Közvetlen a téli olimpia előtt SC2 versenyt rendeznek Phjongcsangban

Közvetlen a téli olimpia előtt SC2 versenyt rendeznek Phjongcsangban

A téli olimpiát rendező városba felvezetőként érkezik az IEM újabb állomása.

Rengeteg magyar, angol és egyéb nyelvű cikk és vélemény született már arról, hogy az e-sport számára szükséges-e az olimpia és arról, hogy a NOB-nál (Nemzetközi Olimpia Bizottság) már felmerült az is, hogy akár 2024-ben, Párizsban viszontláthatjuk kedvenc videojátékainkat az olimpián.

A NOB nyitott az e-sport játékokra, de nem mindegyik kerülhet be a programba

TZeus | 17/10/30 10:57 Tony Estanguet, a párizsi bizottság társelnöke megerősítette, hogy egyaránt beszélni fog a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és az e-sport képviselőivel a videojátékok teljes körű bevonásáról, amikor 7 év múlva Franciaországba érkeznek az olimpiai játékok. "Meg kell vizsgálnunk a dolgot, mert nem mondhatjuk egyből, hogy nem való ez nekünk, és ez nem csak Olimpiáról szól.

Az ESL által szervezett Intel Extreme Masters most újabb lépést tett e felé olyan módon, hogy a 2018-as téli olimpiának is helyt adó Phjongcsangban rendeznek StarCraft 2 versenyt. Persze az időzítés is a legjobb, a verseny közvetlenül a téli olimpia előtt, amolyan "felvezető" esemény lesz. A verseny főszponzora, az Intel egyébként jó kapcsolatot ápol a NOB-bal, ennek is köszönhető a jó ütemezés. A tornára egyébként minden SC2 játékosnak lehetősége lesz magát kvalifikálni, a nyílt kvalifikációk most novemberben fognak lezajlani, míg az offline kvalifikációra decemberben kerül sor Pekingben. 

A verseny ideje alatt az Intel kiállítást is szervez, ahol a Ubisoft most készülő játékát, a Steep Road to the Olympics-et lehet majd kipróbálni. A játék középpontjában egyébként a téli olimpia lesz, és érdekessége az, hogy teljes mértékben licenszelt. A kiállítás az olimpiai faluban is elérhető, így a sportolók még egyszer megtapasztalhatják, milyen kijutni egy olimpiára -ezúttal virtuálisan.

"A StarCraft széria nagy szerepet játszott az e-sport születésében is, ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy Phjongcsangban az SC2 fogja képviselni a sportágat. Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy az e-sportok össze legyenek kötve a nagy sportrendezvényekkel. Büszkék vagyunk, hogy a világ legjobb SC2 játékosai fogják segíteni ezt a folyamatot." -nyilatkozta a Blizzard CEO-ja, Mike Morhaime.

"Szeretnénk hirdetni a megkülönböztetés mentességet, az erőszak mentességet és a békét az emberek között. Ez nem egyezik azokkal a videojátékokkal, amelyek az erőszakról, a robbantásokról és a gyilkosságokról szólnak. Itt meg kell húznunk egy bizonyos határt" -mondta Thomas Bach a NOB elnöke még augusztusban.

TETSZETT A CIKK? KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

 

Kövess Minket!