Zeus:

Zeus: "Úgy érzem, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megmentsem a csapatot"

Interjú a tékozló fiúval, aki egy évnyi vadregényes kaland és egy Major győzelem után "hazatért".

A hónap, de talán a nyári átigazolási szezon legnagyobb híre jött csütörtök este, miszerint a Gambittel frissen Major tornát nyerő Zeus visszamegy korábbi csapatához, a Na'Vi-hoz. Vele együtt visszatér a Major tornát nyerő edző Kane és visszakerül a csapatba Seized is. A HLTV csapata interjúztatta meg Zeust, hogy pontosabb képet kapjunk arról, hogy miért is tért vissza régi csapatába a Major győzelem után.

Kezdjük azzal az időszakkal, ami a Major előtt volt, ugyanis ilyenkor kezdődtek a pletykák, hogy visszatérsz a Na'Vi-ba. Már ekkor beszéltél a régi csapatoddal?

"Sziasztok! Csak néhány régi csapattársammal beszéltem, miután kirúgtak a csapatból, de itt még szó se volt arról, hogy visszatérnék. A major előtt kicsit feszült volt a légkör a csapatban, de nem gondolkoztam azon, hogy visszatérjek a Na'Vi-ba, vagy eligazoljak más csapatba."

Kicsit beszélgessünk a csapatban lévő hangulatról és morálról a Major előtt, amikor rossz eredményeket értetek el online. A Gambit már ekkor rossz vágányra került? Mik voltak a legkomolyabb gondok azok közül, amit nyilatkoztál?

"Igen, közel voltunk ahhoz, hogy szétessünk. A legnagyobb probléma az volt, hogy nem voltunk egy hullámhosszon a gyakorlás folyamatában."

Ezek után meglepődtél, amikor ilyen jó formában vágtatok neki a versenynek? Gondolom nem úgy jöttetek ide, hogy meg fogjátok nyerni ezt a versenyt. Mesélj arról, hogy mennyire változott a magabiztosságod a verseny alatt.

"A verseny alatt kezdtünk komoly momentumot szerezni, de a csapat koordinációja és játéka inspirált minket a legjobban. Minden csapat ellen máshogy készültünk fel és teljesen úgy éreztük, hogy lemossuk őket a pályáról. Minden győzelem után erősebbnek és közelebb éreztük magunkat a kupához. Persze, a legkomolyabb kihívás az Astralis csapata volt, miután megvertük őket tudtuk, hogy nem adhatjuk fel ezt a döntőt."

Miután hazaértetek, mi történt, ami rákényszerítette a csapatot a győzelmek után, hogy kirúgja Kanet? A nyilatkozatodból tisztán látszik, hogy úgy gondolod ő egy pozitív erő volt a győzelemhez, mit adott a csapatnak, amit a többiek nem vettek észre?

"Eltelt egy kis idő a győzelem után és HObbit megházasodott, amin Kane és jómagam sajnos nem tudtunk részt venni, úgy gondolom ha el tudtunk volna menni az esküvőre és átbeszéltük volna a terveinket a jövőre nézve, megmenthettük volna a jelenlegi csapatot. Nyilvánvalóan a srácok nélkülünk beszélték meg a döntésüket, mert az esküvő után a csapat úgy döntött, hogy kirúgják Kanet."

"A következő két nap megpróbáltam megállítani őket, nagyon sok példát hoztam fel, hogy ez nem a jó döntés és figyelmeztettem őket, hogy én is elhagyom a csapatot, ha kirúgják Kanet. Szerintem minden tőlem telhetőt megtettem, hogy megmentsem a csapatot. A srácok hajthatatlanok voltak, a döntésük pedig végleges. Nagyon fájt nekem és nem tudtam mitévő legyek, nem akartam egyedül hagyni a barátomat és edzőmet, aki nem csak engem segített, de az egész csapatot, hogy minél több versenyt nyerjünk. Pár nappal később meghoztam a döntésemet, vele tartok."

Eleve Kane miatt csatlakoztál a Gambithez, az ő kirúgása volt a legfőbb ok, amiért elhagytad a csapatot, vagy voltak más okok is?

"A legfőbb ok Kane kirúgása volt, szerintem a csapat engem is tesztelni akart ezzel, mert a srácok jól tudták, hogy ez egy érzékeny téma a számomra és a kirúgása ellen lennék. Azt sem tudom, hogyha maradok, nem rúgtak volna ki engem is egy kis idő után, mert a kapcsolatunk megváltozott. Nem volt meg a tekintélyem és már nem tudtam úgy hatni a játékosokra mint eddig, gyakorlás, fegyelem és kulcs fontosságú döntések terén (mint például az edző kirúgása).

Ebben a szituációban senki sem állt mellém és nem láttam értelmét a további munkának."

A Na'Vi-ra rájárt a rúd miután elmentél, mit gondolsz, mi a legnagyobb problémája a csapatnak?

"A Na'Vi-nak van jó pár problémája: Seized kevés tapasztalattal rendelkezik, mint kapitány, ami az egyik legnagyobb probléma volt, de rossz volt a gyakorlás menete is, ami ahhoz vezetett, hogy néha a játékosok sem tudták mit csináljanak egy-egy meccsen."

Máshogy fogsz játszani a Na'Vi-ban, mint ahogy 2015-2016-ban játszottál? Hogyan fogsz megküzdeni s1mple és GuardiaN ellentétével?

"Úgy gondolom nagyon sokat kell dolgoznunk, hogy fejlesszünk a játékstílusunkon. Kane-nel van egy tervünk és minden tőlünk telhetőt megteszünk, a többiekben pedig nagy potenciál rejlik."

 Ez lesz az első alkalom amikor s1mple-lel játszol együtt, aggódsz emiatt azok után, amilyen hírnévre szert tett?

"Néha a nyugodtnak tűnő játékosoknak is vannak komoly problémái. Megoldom s1mple problémáját, a legnagyobb benne rejlő dolog számomra a munka iránti szeretete és a győzni akarása."

Van még valami amit szeretnél tisztázni, vagy ha van bármilyen utolsó üzeneted azt itt megteheted.

"Először is szeretném tisztázni, hogy a rajongóim megértsék, amikor Kane-el elhagytuk a csapatot egyáltalán nem volt biztos, hogy visszajövök a Na'Vi-ba. Egy ideig azon gondolkoztam, hogy a pro100-ban fogok dolgozni, hogy segítsem a fiatal srácokat, aztán azon is gondolkoztam, hogy visszavonulok, mint játékos. De végül úgy döntöttem, hogy játszani akarok és az egyetlen lehetőségem a Na'vi volt, ahol látom a potenciált a játékosokban, az organizációnak pedig pont rám volt szüksége."

"Sokan megkérdezik, hogy hogyan tudtál visszamenni abba a csapatba, ahonnan kirúgtak. Hát, először is muszáj megértenetek, hogy ez egy munka számomra és profiként kell viselkednem. A személyes sérelmeimet nem szabad belekevernem a munkába. Ezt már lezártuk a srácokkal."

"Szeretném ha tudnátok én megpróbáltam megmenteni a Gambitet, átnéztem a problémáinkat, azt akartam, hogy továbbra is együtt játsszunk, de a döntés nem az én kezemben volt."

"A Gambit játékosai, valamint az organizáció mindig a szívemben marad és egy különálló része lesz az életemnek, egy rész ahol én és a srácok, nem gondolva a sok problémára, megnyertük az egyik legmenőbb Majort a CSGO-ban, amit nagyon köszönök. Saját magunkat egy régi 1.6 csapathoz hasonlítanám “eoLithic” volt a nevük, 1 évig ők is kimagaslóan játszottak, majd egy ugyanilyen sz*rság miatt estek szét."

"Szeretném megköszönni mindenkinek, akik támogattak minket és akik teljes szívükből szurkoltak értünk. Ilyen az élet."

"Egy új történet vár."

"Az utolsó dolog amit szeretnék mondani, az egy köszönöm a Gambit játékosainak és az organizációnak. Ez egy gyönyörű és őrült utazás volt.”

Ez az interjú sok mindenre választ adott és teljes szívemből remélem, hogy Zeus nem fog harmadjára is pórul járni  régi-új csapatával.

Ti mit gondoltok, jó döntést hozott Zeus?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!