TI7 előzetes: LGD, akiket sosem szabad alábecsülni!

TI7 előzetes: LGD, akiket sosem szabad alábecsülni!

2012 óta minden évben képviseltetik magukat a világbajnokságon. A kétszer bronzéremig jutó csapat látott már szebb napokat is, de mindenképp számolni kell velük.

A Dota 2 mindig is egy változékony e-sport volt. Még a Major rendszer, illetve az átigazolási szezon bemutatása előtt hihetetlen gyorsan változtak a csapatok. A játékosok egyik pillanatról a másikra váltottak, néhány hét leforgása alatt. Ráadásul néhány szervezet, mely gyengébben teljesítő team-eket karolt fel, végül elhagyta a Dota világát. Ez azonban az LGD-nél egyszerűen nem következhetett be.Az csapat a TI2 óta minden egyes világbajnokságon képviseltette magát. Ez a fajta elkötelezettség és állhatatosság mind az egyesületre mind a foglalkoztatott játékosokra egyaránt igaz. Az LGD színeiben játszani hatalmas presztízst jelent és ennek hagyománya régre nyúlik vissza. Legendáik között Zhang "xiao8" Ning és Lei "MMY!" Zhengrong is megtalálható. Az igazság az, hogy azért nem mindig tartoztak a legjobbak közé. Ebben az évben számos eseményre nem sikerült kvalifikálniuk magukat. A Kijev Major-re sem sikerült kijutniuk, ami azért hatalmas visszalépés a decemberi Bostoni Major meghívó után.
Ami a TI7-et illeti, nagy lehetőséget ragadtak meg azzal, hogy az utolsó kínai selejtezős helyet megkaparintották, ezzel zsinórban ötödik éve jutnak ki a vb-re. A testvér csapat (LGD.Foreveryoung) ellen a Mars Dota 2 Ligát is megnyerték, egy igazán kimerítő 5 meccses döntőben. 2 év után ez az első tornagyőzelmük, legutóbb az i-League-t húzták be 2015-ben. A kirakós darabjai tehát lassan a helyükre kerülnek. A történelem bizonyítja, hogy képesek mindig jól teljesíteni az augusztusi világversenyen, habár xiao8 irányítása nélkül, ki tudja mire lehetnek képesek egy ilyen komplett mezőnyben.

Amitől nehéz megszabadulni

Nem számít ki játszik náluk, mindig az Aegis of Champions megszerzése a cél. Az eddigi 5 szereplésük közül kétszer a legjobb négyben (bronzérem: 2012, 2015), egyszer pedig a legjobb hatban végeztek. Nyilvánvaló tehát, hogy az évente megrendezett tornára felszívják magukat, és készek a legjobb nyolcba jutni, még akkor is, ha papíron erre nem képesek. A tavalyi év nem éppen a kívánt szereplést hozta. Hiába volt a csapatba xiao8 és MMY, valamint a mostani mid-es Lu "Maybe" Yao, az esélytelenebb Digital Chaos könnyedén kiejtette őket. A hagyomány viszont nem szakad meg, idén is ott lesznek Seattle-ben. Makacsok és kitartóak, nem szabad őket alábecsülni.

Lassan összeáll a kép


Fotó: gosugamers.com

Ez a mostani lineup olyan tehetségekkel büszkélkedik, akik az elmúlt években sikeresek voltak, olyan játékosokkal kombinálva akik az LGD-t régóta otthonuknak nevezik. Ren "old eLeVeN" Yangwei egyszer az EHOME része volt, miután 2015-ben újraélesztették a csapatot, amely mérsékelt sikereket ért el a TI-nak és az MDL Championshipnek köszönhetően.

Yao "Yao" Zhengzheng a legismertebb játékosuk, a megalakulás óta szolgálja az LGD-t (több mint 5 éve), bár az utóbbi időben más squadokba is került az egyesületen belül. Igazán sokoldalú, több pozícióban is tud játszani, rugalmasságot biztosít a csapatnak.

Aki igazán megkülönbözteti őket egymástól, az maga Maybe. Minden idők egyik legjobb kínai mid-es játékosa. 2014-ben érkezett, hogy pótolja xiao8-at, miután ő a Newbee-t választotta. A következő évben már bele is kóstolhatott a győzelem ízébe, mivel segített megnyerni az MDL kínai ligát amit az i-League bajnokság követett.

A keret

China Wang 'Ame' Chunyu
China Lu 'Maybe' Yao
China Ren 'eLeVeN' Yangwei
China Yao 'Yao' Zhengzheng
China Chen 'Victoria' Guanhong

A kelet fekete lova

Ismét olyan helyzettel találják magukat szembe, amikor is papíron nem tartoznak az erősebb csapatok közé. Ez egyértelmű indok, hogy miért nem kaptak meghívót a TI7-re. Láthattuk, hogy Boston után leszálló ágra kerültek (kivétel az MDL győzelem).

Nagyszerű tehetségeik vannak és a tapasztalat sem hiányzik, egy jó TI szerepléshez pedig ez elengedhetetlen. Nem lesz egyszerű, hogy jól szerepeljenek, de ha egyidőben képesek javítani a gyengeségeiken miközben az erősségeiket is kiaknázzák, valami igazán különlegeset láthatunk majd tőlük.

Kire érdemes figyelni

Okkal hívták Maybe-t csodagyereknek régebben. Dinamikus és kirobbanó formában képes játszani, nagyon hasonlít a stílusa Syed "SumaiL" Hassanéhoz. Mindkettejük jellegzetes hőse a Storm Spirit, bár Maybe-nek az Invokere és a Shadow Fiendje is fergeteges.

Legnagyobb kihívás

Az idei szoros mezőny számukra nehéz lehet. A draft, a koordináció és a döntéshozatalnak is stimmelnie kell, ha a legjobb nyolcba szeretnének jutni. Szerencsére mindannyiuknak megvan a skill, hogy megvalósítsák törekvéseiket. Már csak azt kell kitalálni, hogyan bírják működésre az egész csapatot Seattle-ben.

Osztályzás

B minuszt kap az LGD, magabiztosabbnak kell lenniük a TI7-re, mivel eddig mindössze egy Premier versenyt nyertek. Egyébként a kevés eredmény ellenére, ha jó napot fognak ki, szinte bárki ellen eséllyel állhatnak ki. Jöhet a jövőhét, meglátjuk, mennyire lesznek képesek egyenletes teljesítményre a torna során.

Idén is ott lesz a legjobbak között az LGD vagy nem kell velük számolni? Szerintetek melyik kínai csapat lesz a legerősebb?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!