TI7 előzetes: Team Secret, az újjáéledt óriás!

TI7 előzetes: Team Secret, az újjáéledt óriás!

A botrányok ellenére, mely a csapatot és a menedzsmentet is érintették, a TI4 utáni megalakulások óta még mindig az egyik legerősebb szervezet a Dota 2 világában.

Sok mindent köszönhetnek a legendás kapitányuknak Clement “Puppey” Ivanov-nak, aki már a kezdetektől velük van. Igazi vezetőegyéniségét mutatja - a fejhallgatók összetörése mondjuk nem tartozik ide -, hogy képes mindenkiből kihozni a legjobbat. Egy tucat játékos fordult meg náluk és mindegy milyen képeségekkel rendelkezett, annál csak jobbá vált.


Lesz e ilyen vidám a fenomén a TI7 után?

3 kontinensről 5 ország képviselői igazán eklektikussá teszik a csapatot és talán ez a legjobb módja, ha jellemezni szeretnénk a Secretet. Puppey a jelenlegi ötöst rakta össze: a két dél-kelet ázsiai Zheng “MidOne” Yeik Nai (maláj, Fnaticban játszott) és Pyo “MP” No-a (koreai, MVP Phoenixben játszott) mellett Yazied “YapzOr” Jaradat (jordániai) és Maurice ”Khezu” Gutmann játszik. Előző klubjukban az Escape Gamingben ők ketten a jó, ha nem az elit kategóriába tartoztak. Miután a Kijev Major után csatlakoztak, Puppey közreműködésével felnőttek a feladathoz, hogy a legjobbak közé emelkedjenek.


Csak előre tekinthet a csapat, ha a vb cím közelébe akarnak férkőzni!

Mégis, a Team Secret egyelőre nem képes a játékosállományának megfelelően teljesíteni. A 2016-2017-es szezon elég vegyes volt. Néha még a rossz csapat jelzőt is kiérdemelték, hiszen nem sikerült tehetségüket remek eredményekké kovácsolniuk.

Valójában, több mint egy éve nyerték az utolsó premier LAN-ukat. A legjobb szereplésük a TI6 után a ROG Masters 2016 első helyezése volt Kuala Lumpurban, ami kicsit azért csalóka, mivel nem igazán voltak erős csapatok a tornán. Számos egyéb versenyre kvalifikálták magukat, de a diadal még várat magára 2017-ben. Az idei TI így számukra elég furcsa. Simán kijutottak a selejtezőn keresztül, páran mégis úgy gondolják, járt volna nekik a meghívó.

A legutóbbi hétvégén Atlantaban a Dreamhack döntőjén vettek részt, bár fenntartásokkal érdemes kezelni szereplésüket. Nem lehet tudni mennyire is vették komolyan. Egyből az alsó ágra kerültek miután a Planet ODD-tól (idén nem kvalifikálták magukat a vb-re) kikaptak, majd egy újabb vereség az előbb említett csapattól kiesést jelentett. Ez alapesetben aggodalomra is okot adhatna, de mivel a TI előtt egy héttel rendezték, így erős a gyanú, a Secret bemelegíteni érkezett és nem mindenáron győzni. Ettől függetlenül egy vb-n nem szereplő csapattól vereségeket szenvedni nem igazán biztató.


A TI7 selejtezője a Secret szemszögéből!

Akire érdemes figyelni

Karrierje elején történt balszerencséi ellenére, MidOne az elmúlt 18 hónapban bebizonyította, hogy a legjobb midesekhez tartozik. Nem tűnik ki annyira, mint SumaiL, de nagyon megbízható és időnként ez az, ami kell a csapatnak. Mi több, ő a második aki elérte a 10000-es MMR határt (ha pedig a pletykák nem csalnak, ő az első aki csapattársak segítsége nélkül tette mindezt).

Legnagyobb kihívás

Stabilitás. Tavaly olyan hírnevet szereztek maguknak, mint a kiváló csapat amelyet megfojtanak a LAN-on. Ott van mindjárt a legékesebb példa, a Kijev Major csoportköreiben megállíthatatlanok voltak, aztán váratlanul az egyenes kieséses szakaszban a jóval gyengébb SG e-Sports verte ki őket. Túl idegesek voltak, rossz napot fogtak ki vagy csak nem volt szerencséjük? Ez egyelőre egy nyitott kérdés. Seattle-ben a jó szerepléshez döntő fontosságú, hogy felül kell kerekedjenek az akadályaikon.

Osztályzás

B-. A Team Secret átlagon felüli csapat, amely hajlamos a kifulladásra amikor a leginkább számítana a teljesítmény. Nem okozna meglepetést, ha nagyot menetelnének a TI7-en (a tehetségük meg van hozzá), de a közepes teljesítményük LAN-okon árnyat borít a legoptimistább előrejelzésekre is.

Képes lehet a Secret a legjobbak közé emelkedni vagy az eddigi tendencia alapján végül megint elbuknak?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!