Ismét WiLD vs THR döntőt kaptunk a Winter Cupon, a végeredmény azonban más, mint év elején!

Ismét WiLD vs THR döntőt kaptunk a Winter Cupon, a végeredmény azonban más, mint év elején!

Összesen negyven gárda próbált szerencsét a második alkalommal megrendezett Esport1 Winter Cup online LoL kupáján, de úgy tűnik, még mindig ugyanaz a két csapat a legdominánsabb idehaza.

December 28-án, délután kettőkor vette kezdetét az Esport1 Winter Cup a Riska támogatásával. Az összesen 170 000 Ft összdíjazású kupára 40 csapat jelentkezett, kisebbek és nagyobbak egyaránt. Voltak itt teljesen amatőr csapatok, és persze képviseltették magukat a szervezett profik, illetve régi motoros játékosok egyvelege is.

2017 LEGFONTOSABB E-SPORT ESEMÉNYEI - SZEPTEMBER (VIDEÓ)

Szeptemberben újra megvolt a lehetősége Vizicsacsinak, hogy kijusson a világbajnokságra.

A legjobb négy közé végül a WiLD.CoolerMaster Multigaming, a Team Horizon Reapers két új tagjával, egy szintén frissített felállású Team Plague, valamint a MyRák néven nevező, de végül WSE néven futó együttes, ami hűen második nevéhez, az egykori WSE felállást hozta egy kisebb változtatással.

A kupa végig Bo1-es formátumban zajlott, egyenes kiesés mellett, ez alól csak a top 4 csapat volt kivétel, ahol maradt a Bo1, ám bekerült a vigaszág is, míg a döntő Bo3 volt, ahova a felső ágról érkező csapat egy 1-0-ás előnyt kapott. A közvetítés is a top 4-től csatlakozott be az eseményekbe. Először a THR és a WSE (MyRák) összecsapását nézhettük végig, ahol a THR eleinte elég nagy hátrányban volt és nagyon úgy tűnt, hogy vigaszágra fognak esni. Ám végül fordítani tudtak egy csapatharc során a meccs végéhez közeledve, és innen meghozták a győzelmüket, amiben kulcsfontosságú szerepet vállalt Sk1nzor.

Mindeközben a háttérben lezajlott a WiLD vs Plague meccs is, amit a MEB győztes WiLD tudott megnyerni. Ezt követően jöhetett a felső ági döntő, ami nem alakult túl jól a THR-nek, ám annál jobban a WiLD-nak. Megszerezték az 1-0-ás győzelmet és ezzel máris a döntőben találták magukat, míg a THR-nek az alsó ági győztessel, vagyis a Team Plague-gel kellett szembenéznie, akik sikeresen lenyomták a WSE ötösét.

Ezúttal nagyon jól indult a szekér Joe-éknak és mondhatni könnyed győzelmet arattak, a Team Plague sajnos nem tudta felvenni velük a versenyt. Ezzel el is érkeztünk a nagy fináléhoz, ami most is a WiLD és a THR küzdelme volt, pontosan, mint idén februárban. Akkor a THR nyert, viszont ez alkalommal a WiLD-nak volt egy 1-0-ás előnye a Bo3-ban, így legjobb esetben is maximum két meccset láttunk volna. Erre azonban nem került sor, mert a WiLD nagyon jó formában volt. 

A kettőből viszont csak egy lett, mert a WiLD nagyon odapirított. Már a meccs negyedik percében Sick megmutatta jövőbelátó képességeit az alsó ösvényen.

Matéék elhozhatták a Xayah Rakan párost Hextasy-val, míg miden Meight is megkapta rettegett Kassadinját. És hogy miért rettegett? Hát ezért.

A korai előnyök ellenére a THR nem hagyta magát és még a 22. percben is fej-fej mellett állt az arany, a WiLD jobb volt killekben és sárkányokban, a Marine-ék viszont szorgosabbak voltak tornyok terén. Carabonnak elég sok idő kellett, míg igazán tankossá vált, többször is majdnem elolvadt, de végül a wombo combo összejött a WiLD-től, Pareszék egyetlen szerencséje az volt, hogy hi im mate nem érkezett meg időben.

6-7 perccel később már a Baronról szólt a meccs, amit a THR kezdett el. Paresznek pont egy másodperc kellett volna még a Smite-ig, így Sick probálkozhatott, de 58 HP-n túlélte a Baron és végül Joe vitte el egy 4-ik lövéssel. A probléma csak az volt, hogy ezt követően a WiLD egy ászt hozott el, amiből Meight hármat is begyűjtött. Ezután a sárkánynál a WiLD vállalta túl magát és a bár a pokoli sárkányt megszerezték, most a THR moshatta fel velük a padlót. Igazi oda-vissza mérkőzés volt, ahol egy pillanatig sem lehetett igazán tudni, hogy ki fog  nyerni. 

A WiLD azonban nem véletlenül húzta eddig a sárkányt, mert addigra a THR mindkét Nexus tornya bedőlt, az utolsó csapatharcra pedig ismét a Baron körül került sor. Ezúttal a WiLD gyorsan elhozta azt, majd miden hi im mate és Meight közös együttműködésének hála feltakarították a harcot, onnantól pedig már csak be kellett vonulni a bázisra.

Ezzel pedig 2-0 lett a Bo3 vége, vagyis a 100 000Ft-os fődíjat a WiLD vihette haza tegnap este, gratulálunk elsősorban nekik, illetve a THR-nek is, hogy ezúttal sem álltak meg a döntőig.

Ha szeretnétek visszanézni a meccseket, ezen a lejátszási listán éritek el őket!

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


Kövess Minket!