Kompetitív Mercy Guide

Mindenki kedvenc svájci doktornőjét így érdemes használni, ha haladni is akartok felfelé a ranglétrán.

Mivel tisztában vagyunk vele, mennyire szeretitek az edukációs tartalmakat, úgy döntöttünk, hogy ma mai nap egy Mercy guide-al fogunk jelentkezni nektek. Néhányotokban biztos felmerül a kérdés, minek Mercyhez oktatóanyag, ha a játék legegyszerűbb karakteréről van szó.

Így használd a D.Va és Winston kombinációt

Egy kis segítség a halálos párosról, nem csak tank mainek számára.

Nos nem tagadjuk, hogy a hős mechanikájának elsajátításához nem kell több éves hardcore FPS tapasztalat, viszont mi azt szeretnénk, hogy ne olyan Mercy-k legyetek a pályán, akiket ócsárolnak a csapattársak az elrontott újraélesztések illetve a folyamatos első elhalálozás miatt ha összecsapásról van szó. A sikeres fejlődési folyamathoz alapvetően két fontos dolgot kellene megtanulnotok, amelyeket az alábbiakban bővebben is kifejtünk nektek.

A Tempo Rezzing, avagy a kevesebb néha több

Sajnos a karakter adottságai és Ultimate képessége miatt, rengeteg Mercy játékos manapság már szinte szomjazza azt a pillanatot, hogy a csapattársai meghaljanak és ezután egy 4-5 fős újraélesztéssel övék lehessen a Play of the Match. Nos az ilyen mentalitással az a probléma, hogy nem feltétlenül 100%-ban jön mindig össze a dolog, mivel rengeteg tényező megakadályozhatja a sikert. Gondoljatok csak bele, mi van ha meghaltok mielőtt feléleszthetnétek a csapatot, vagy elég ha elaltat titeket egy Ana, esetleg meghackel a rezz előtt egy Sombra. Az ilyen esetek miatt jött divatba a magasabban játszó Mercy játékosoknál a "Tempo Rezz" azaz egy olyan ulti használat, amikor csak 1-2 csapattársat élesztenek fel. A már említett rizikó faktorok itt is közre játszanak, azonban egy pár társas elrontott ulti nem befolyásolja annyira a csata kimenetelét, mintha a teljes csapat újraélesztésébe buknátok bele. Azt a tényt pedig soha ne felejtsétek el, hogy a játékban nem az egyéni teljesítmény számít, vagy egy-egy megnyert csata, hanem a végső győzelem.


Mielőtt elindul a vihar, mindig készítsetek menekülési tervet

Érdemes felkészülni minden eshetőségre és még mielőtt kialakulna egy csapatküzdelem, mindig mérjétek fel a lehetőségeiteket és próbáljatok meg biztonságos helyeket keresni arra a szituációra, ha rátok támadna az ellenfél csapata. A realitás az, hogy nem tudjátok elkerülni a flankelő Genjit vagy Tracer biztosan, viszont pozicionálhattok úgy, hogy nekik sokkal nehezebb dolguk legyen. A csapatküzdelmek előtt ezeket a pontokat érdemes mindenféleképpen begyakorolni:

  • Mindenképpen azonosítani kell, milyen ellenfelekkel álltok szemben.
  • Kiválasztani és meghatározni a helyzetüket azon karaktereknek, akik nyomást fognak gyakorolni rátok.
  • Megtanulni ezen hősök képességeit és pontosan tisztában lenni azzal, hogyan tudjátok esetleg elkerülni azt, hogy levadásszanak.
  • Folyamatosan figyelni a csapattársak mozgását és ha veszély fenyeget titeket, azonnal menekülő utat kell keresnetek.

Tisztában vagyunk vele hogy a két képesség, azaz a boost vagy heal használata mellett, ez nagyon soknak tűnik elsőre, viszont ha megfogadjátok a tanácsainkat, sokkal hatékonyabban tudtok majd érvényesülni a játék kompetitív módjában.

Reméljük hasznos volt számotokra ez a kis szöveg és ha szeretnétek még ilyeneket olvasni, kövessétek az Esport1 oldalát.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!