első gyilkosság Vizicsacsi kezébe került. A mérkőzést fölényes győzelemmel zárták Rekkles-ék alig 24 perc alatt, 17-5-ös állás mellett és 14400 aranyos előnnyel.  Így az EU LCS történetében először a Fnatic vereség nélkül zárta az alapszakaszt. Az elődöntőben ismét találkozott a két gárda, ott is 3-0-val győzedelmeskedtek, majd jöhetett a döntő az akkor még erősnek számító Origen ellen. Természetesen itt is nyertek és ezzel megszerezték a szervezet negyedik EU LCS bajnoki címét. Összesen 24 mérkőzést nyert zsinórban ez az ötös, egészen a döntőig, ahol az OG két győzelmet is begyűjtött. Ez egy 92,3%-os győzelmi arányt jelentett. 

Az alapszakasz során Huni és Reignover vezették a KDA listát a saját pozícióikban, Huni topon 4,7-el, míg Reignover a dzsungelben 5,7-el. A First blood listán is jól szerepeltek, Huni a maga 55,6%-os részvételével második volt, míg Reignover kerek 50%-al harmadik. Az alsó ösvénynek sem volt oka panaszra, a mai napig az egyik legerősebb párosnak számítanak és ez a számokban is megmutatkozott. Yellowstar 16,3-as KDA-t gyűjtött össze, míg Rekkles 10,7-est, mondanunk sem kell ezzel ők is vezették a mezőnyt. 

Az egyik, ha nem a legerősebb nyugati csapatfelállásnak tartják azóta is ezt az ötöst, de a csoda nem tartott sokáig, mivel a 2016-os tavaszi szakasz kezdetére Huni, Reignover és Yellowstar otthagyták a csapatot, és a tengeren túl próbáltak szerencsét. Az előbbi kettő az Immortals-ban, míg utóbbi a TSM színeiben. Az Immortals első szezonjában majdnem hasonló eredményeket ért el, mint itt a Fnatic, 17-1-et mentek az alapszakaszban, Yellowstar viszont nem tudta megtalálni az összhangot Doublelift-tel és egy szakasz után vissza is jött Európába a Fnatic-hoz, majd tavaly visszavonult. Ami a többieket illeti, Huni azóta az SKT-ben játszik, bár a csapat, most nagyon gyengélkedik éppen, Reignover a Team Liquid-ben bukdácsol, igaz a Phoenix1-et most meg tudták előzni, de tavasszal majdnem kiestek. Febiven az H2K csapatát erősíti, jelenleg fej-fej mellett első helyen állnak az EU LCS B csoportjában az UOL-lal. Végül, de nem utolsó sorban Rekkles még mindig itt űzi az ipart, kár értük, mert tényleg jó csapat voltak. Abban az évben a VB-n is egészen az elődöntőkig jutottak, ahol végül kiestek az Koo Tigers-el szemben, miután kikaptak 3-0-ra.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!