Mostmár Twitch-en keresztül is támogathatjuk a kedvenc csapatainkat a HGC-n!

Következő hónapban kezdődik a HoTS Global Championship és a Blizzard egy nagyon érdekes szerződést kötött a Twitch-csel!

Az új megállapodás szerint, a Twitch-csen most már csapatokra bontva is tudunk cheereket küldeni és ezeket az összegeket a csapatok fogják megkapni. Az egész verseny ideje alatt tudjuk támogatni kedvenceinket. Zseniális húzás, mind a Blizzard-tól, mind a Twitch-től!

Nem kell aggódnunk, hiszen mind a 32 csapatot tudjuk majd támogatni és minden régióból 8 csapat képviselteti magát. A Blizzardnak ez az első közösségi finanszírozása az e-sport-on belül, ezzel is több bevételt és stabilitást biztosít a csapatoknak. Az előbb említett mindkettő dolog kicsit hiányzik, annak tekintetében, hogy a HoTS ellenfelei már régóta részt vesznek ebben. A Valve már 2014 óta növeli a The International nyereményalapját ennek segítségével, a Riot pedig a tavalyi LoL VB-n vezette be ezt a módszert és érdekes, hogy mind a két kiadónak ezt rendkívül jól működött. A Blizzard már korábban csinált ilyet, aki megnyerte a VB-t annak csináltak egy egyedi mountot és annak a bevétele a csapatnak ment. 

"A Twitch-csel való szerződés egy nagyon jó lehetőség volt, amit egyből meg kellett fognunk. Ez az első nagy szponzor a HGC-nek és a csapatok nagyon örülnek ennek. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült összehozni és annak is, hogy a játékosoknak így nagyobb hype-ot tudunk csapni" - mondta Sam Braithwaite a HGC feje."

Gondolom sokatokba felmerül a kérdés, hogy hogyan is fog ez működni. Ugyanúgy, mint a Twitch alap Cheer módja. A BlizzHeroes Twitch csatornájának a chat-jébe kell majd beütnünk, hogy cheer és a mennyiséget és, amikor a cheer beírása megtörtént tudunk majd választani csapatok között, hogy kinek/kiknek szeretnénk Cheerelni. Egyszerre akár több csapatot is tudunk támogatni ezzel a nagyon egyszerű funkcióval, sőt még akkor is tudunk küldeni "bit"-eket, ha az adás nem is élő. 

A csapatok 1 bitért fél centet fognak kapni. Ugyanaz az arány marad, mintha egy normál Twitch felhasználónak cheerelnénk, hiszen ők is ugyanekkora arányban kapják meg a bit-ekből a pénzt.

Még meglepetés is érkezik a Blizzardtól, ha legalább 100 bitet küldünk. Egyedi csapat emote-okat is fogunk kapni, sőt még arra is lehet lesz lehetőség, hogy in-game dolgokat szolgáltassanak nekünk, de ez még a jövő zenéje. A Blizzard legfőbb célja ezzel, hogy olyan csapatoknak is lehetőséget adjon, akiknek nincs túl sok támogatója. 

"Ez egy új dolog mindekinek. A Twitch-nek, a nézőknek és nekünk is. Szerintünk nekünk a legújabb, hiszen sosem volt még olyan dolgunk, amit a játékon kívül adtunk volna el. Kíváncsian várjuk és reméljük jól fog elsülni" - Sam Braithweite

A HoTS következő verseny a Western Clash, ami augusztus 4-én kezdődik. Szóval itt az ideje, hogy támogasd a kedvenc csapatodat!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!