Igazán kalandos volt a nyolcadik szezon; vegyük át a legemlékezetesebb eseményeket

Igazán kalandos volt a nyolcadik szezon; vegyük át a legemlékezetesebb eseményeket

Volt itt minden: reworkök, cinematic videók, különleges eventek és persze elborult meták!

A League of Legends 2018-ban már a 9. évét töltötte, de csöppet sem lehet rá azt mondani, hogy megkopott volna ez idő alatt. Világszerte valóságos tömegek rajonganak érte még mindig, a Riot pedig igyekszik is fenntartani a játékosokban ezt a szeretetet. Az idei évben is rengeteg érdekes dolog történt –mind a játékon belül, mind azon kívül–, ezekből hoztunk el most egy csokrot nektek, elvégre 4 nap múlva búcsúzunk a 8. szezontól!

Climb

Január 14-én a Riot egy zseniális cinematic videóval nyitotta meg a 2018-as szezont; ez volt Climb, vagy magyar címén az Emelkedés!

Annie

Nem sokkal később a fejlesztők kifacsarták mindannyiunk szívét, amikor bemutatták Annie múltjának legmélyebb bugyrait.

Clash

Ezt a két videót követte a szokásos Lunar Event, illetve az áprilisi esemény, azonban sokkal nagyobb vizet kavart a májusban bejelentett Clash teszt, ami végül a mai napig nem jött össze!

A rendszer az utolsó pillanatban mindig elbukott, a fejlesztők pedig lelőtték a teszteket, így volt ez egy héttel ezelőtt is!

Még el sem indult, de már újra crashelt a Clash

A Clash ezen a hétvégén sem fog elindulni.

Az első teszt sikertelenségének kárpótlásaként egy ideig ismét tudtunk ARURF-ozni, –így a közösség azt annyira nem vette a szívére–, ma viszont már ott tartunk, hogy a Clash mód mémmé változott.

Ryze videója

Ebben az évben kapott Ryze is egy igen látványos minifilmet, ami megörökítette az ő küldetését! Ekkor lógott a levegőben egy újabb rework lehetősége, de ebből végül nem valósult meg semmi.

Karakterek

Ha viszont már a reworköknél tartunk, igen szép szám érkezett belőlük az idén, ugyanis a Riot jelenleg erre fekteti a hangsúlyt, új hősből mindössze kettőt kaptunk az idén, Kai'sa-t márciusban és Pyke-ot májusban!

Reworkből már több, szám szerint 5 és fél volt, Ezreal ugyanis csak egy részleges átdolgozást kapott! Ezen a listán szerepel Swain, Irelia, Aatrox, Akali és Nunu, melyek közül a középső háromnak volt kompetitív szinten is kimagasló hatása!

Streamer események

Most viszont evezzünk egy picit más vizekre: nézzünk meg néhány olyan pillanatot, ami a való életben történt a játékhoz köthetően!

Tyler1-t az év legeslegelején unbannolta a Riot Games, ami azt jelentette, hogy újra tudott LoL-t streamelni. Egyértelműen a hónap legnagyobb durranásának számított ez, az első stream alkalmával még a Twitch is lehalt, annyian nézték Tyler adását.

Ezt azonban még lehetett tetézni, az idei nyár végén ugyanis Tyler1 még a Riot stúdiójában is megjelent egy show meccsen az NA LCS döntője után.

Ha viszont streamer pillanat, nem feledkezhetünk el az öreg Shiphturról sem, akinek a keze nyomán indult el a Gold funneling meta. Shiphtur bebizonyította, hogy a smite mid egy működő koncepció!

Meták

Mint említettem, ez is vezetett a gold funneling mechanika megjelenéséhez, aminek lényege az volt, hogy alapjaiban változtatta meg a csapatok felépítését, no meg helyezkedését. A gold funneling olyan hatásos technika volt, hogy a profi ligákban is rengeteg példát lehetett rá látni!

De hasonló szintű változásokat okoztak a 8.11-es frissítés következtében felszívódó lövészek is, akik helyét az alsó ösvényen a mage/bruiser típusú karakterek váltották fel. Ez a meta igencsak megszínesítette a játékot, a közösséget azonban két részre osztotta. Volt az a szakasz, aki imádta, és volt az, aki gyűlölte. Ez a változás a profikra is hatással volt, Rekkles például egy hosszabb szünetre ment, mert csöppet sem feküdt neki ez a felállás.

Játékmódok

Az ősz folyamán beköszöntött a LoL újabb PvE módja is, amit a fejlesztők egy igen nagyszabású esemény köré építettek, ami az Odyssey nevet viselte!

Rengeteg jutalmat és küldetést kaptunk ezzel az eventtel; ha kellően ügyesek voltunk, még akár Ziggs Odyssey skinjét is megszerezhettük teljesen ingyen!

Azonban volt nekünk egy Nexus Blitzünk is, ami a változó játékmenetével állandó érdekességet nyújtott a játékosoknak, itt tűntek fel legelőször battle royale elemek is a LoL-ban!

Battle Royale elemeket is idéző új játékmód lesz a Nexus Blitz!

A fejlesztői napló keretein belül megismerhettük a kísérleti módot, és annak első alanyát: a Nexus Blitzt!

Világbajnokság

Végül pedig az év két legfontosabb dala, a RISE és a POP/STARS, melyek az idei világbajnoksághoz köthetőek!

A K/DA banda mögött igencsak nagy munka áll, melynek folyamatairól mi is készítettünk egy cikket a napokban!

Ez persze csak egy része annak a rengeteg érdekességnek ami 2018-ban lezajlott, –ám egyértelműen mindegyik nagy hatással volt a játékra, vagy épp a játékosokra! 

Ti az év melyik eseményét szerettétek a legjobban?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!