Ismét a THR vihette haza a kupát a PlayIT-ről

Négy csapat jutott le összesen a Lenovo Legion offline döntő eseményére a PlayIT keretein belül, de végül nem koronázhattunk új bajnokot.

A hétvégén megrendezett budapesti őszi PlayIT egyben a Lenovo Legion kupasorozat végét is jelentette, hiszen ez volt az idei versenysorozat utolsó, záró állomása. Az eddigiekkel ellentétben ezúttal négy csapatot hívtak meg, így két elődöntőt és egy döntőt izgulhattunk végig a helyszínen, Bo3-as formátumban. Emiatt a mérkőzések is korábban kezdődtek, nagyjából fél 10 környékén, így eleinte még kevesebben voltak a nézőtéren, de idővel szép lassan az is megtelt.

Minden eddiginél nagyobb az e-sport összdíjazás az őszi PlayIT-en!

Az ország legnagyobb gamer show-ja idén még egyszer megnyitja kapuit, e-sport versenyekben pedig nem lesz hiány!

A napot a THR és a Team Plague B, annak is egy mix változata nyitotta. Bár korábban úgy volt, hogy a MEB-en is szereplő Team Plague helyettesíti a visszalépő Rift Esports-ot, végül a másodgárda tudott csak eljönni, akikhez Cuhi ugrott be midre. A THR a PlayIT-re is az új felállásával érkezett, vagyis Funzkai-jal és Vioval. 

Lévén, hogy a Plague B csapatáról volt szó -ráadásul nem is teljes felállással- érezhető volt a szintkülönbség a két gárda között. Az első összecsapást elég magabiztosan hozták el Marine-ék, mindössze 21 perc kellett hozzá, ami alatt csak két gyilkosságot adtak át, tornyot pedig egyet sem. Láthatóan ezzel az első mérkőzéssel a Team Plague el is engedte nagyjából a szériát, hiszen a második mérkőzésen Janna midet, Jarvan és Pantheon bot lane-t, valamint Tristana Junglet játszottak. Az eredmény ezúttal sem lett más, tornyot most sem bukott a THR és másodjára már 20 perc sem kellett a győzelemhez.

Jöhetett a következő elődöntő, az Afterglow, valamint a WiLD CoolerMaster között. Az első meccs során az AGW mintha nem igazán ébredt volna fel, folyamatos lépéshátrányban voltak végig. A mides LeBlanc vs Azir matchup egyértelműen Meight LB-jének kedvezett, Febern nem igazán tudott neki megálljt parancsolni. Frather Yorickja elég sok gondot okozott a WiLD-nak annak ellenére, hogy nagy hátrányban voltak, ettől függetlenül a végeredményen ő sem igazán tudott változtatni. Kevesebb, mint harminc perc alatt megszerezte első győzelmét WiLD.

Másodjára már jobban bejött az AGW számítása. Ezt nem is tudom máshogy leírni, ez a mérkőzés egy Paresz montázs volt lényegében. Lee Sinnel megindult az elején és nagyon sokáig szó szerint minden egyes gyilkosságnál ott volt. Hiába a gyengébb late game, ami a karaktert jellemzi, Pareszt ez egyáltalán nem zavarta, folyamatosan ment, és egyik helyzetet a másik után alakította ki. Erre szokták azt mondani, hogy clean game. Végül egy Baron Nashor segítségével a 37. perc elején egyenlített ki az AGW. 

A harmadik mérkőzésen egy igazi snowball kompozíciót rakott össze a WiLD, amit szemmel láthatóan meg is tudtak indítani rendesen. Az összes carrypozíció számtalan gyilkossággal rendelkezett már a meccs korai szakaszaiban is, és a 21. percnél majd 9 ezres aranykülönbség volt. Nem is kellett nagyon sokat várni a végső nyomulásra a WiLD oldaláról, főleg a Baronnal együtt, amit ismét megszereztek. Végig farm, gyilkosság és toronyelőnye volt a WiLD-nak, így az AGW nem nagyon tudott mást tenni, mint a bázisában védekezni, de ezt végül csak 24 percig bírták és a WiLD ismét a THR-rel találta magát szemben a döntőben.

A döntő is Bo3-as formátumban zajlott, mint minden mérkőzés ezen a napon. Az első meccsen a WiLD indított jobban, azon belül is Meight Vladimirrel, ami egy jó elvétel volt Sk1nzortól. Látható is volt így a különbség, a Corki ezúttal nem vált be, illetve a dzsungeles tank Xin sem vált be feltétlenül Funzkai-nak. Egyszerűen gyorsabban mozgott a pályán a WiLD, több helyzetet alakítottak ki, és végül majd 13k arany előnnyel, kevesebb, mint 28 perc alatt lemosták a pályáról a THR-t.

Sokan úgy voltak vele, hogy jön a 2-0, végre megtörténik a trónfosztás, hiszen az idei év eddigi egyik legerősebb csapatának a WiLD tűnt. Ez javarészt a meccsen is látható volt, a THR eléggé szorult helyzetbe került a majd 50 perces összecsapás során. Szinte végig fej-fej mellett haladtak, viszonylag sokáig, egyik gárda sem tudott túlzottan nagy fogást találni a másikon. Az első fordulópontja a THR-nek a 42. percben szerzett Baron volt, amiről a WiLD egész egyszerűen lemaradt és még egy 2-0-át is cseréltek utána, így a THR igazán jól jött ki ebből. Sajnálatos módon ugyanezt a gesztust vissza is adták a WiLD-nak, alig egy perccel később, szerencséjükre a Baron minionokkal szemben nem volt könnyű dolga pusholni a WiLD-nak. Az egész mérkőzés sorsa végül egy csapatharcon múlt, amiből a THR jött ki jobban. Az első áldozat Marine Ornnja volt, de ezek után Sick és Carabon is vérszemet kaptak, és nem voltak felkészülve az ellencsapásra. Szinte azonnal elolvadtak úgy, hogy mindeközben Sk1nzor még megtartotta az ultiját a csapatharc alatt. Nem véletlenül, hiszen ez egy külön küldemény volt Meight Vladimirjának, amivel ki is tudták végezni az utolsó veszélyforrást, miután Joe Varussal letakarította hi im mate Ezrealjét. A THR is két embert vesztett, de a WiLD-ből meg csak Hextasy maradt életben, ami már édeskevés volt a védelemhez. 

Harmadjára már nem volt ennyire szoros a mérkőzés, véleményem szerint a Draftnál előnyhöz jutott a THR, főleg Marine Fiorájával. Ezzel a karakterrel solo gyilkosságot is szerzett Carabon ellen, így a hatos szint meglépése után Carabon Gnarja már nem igazán tudta őt büntetni. Sk1nzor is megindult középen, ráadásul rögtön két gyilkossággal, amiből az első egy kicsit a szerencsén és a minionokon is múlt, de a 400 arany az 400 arany. A tornyokat nagyon gyors ütemben szedte a THR, míg a WiLD csak kereste a helyét a pályán. A 32. percben a THR 7 döntött toronnyal, míg a WiLD csak eggyel rendelkezett. Emiatt a pálya nagy része felett elvesztették az irányítást és szép lassan a bázisukba szorultak. Itt végül a 34. percben egy 4-0-ás cserét követően csak Meight Kassadinja maradt életben, míg a THR öt emberrel tudott ostromolni. Ez már elég volt a végső győzelemhez, ami ezúttal is a THR-hez került, hiába a WiLD eddigi sikerei az év során. 

Ha esetleg lemaradtál volna a közvetítésről, azt alább tudod pótolni.

Nézd meg MagyarLoLTV Lenovo Legion Kupa | PlayIT Budapest | Elődöntők/Döntő (Bo3) [HUN / 1080p] című tartalmát a twitch.tv weboldalon

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!