A legjobb meta paklik: Night Witch Golem deck

A legjobb meta paklik: Night Witch Golem deck

Nagyon erős control lapok, amik a végletekig támogatják egymás. Szárazföldi és légi egységek ellen is tökéletes.

Ha kedveled a Golem paklikat, akkor ez a változat is biztosan tetszeni fog. Ebben érdekes kiegészítőként a Night Witch jelenik meg, ami többször meglepő burst sebzést tud okozni, főleg ha az ellenfél elköveti azt a hibát, hogy a tornya alatt tol rá egy Zapot. A pakli erős a Swarm, Slow-Push és Hog Rider verziók ellen.

A Pakli

Az egységek szerepei

Night Witch

Ez az elsődleges támogató egység a Golem mögött. Ha az elindult, akkor be kell tolni mögé és indulhat a vonat. A sebzése alapból is rendben van, viszont ha a denevérei odaérnek egy toronyhoz, akkor másodpercek alatt le tudják azt kapni.

Golem

Egyértelműen a fő tank a pakliban. Érdemes leghátra kidobni, mert amíg lassan megy előre, addig visszajön annyi elixír, amivel mellé lehet még pakolni pár egységet.

Mega Minion

Védekezőként kiváló, de a Night Witch elé is be lehet küldeni pajzsként ha úgy jön ki a cycle, sőt a Golemet is meg tudja támogatni. Mind a földi, mind a légi egységek ellen rendben van.

Princess

Ha nagyon sok kis lényt kell megölni egyszerre, akár a levegőben is, akkor nagyszerű választás. Mind torony leverésben, mind pedig védekezésben is egyaránt használható a durva lőtávolsága miatt.

Goblin Gang

Az ő szerepük az elterelés, ha valami csúnya nagy közeledik, akkor érdemes bedobni őket a csatába, hogy elvigyék az erős lényt a málnásba, amíg a torony vagy a Princess távolról lekapja.

Tornado

Megint egy defenzív kártya. Tökéletes arra, hogy megakasszon egy rohamot, amíg a védekező dps-ek távolról megállítják őket. Offenzívan is lehet használni, mert a legnagyobb kombókat is jól tudja segíteni.

The Log

Ez a varázslat nagyon sokszínű. Be lehet segíteni vele egy pushban, lelassíthatja a rohamozókat és a gyenge egységeket le is tudja kapni.

Poison

A Golem mellé a legjobb támogató lap

A stratégia

Ideális esetben minél hamarabb el kell indítani egy Golem + Night Witch pusht. Ha ezek ketten lenn vannak, akkor érdemes úgy támogatni őket, ahogy az ellenfél lép. Ha a duó életben marad, akkor ketten mindent bedarálnak.

A támadás

Az előbb már említett Night Witch + Golem kombóval kell indítani. Ha ők szép lassan elindulnak az ellenfél térfele felé, akkor lehet támogatni egy Princess-el vagy egy Mega Minionnal. A Princess-t érdemes kicsit oldalasan pakolni, hogy egy Log ne kapja el őt is, ha az ellenfél amellett dönt visszatámadáskor. Ha pedig egy varázslat jön ellene válasznak, akkor egyből mehet a Goblin Gang, mert akkor valószínűleg kevesebb válasz lehetősége lesz. De persze ez visszafelé is elsülhet, ami azt jelenti, hogy a két lapot soha ne tegyétek le együtt. Ha muszáj, akkor a pálya két különböző pontjára pakoljátok le. A varázslatokat ne féljetek kijátszani, nem muszáj mindent a védekezésre hagyni. A torony megpiszkálásához a Princess és a Goblin Gang teljesen rendben van, de ha a rombolásra mentek akkor csak Night Witch + Golem.

A védekezés

A Princess, a Goblin Gang vagy a Mega Minion tökéletes választás, ha muszáj defenzíven játszani, sőt ha minden kötél szakad akkor egy megfelelően pozícionált Night Witch is jó lehet. De ha már ennyi elixírt elhasználtok, akkor érdemes úgy alakítani a dolgokat, hogy a védekezés egyből átcsapjon egy ellentámadásba. Ha egy agresszív Hog Rider/Miner pakli jön szembe, akkor a Tornado jelenthet megoldást a gondokra, érdemes úgy elhúzni az ellenfél egységeit, hogy a varázslat egy másik épület hatótávjába dobja őket.

További tippek

Védekezésnél a Princesst dobjátok a király tornya mögé, mert akkor őt nem tudják támadni, de ő szinte mindenre tud lőni. Az Elite Barbarian vagy a hasonlóan gyors egységek sok gondot tudnak okozni. Ilyenkor érdemes lassan játszani, nem kell minden kártyát egyből kijátszani. Nem kell együtt ledobni a Tornado-t meg a Goblin Gang-et, várjátok meg, hogy mit válaszol a másik oldal.

Gyengeségek

A pakli a Tornado, Golem/Night Witch és Three Musketerr változatok ellen gyenge tud lenni. Azért itt is meg lehet próbálni pár taktikát. A nyomást folyamatosan fenn kell tartani és válaszlépésekre kényszeríteni az ellenfelet, ha ez sikerül akkor nem lesz ideje a saját stratégiáját tolni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: clasheroyalepedia.com

Kövess Minket!