Overwatch VB: Parádézott 2016 két döntőse az első napon Katowice-ben!

Overwatch VB: Parádézott 2016 két döntőse az első napon Katowice-ben!

Az eddigi legsimább első napot hozta a vb lengyel állomása.

Sanghaj és Sydney után Katowice adott otthon az Overwatch világbajnokság 3. állomásának, Lengyelországban. A tavalyi döntősök végre bemutatkozhattak, Dél-Korea az E, míg Oroszország az F jelű kvartettbe került. Az elmúlt hétvégék azért tartogattak némi izgalmat, ez azonban most elmaradt, nagyon sima párharcok voltak az első fordulóban. Van még azért hátra a mérkőzésekből, de hatalmas csoda lenne, ha végül nem Dél-Korea és Oroszország csatlakozna az eddigi 4 döntőshöz (Kína, Franciaország, Ausztrália, Svédország). Az írott szó helyett inkább meséljenek a videók az első fordulóról.

Lengyelország 0–4 Hollandia

Hazai pályán nézett szembe a Lengyel válogatott a hollandokkal. Numbani mindkét csapat számára jól kezdődött, jól támadtak, a 3. pont előtt viszont a lengyelek megtorpantak és méterekre a befejezés előtt, több mint 5 perc támadás után is leparkoltak. Hollandia ezzel szemben simán behúzta a mapot. Lijiang Tower még ennyire sem volt szoros, hiába a lengyelek erőfeszítése (pl.: Mercy + Pharah) az első csatákat megnyerték, de végül vesztesként álltak fel a géptől. A félidő után, Horizonon elég impotens támadásokat mutatott be Hollandia, overtimeba lett meg végül az első pont, majd nagy meglepetésre rögtön a másodikat is behúzták. Otthoni környezetben a lengyelek képtelenek voltak a holdon pontot foglalni. Dorado-n 79 méterig jutott a lengyel teherautó, amit könnyedén megdöntött a Widow-val felálló holland csapat.

Dél-Korea 4–0 Ausztria
King’s Row, Nepal, Volskaya, Dorado

Nem irigylem Ausztriát, a legerősebb válogatott ellen kezdhettek. A címvédő, mintha nem vette volna komolyan a meccset, mégis feltörölte szegény osztrákokkal a padlót. Előkerült Junkrat, Hanzo meg még Torbjorn is az ázsaiaknál, az egésznek olyan érzése volt, mint egy pub mérkőzésnek. Ha a szünet nem lett volna, egy laza negyedóra alatt lezárta volt Korea a párharcot.

Kanada 4–0 Törökország
Hollywood, Lijiang Tower, Horizon, Route 66

A csoport két legerősebb csapata biztosan nyerte az nyitómérkőzéseit. Hollywood-on és Route 66-en a törökök még tudtak pontot foglalni, tehát a payloados pályák kicsit jobban mentek nekik. Összességében azonban esélytelenek voltak az észak-amerikai nemzet ellen.

Oroszország 4–0 Szingapúr
Numbani, Lijiang Tower, Horizon, Route 66

A tavalyi ezüstérmes méltó kezdetet produkált, az apró ázsiai ország gyorsan összeomlott ellenük. Sokkal simábban nem nagyon végződhetett volna, Horizon első pontját még a szingapúriak is el tudták foglalni, de maradjunk annyiban, hogy ez még a megszorításhoz is édes kevés volt.

Szombaton 14:00 órától folytatódnak a küzdelmek és reméljük kicsivel szorosabb és izgalmasabb összecsapásokat láthatunk majd. Ti vártátok már, hogy Dél-Korea is megmutassa magát?

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!