Kilátásban van egy Junkrat nerf és egy buff is

Kilátásban van egy Junkrat nerf és egy buff is

A sebzése egy picit lemegy, de kicsit mozgékonyabb lesz mindenki kedvenc idiótája. Sőt a Blizzard lehet babrál még egy kicsit az ultijával is.

Az Overwatch játékosok mindig is kreatívak voltak. Akkor is, ha táncórákat adnak szinkron Reinhardtal vagy, ha meg kell találni a játékon belül az összes animáció megszakítást, ami akár 2-4%-ot is jelenthet a dps-ben. Ezek után már nem csodálkozik az ember, amikor arról esik szó, hogy Junkrat változtatásait már akkor kiszedték, amikor még nem is érkezett meg PTR-re. Egyelőre ez nem lenne garancia, hogy ezek be is kerülnek majd élesben, de mivel a fórumokon Geoff Goodman is megerősítette az adatokat, azt lehet mondani, hogy minden bizonnyal ez érkezik. De ezek után lássuk miről van szó.

  • Concussion Mine, a sebzés 90-re csökken
  • Junkrat Trap, a sebzés 110-re növekszik
  • Concussion Mine, a töltési idő lecsökken 4 másodpercre

Ennek viszont azt is tudjuk, hogy mi lesz az eredménye.

  • Trap+Mine = 200 sebzés
  • Grenade+Mine = 210 sebzés
  • A csapdák mostantól sokkal halálosabbak
  • Mostantól nem lehet a dupla Mine-al 200 életerőt lekapni
  • A Grenade+Mine kombó mostantól többször használható és sokkal konzisztensebb lesz
  • Mivel a Concussion Mine töltési ideje érezhetően csökken, ezért Junkrat sokkal mozgékonyabb lesz, könnyebben tud majd támadni és visszavonulni is

Persze az adatok hozták maguk után a komment áradatot. Sokan örültek az egésznek, hogy végre egy olyan változtatás jön, ami egy kiegyensúlyozott döntés. A vélemények pedig megoszlóak ezzel kapcsolatban. Van, aki szereti és van, aki nem. De miközben ment a vita arról, hogy na most akkor ez most buff vagy nerf, sőt előjött az is, hogy maga az eredeti adatok mennyire validak, akkor benézett Goodman az egyik balanszért felelős fejlesztő és megerősítette a bejegyzést:

"Ez nagyon közel van ahhoz, amit most mi is próbálgatunk vele és nagyon valószínű, hogy ez kerül majd be PTR-re is. A belső szervereken a Concussion Mine-nak két töltete van. Ezzel nagyon menő dolgokat lehet majd csinálni. Teszem azt az egyikkel be lehet ugrani a dolgok sűrűjébe, majd egy elegáns mozdulattal pár pillanat múlva lehet is angolosan távozni. Vagy azt is meg lehet csinálni, hogy felugrasz elkapni egy ellenséges Pharah-t és még van egy tölteted is, hogy letépd az arcát. Ez eddig is működött, csak meg kellett várni, hogy visszajöjjön a cd, miután leraktad az első aknát a földre. A cd bevárás egyébként még működik, szóval akár egy triplaugrást is ki lehet hozni a dologból. Azt hiszem így még viccesebb lesz a játék ezzel a hőssel. 

Persze azon is dolgozunk, hogy az ultija jobb legyen. Kísérletezgetünk azzal, hogy növeljük a mozgási sebességét sőt az életerejét is a keréknek. Mindkettő már sok lenne, de az egyikre lehet számítani."

Na ez így már érdekes lesz, ha beesnek a mostani változások és még az ultin is megtörténik a változás, akkor az biztos, hogy az alacsonyabb rangokon, szinte minden meccsen találkozunk majd vele. Sőt így már talán feljebb is okozhat majd galibát.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!