A hétvégén rendezték az ország legnagyobb pénzdíjazású FIFA17 versenyét Dél-Afrikában!

A hétvégén rendezték az ország legnagyobb pénzdíjazású FIFA17 versenyét Dél-Afrikában!

Hatalmas lendületet adhat a vasárnapi dél-afrikai FIFA17 LAN a játék igazi e-sporttá válásában! 

Ahhoz, hogy a FIFA világméretű e-sporttá váljon, akárcsak a valódi labdarúgás, olyan rendezvényekre van szükség, mint a hétvégén Dél-Afrikában bemutatott FIFA17 verseny. A VS Gaming által szervezett bajnokságon több mint 115.000$-t osztottak szét. A dél-afrikai Zuhair “zaZe” Ebrahim diadalmaskodott és 38,500 dollárt vihetett haza. Ezzel ő lett az nemzet legtöbbet kereső e-sportolója (korábban 3 CS:GO játékos tartotta ezt a rekordot).

A VS Gaming vezérigazgatója Cambridge Mokanyane a következőt nyilatkozta:

Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, amit most elértünk. Nagyon látványos volt az első rendezvényünk és Dél-Afrika mindennapjaiba egy kis e-sportot csempészhettünk. Az a célunk, hogy minél szélesebb közönséghez juttassuk el és minél elfogadhatóbbá tegyük az e-sportot. Ezt meg is tettük ezen a hétvégén. A VS Gaming Festival valami nagyszerű dolog kezdete.

Az eseményen számos híresség és énekes is tiszteletét tette. Mindemellett a dél-afrikai országos televízióban is lehetett látni a versenyt. Nem véletlenül választották a FIFA-t, hiszen az állam egyik legnépszerűbb sportja a labdarúgás.

Ebrahimnak és a legjobb tízben végző játékosoknak lehetősége nyílik majd többször is megmutatni magukat, bejelentették ugyanis, hogy az Orlando Pirates (az ország egyik legnagyobb futball klubja) szerződést kötött velük.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!