Hirdetés

Skinhub scam botrány: Anomaly védekezése tele volt hazugságokkal

Wolfi | 18/10/11 12:58
Cikk mentése

Folytatjuk a történetet, ami a Skinhub és Anomaly bukásához vezethet.

Hirdetés

Október 10-én, tehát tegnap egy igen hosszú cikkben tárgyaltuk azt, hogy megérkeztünk a CS:GO szerencsejátékozás idei legnagyobb botrányához. Szerencsére nem csak mi, hanem jó pár más CS-vel foglalkozó híroldal és tartalomgyártó is foglalkozott a témával, aminek külön örvendhetünk, hisz a scammereknek el kell nyerniük a méltó büntetésüket.

Természetesen a tegnapi csak a történet kezdete volt, fentebb pedig el is olvashatjátok az egészet, hogy jobban megértsétek a mai, új információkat. A tegnapi cikk alján található Anomaly megmagyarázó videója is, ahol pár percen át beszélt arról, hogy ehhez neki semmi köze, és megpróbálta magát nem bűnösnek beállítani:

Érdemes tényleg meghallgatni, hisz csak pár percről van szó és Bean –aki miatt kitört a botrány, hisz egészen elképesztő detektív munkát végzett– szinte minden szavát meghazudtolta.

TwitLonger - When you talk too much for Twitter

Breaking down every lie Anomoly told about me and the situation in his new video: Here's Anomaly's new video for reference: https://www.youtube.com/watch?v=xdGRtG27fH8 0:01 "So recently there has been a lot of drama surrounding Skinhub and that's why I cancelled our partnership": This is not drama, this is undeniable evidence the site owner is a scammer and the site isn't legit.

Rögtön a videó elején, a 13. másodperc környékén említi meg, hogy van egy kisebb dráma közte és egy főállású szerencsejáték YouTuber között. Bean itt rögtön el is mondja, hogy ez egy hazugság, mivel legalább három hónapja abba hagyta a szerencsejátékokat és megreformálta saját csatornáját, hogy csak egyéb CS:GO videókat láthassanak a nézők rajta. Ezt Anomaly nem vette figyelembe, szerinte ezzel szerette volna manipulálni a nézőit, hogy már az első másodpercekben ne higgyenek az "ellenfelének".

A 27. másodperc környékén Anomaly azt mondja, hogy tényleg valamennyire miatta szedték le a videót, hisz a menedzsmentje azt mondta, hogy a videóban szereplés elég arra, hogy levegyék a videót, ezért belement. Bean összesen 3 másodpercet használt fel Anomaly szellemi termékéből, de az is csak egy Youtube felvétel volt, amiben látható volt Anomaly csatornája és az egyik videója. Emellett a hanganyagot teljesen lenémította és csak a saját kommentálását lehetett hallani, így ez bőven belefér a fair felhasználásba. Az már csak hab a tortán, hogy a menedzsmentje nem igazán vette a lapot, mivel véletlenül elkotyogták Beannek, hogy igazából Anomaly maga kérte a videó teljes tiltását.

"A tartalomgyártónk minden kétséget kizárólag azonosította, hogy az ő tartalma található meg a videóban, ezért kérte, hogy tiltsuk. Elengedhetjük ezt a tiltást, ha a tartalom kikerül a videóból"

A 41. másodperc környékén Anomaly azt mondja, hogy a Skinhubbal minden kapcsolatát megszakította, miután kiderült, hogy scammelnek, ezután pedig kérte is, hogy kerüljön vissza Bean videója a Youtube-ra. Ez megint nem fedi teljesen a valóságot, hisz csak azután mondta azt, hogy kerüljön vissza a videó, miután Bean lebuktatta azzal, hogy ő és a menedzsment is hazudott, amikor pedig rájöttek arra, hogy lebuktak egy e-mailben, gyorsan minden kapcsolatot megszakítottak a Skinhubbal és "jófejségből" engedték, hogy megjelenjen az a bizonyos videó.

Proof the global block/claim was not removed immediately after he canceled his Skinhub deal. But only once I exposed him for publicly lying about not issuing the takedown:

(A linkre kattintva öt képet láthattok majd, amiben benne van Anomaly két Tweetje, emellett Bean levelezése is a menedzsmenttel, ahol hazugságon kapja őket)

1:08-kor Anomaly elmondja, hogy valószínűleg a videó azért került le, mert a Youtube kialakított egy új szabályzatot, ami nem engedi a szerencsejáték folyamatos reklámozását, Bean pedig pont ezt tette. Remélem, nem lepődünk meg, ha kiderül, hogy ez egy újabb hazugság volt, hisz ha figyeltetek fentebb, akkor láthattátok, hogy Bean 3 hónapja teljesen átalakította a csatornáját, hogy inkább a CS:GO-val foglalkozzon, mintsem a skinekkel és a szerencsejátékkal. Emellett, ha Anomaly tud erről a szabályváltoztatásról, akkor folyamatosan megszegi a TOS-t, mivel azóta is tölt fel különböző szerencsejáték promóciókat vagy videókat. Ettől függetlenül a CS:GO közösségben szinte senki nem kapott még ezért büntetést, így biztosra lehet venni, hogy a Skinhub tulajdonosa (Vlad Nov), Anomaly menedzsere (Austin Long) vagy  maga Anomaly keze van a dologban.

1:22-kor végül azzal zárja, hogy a menedzsmentje nem strike-ot akart a csatornára és a videóra tenni, hanem csak azt szerették volna, hogy a belőle nyert pénzből az ő zsebükben is landoljon, tehát igényt (claim) nyújtottak be a videóra. Újabb ferdítés, hisz megint csak külön Anomaly kérte, nem pedig a menedzsment, emellett pedig a videó véletlen sem lett igényelve, hanem globálisan letiltották, amit megint csak Anomaly-ék kérhettek.

Végül a videóban Anomaly egyáltalán nem beszél arról a bizonyos "Skinhub Chris-ről", aki végig Vlad Nov volt és emellett még megkérdezte a nézőit is, hogy azért a dráma mellett kinyissa-e a 10 ezer dollár értékű dobozokat, amit a Skinhubtól kapott. Bean itt súlyosat hibázott, hisz nem figyelt pontosan arra, amit Anomaly mondott és azt írta, hogy a dobozokat mindenféleképpen kiakarja nyitni azután, hogy biztosan kiderült, hogy scammelték a pénzt. Ez komoly fogáspont, amit egy ilyen vitában érdemes elkerülni. Ettől függetlenül a fent említett dolgok tökéletesen megállják a helyüket, és a rögtönítélő bíróság már most kimondhatná az ítéletet. A mi praxisunk szerencsére nem így működik, –így várjuk a további információkat és a végén csak azt remélhetjük, hogy az igazán bűnösök elnyerik méltó büntetésüket!

KÖVESS MINKET FACEBOOK-ON!

Hirdetés
A hozzászólás nincs engedélyezve
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?