Hirdetés

Overwatch vb: Kína és Franciaország továbbra is verhetetlen

Nem borultak az erőviszonyok, egy kiesőnk azonban már van.

Hirdetés

Az első nap izgalmait követően folytatódtak a küzdelmek az A és B csoportban az Overwatch világbajnokságon. A második játéknap után egyedül Argentína búcsúzott a tornától, míg Kína és Franciaország továbbra is uralja a jelenlegi mezőnyt. A többiek előtt még ott a lehetőség, hogy holnap kiharcolják a továbbjutást.

Az A csoport:

Kína 4-0 Norvégia

A tegnapi két győztese csapott össze és dönthette el a továbbjutás kérdését. A hazai pálya előnyeit élvező Kína most is megmutatta, hogy nem babra megy a játék és esélyt se adtak az északiaknak. Eileen és Undead vezetésével szétcincálták ellenfelüket minden pályán, egyedül Horizon Lunar Colony bizonyult szorosabbnak. 2-2 után a rájátszásban Norvégia nagyot védekezett, az első pontnál csak 83%-ig jutott Kína, de ez mint kiderült, bőven elég volt, egy még jobb defenzív játékot bemutatva ezt is nyerték, ezzel továbbjutottak és megnyerték a csoportjukat. Már most látszik, hogy az egyik legerősebb válogatottról van szó.


Nem is olyan egyszerű elkapni, igaz?!

Hong Kong 2-2 Románia

Mindkét csapatnak úgy kellettek a pontok, mint egy falat kenyér, ennek megfelelően egy igazán szoros párharcot produkáltak. King's Row-t nyögvenyelősen, hosszabbítás után 4-3-ra nyerte Románia. Aztán a control map simán a hongkongiaké lett, kétszer is 100%/0% arány ellenében. A Holdon tett kitérő csak fokozta az izgalmakat, ugyanis remek támadást követően még jobban védekeztek és ezzel megfordították a mérkőzés állását. Következett Dorado, ahol még pár perc erejéig egy Widowmakert is láthattunk az ázsiaiaknál. A 3. pontig egész magabiztosan jutottak el, itt azonban megfeneklett az előrenyomulás. Ez többek közt Meza Winstonjának is volt köszönhető, egy parádés Rage-dzsel visszaverte őket, majd Overtime-ot követően végül leparkolták a payloadot. Nagyjából a románoknál is ez volt a forgatókönyv, az utolsó pontnál alakult ki a legnagyobb csata, Cucubau a Tracerével még épp, hogy visszaért és tartotta a kocsit, a társak segítségével végül ők is teljesítették a pályát. 1 perce maradt mindkét oldalnak, a hongkongiak a támadást követően 66 méterig jutottak. A védekezésben kipróbálták a 3 tankost felállást (Zarya, Reinhardt, D.Va), de nem vállt be, Románia áttörte a falat és túlszárnyalta őket. 1-1 ponton osztoszkodott a két csapat, ami egyértelműen Norvégia malmára hajtja a vizet.


Védekezz! Védekezz! Jah, mégse...

A következő forduló párosítása (7.16):

Kína - Hong Kong
Norvégia - Románia

A B csoport:

Franciaország 3-1 Thaiföld

Óriási meglepetéssel indult a találkozó. Hollywoodon ugyanis mindenkit, de legfőképp a franciákat döbbentették meg a thaiföldiek. Előbb remek védekezésükkel zilálták szét őket, olyannyira, hogy a VIP hely előtt centikkel kényszerül leparkolni az autó és az overtime lejárta után nem is mozdult már onnan. A támadásuk pedig pazar volt, egyből kihozták a limuzint és nagy sebességgel jutottak el a stúdióig, ráadásul Nico Genji-jét folyamatosan kiszedték, így képtelen volt a Dragon Blade helyes használatára.

Végül a jól megérdemelt helyére került a payload, megint a Sombra hozta meg az áttörést, úgy tűnt, nincs ellenszere a galloknak a hősre és az ultija ellen egyelőre. Ezek után azonban összekapta magát a Rogue alakulata, igaz, Nepalt csak 2-1-re sikerült nyerniük, ádáz küzdelem után. Horizon sem volt kellemesebb, Thaiföld lendületbe maradt, Mickie 4 percel a vége előtt S76-ra váltott és elbújt egy rövid időre. Megvárták, míg összegyűltek az ultik, majd egy végső támadással elfoglalták a 2. pontot is. A franciák is teljesítették a kötelezőt, így lövöldözhettek tovább a támaszponton. Itt azonban mintha elfáradt volna az ázsiai csapat, az első pont bevétele még ment, a másodiké már nem. Franciaország kihasználta az alkalmat és megnyerte a mapot. A Route 66 pedig egész simára sikerült, a thaiföldiek alig jutottak el 77 méterig a payloaddal, ezt pedig könnyen túlszárnyalta ellenfelük.


Tökéletes EMP Dragon Blade használat

Dánia 3-1 Argentína

Argentínának mindenképpen győznie kellett, hogy életben tartsa a továbbjutási reményeit, Dánia viszont másképp gondolta. Jól kezdtek ugyan a dél-amerikaiak, mivel King's Row-t megnyerték 3-2-re, de ezek után a skandinávok bekeményítettek. Nepált és a Holdat is könnyedén hozták, a 66-os úton pedig újra bevették a Reinhardt-Bastion kombót. Ráadásul működött is, igaz, hogy overtimeba torkollt a menet, de bevitték a payloadot. Az ezt követő argentin támadás gyenge volt, a 2. pontig sem engedték őket. Argentína ezzel a vereséggel kiesett a versenyből.


Itt még minden jól ment Argentínának!

A következő forduló párosítása (7.16):

Franciaország - Dánia
Thaiföld - Argentína

Egy kieső tehát már van, holnap pedig újabb csapatok csatlakoznak majd Argentínához. Az utolsó forduló következik, utána pedig a Playoffot is lejátsszák majd. 2 nemzet pedig a nap végén örülhet majd, hogy ott lehet a Blizzconon. Ránézésre már talán lehet is sejteni, mely válogatottak lesznek, de meglepetés bármikor megeshet! Szerintetek érvényesül a papírforma, vagy valamelyik hatos megdöbbenti a világot?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?