Íme pár pakli kezdemény, amivel akár el is lehet kezdeni játszani a KoFT-ban

Divine Paladin, Masochist Warrior, Freeze Shaman és Mid-range Hunter. A kiegészítő még nem éles de paklivariációk már vannak.

Ha jön egy új Hearthstone kiegészítő, akkor általában a meta elég rendesen átalakul (kivéve abban az esetben, ha a kiegészítőt The Grand Tournament-nek hívják - a szerk.) . Az új lapok, az új mechanikák és szinergiák felrázzák a játékosokat, akik új paklikat, új taktikákat és stratégiákat eszelnek ki. 

Az pedig szinte biztos, hogy a Kinghts of the Frozen Throne nem jut majd a TGT sorsára, hiszen kezdésnek van a kilenc DK lap, ha pedig ez nem lenne elég, akkor ott van egy Lich King, nomeg a kutyája. A kártyákat ugyan már ismerjük, de csak csütörtök éjfél és péntek reggel között valamikor tudjuk majd őket megszerezni. Viszont mielőtt elkezdődhetne a tesztelés és a paklik próbálgatása, már most van négy olyan kezdemény, amiről nem tudni, hogy a metában hol foglalnak majd helyet, de mindenképpen van bennük potenciál.

Divine Shield Paladin

Ahogy potyogtak napról-napra a lapok, egyre több olyan kártya érkezett, aminek valahogy köze volt a Divine Shield-hez. Az egészre a pontot pedig a Bolvar, Fireblood, a Paladin legendary rakta fel. Az már alapból kemény, hogy minden esetben, amikor leesik egy, akkor +2-t kap a támadásra, de abban az esetben, amikor egy Blood Kinght kapja le őket, akkor a kombó dupla.

Persze ennyi magában nem lenne elég, de ott van a Howling Commander, ami egy 3 manás lény, aki felhúz egy Divine Shield-es lényt. De a Corpsetaker is potenciálisan ide illik, mert az szinte biztos, hogy ebben a pakliban megkapja a pajzsot.

Persze ezzel az archetípussal már próbálkozott a Blizzard. A Steward of Drakshire vagy a Rallying Blade is ezt akarta összehozni, de eddig nem nagyon volt hozzá elég lap. Viszont a KoFT rendesen ellát minket ide való kártyákkal, ha most sem sikerül összerakni belőle egy játszható dekket, akkor nem tudom mi kellhet még.

Masochist Warrior

Az öreg, már-már vénséges-vén eredeti Control Warrior imádta, ha a saját lényeit bánthatta. A KoFT pedig ezt az érát akarja felidézni egy picit. A Warrior DK minden körben két manáért eltol egy Whirlwindet, a másik legendás lénye, Rotface pedig leidéz minden túlélt sebzés után egy random narancssárga lapot maga mellé, ami azért valljuk be nem kicsit durva. 

Ezzel pedig még nincs is vége a dolognak, mert ott van az új fegyver, a Blood Razor, ami ugyanúgy mindent sebez és akkor az Animated Berzerkerről még nem is beszéltünk.

Végül pedig még olyan retro lapok is újra napvilágot láthatnak, mint a Cruel Taskmaster vagy Grommash Heallscream. Ja és ha valaki a Wild berkeibe merészkedne, akkor a Grim Patron is jelentkezik szolgálatra.

Midrange Hunter

Ez a Hunter pakli típus már már két éve mindig ott van Tier 1 és Tier 2 paklik között. Van amikor kicsit agresszívabb, tele olcsóbb lényekkel, mint az Un'goroban, de van amikor lassabb picit, Secret lapokkal megpakolva, mint anno a GVG-ben. A közös általában annyi, hogy a pakli nem túl drága és közepesen jól teljesít nagyon sok esetben. A KoFT esetében nagy eséllyel az utóbbi tér vissza, megint csak az új Hunter legendary lap miatt.

Ugye Professor Putricide kipakol egy random Secretet, ha mi is kijátszunk egyet. Ez pedig több már meglévő kártyával alkothat érdekes szinergiát. Az alap, hogy a dekkből nem maradhat ki az Eaglehorn Bow és a Cloaked Huntress.

A kérdés inkább az, hogy a Secretek közül melyiket érdemes bepakolni? A Venomstrike Trap rendben van, a Freezing Trap még mindig beteg és talán beférhet még a Snake Trap is. Végül az egészet ki lehet egészíteni pár DR lappal. A Highmane, Infested Wolf, Kindly Grandmother és mondjuk egy Play Dead adhat annyi lényt, nomeg értéket, ami meg tudja támogatnia pakli nagy kombóját.

Freeze Shaman

Ha azt mondom, hogy Freeze, akkor az első kaszt, ami a legtöbb HS játékos eszébe jut az a Mage. De ez ebben a kiegészítőben bőven megváltozhat, hiszen a Shaman kapott egy jó adag olyan control stílusú lapot, ami elhozhatja a fagyos poklot az ellenfeleknek. Kezdetnek ott van Moorabi, akiből elég durva értéket lehet kinyerni, ha sikerül befagyasztani az ellenfél előrenyomulását, akár körökre is.

Ezzel egyidőben control lapnak ott van még az Avalanche + Ice Breaker vagy Frost Shock + Ice Breaker kombó. Talán ez a pakli áll a leggyengébb lábakon a felsoroltak közül, mivel még az átlaghoz képest is nagyon lassan fejlődik fel, de ha tovább lassul a meta, akkor életképes lehet.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!


Cover és képek: Blizzard

Kövess Minket!