Hirdetés

PhantomLord szintű scam botrányba keveredett Anomaly és a Skinhub

Wolfi | 18/10/10 13:27
Cikk mentése

Az elmúlt időszakban már észrevehettük, hogy Anomaly kicsit túlzásba vitte a szerencsejáték videókat, –úgy néz ki, hogy nem véletlen.

Hirdetés

Újabb komoly scam botrány tört ki a CS:GO világban. Ezúttal egy alapos nyomozás, rengeteg befektetett idő és kisebb hibák kellettek ahhoz, hogy újból robbanjon az a bizonyos bomba. Azt már régóta tudjuk, hogy nincs értelme bízni a CS:GO-s szerencsejáték oldalakban, mivel a legnagyobb részük különböző trükkökkel és csalással próbál pénzt nyerni a játékosaikból. Ennél már csak az az undorítóbb, ha ezt még sikerül reklámoztatniuk is, és egy komolyabb Youtube-er készít videókat nekik. Ebből a CS:GO korai szakaszában rengeteget láthattunk, –de sajnos újból rá kellett jönnünk, hogy ez 2018-ban sincs máshogy. Ezúttal a történet négy főszereplővel rendelkezik: Vlad Nov (aki számos CS:GO-s szerencsejáték oldal vezetője), Anomaly (akit reklámozásra használtak mindvégig), Bean (aki kiderítette az egészet), és Austing Long (aki Anomaly menedzsere). Nézzük, hogy mi is történt pontosan.

TwitLonger - When you talk too much for Twitter

Tl;DR: -Vlad Nov is the owner of Skinhub, CSGOWild, and Kickback -Kickback exit scammed their users, didn't let them withdraw and completely changed the site to something else -CSGOWild was proven to be rigged and Skinhub was caught using fake provably fair systems -"Skinhub Chris" is fake and is not

Az egész ügy 2014-ben kezdődött, amikor is Vlad Nov és Mark Prokoudine létrehozták a Kickback.com-ot. Ez egy olyan platform volt, ahonnan úgy nyerhettél skineket, ha mások ellen játszottál CS-t. Ezek után az évek elteltével persze több mindenbe beszálltak. Alapítottak egy szerencsejáték oldalt (Skinhub) majd meg is vettek egyet (CSGOwild.com). Ezekre természetesen mind vannak bizonyítékok, amit a fenti Tweetben meg is nézhettek. A botrány kezdete 2017-re tehető, hisz akkor úgy döntöttek Vlad Novék, hogy teljesen megváltoztatják az oldal jellegét, és nem fizetnek ki senkinek semmilyen bent maradt összeget.

Ugyanezen év decemberében viszont újraindították a haldokló CSGOWild-ot, amit el is kezdtek reklámozni Anomaly-val, ő ekkor lépett a képbe. Pár nap kellett ahhoz, hogy valaki kiderítse, megint scammelik a játékosokat, hisz a bizonyíték rendszerük –amivel azt nézhetjük meg, hogy tényleg rendben van-e a random generátor, amit használnak– hibásnak bizonyult.Karácsonykor Vladék próbálták menteni a menthetőt, de semmilyen hazugságuk nem volt elég meggyőző, így Anomaly le is vette a videót és azt mondta, hogy soha többet nem dolgozik velük. Ekkor a sztorit még megúszhatta volna a híres videós, de a kapzsiság nem engedte neki, hisz a Skinhubbal is szerződést kötött, pedig jól tudjuk a fent említett információkból, hogy az oldalak tulajdonosa egy és ugyanaz volt, erről pedig tudnia kellett Anomaly-nak is. A sztori viszont még mindig nem ér véget, hisz azzal is lebuktak Vladék, hogy megpróbálták eladni magukat, mint "Skinhub Chris", amit végig egyikőjük irányított. Ekkor Anomaly is megkapta a fülest, hogy mostantól említse meg a videóban ezt a bizonyos Christ, aki állítólagosan a Skinhub tulajdonosa volt, de mint tudjuk Vlad állt az egész mögött.

Ezután újból elővették a jó öreg "változtassuk meg a brandet" húzást, ekkor a Skinhub láda nyitogatásból már nem skineket, hanem való életben használható tárgyakat szerezhettünk volna, ha bármikor is kifizetett volna bármit az elmúlt évek legnagyobb scam csoportja. Előbb-utóbb viszont kiborult a bili és itt jön szóba Bean, aki egy videóban mindent leleplezett. Szívesen be is linkelnénk nektek, de a videó pár nap után lekerült a Youtube-ról, méghozzá azért, mert egy három másodperces részletet használt fel Bean Anomaly csatornájáról. Ezután eltávolították a videót, majd elkezdték Viewbotokkal boostolni a számait, ami feltűnt a Youtube-nak és a csatornáját is eltávolították. Szeretnénk azt mondani, hogy ez a botrány már itt véget ért, de foggal-körömmel kapaszkodtak a tulajdonosok és Anomaly ügynöke. Egy hónappal ezelőtt végül Monarchot –aki ugyancsak megpróbálta lebuktatni Vladékat– doxolták Twitteren, ami annyit jelent, hogy kitették a személyazonosságát, a lakcímét és minden egyéb információt:Ezután megpróbálta bevonni a történetbe a híres botránykergető Keemstart is Bean. Csakhogy később az is kiderült, hogy Keemstart ugyancsak támogatja a Skinhub, így ő is csak elhessegette Beant, aki megpróbált segítséget kérni tőle:Az biztos, hogy ez az ügy közel akkorának tűnik, mint a régi PhantomLordos sztori, akinek mindent fel kellett adnia, miután kiderült, hogy legalább egy éven át végig scammelte az egyik CS:GO kaszinós oldal játékosait. Vlad Nov és Austin Long komoly büntetést érdemel a tetteiért, de Anomaly sem tetszeleghet az áldozat színeiben, hisz valószínűleg mindenről tudott, de a pénz kedvéért félretette méltóságát. Pedig ne felejtsük el, hogy a legelső ilyen videót az apja állítólagos orvosi kezelései miatt kezdte el csinálni, de az elmúlt egy évben legalább 30-40 szerencsejáték videót készített, ezzel pedig több ezer fiatalt manipulált. A történet igen súlyos és ilyenkor az egész CS:GO közösségnek össze kell fognia, hogy a tettesek elnyerjék méltó büntetésüket, Bean pedig visszakaphassa a törölt csatornáját. A teljes "jelentést" ITT találjátok.

Nem lenne fair az érintettek válaszát kihagyni a cikkből, de Vlad Nov egyelőre nem nyilatkozott, Austin Long letörölte a Twitterjét, míg Anomaly egy pár órával ezelőtt videóban az első egy percben beszélt a történtekről:

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?