Hirdetés

"Az egész olyan érzés volt, mintha egy másik bolygón lettem volna" - Zridex interjú a kínai WESG élményekről

Loemifar | 19/03/14 10:19
Cikk mentése

Magyarországról először jutott ki WESG döntőre Hearthstone játékos. Zridexet kérdeztük a Kínai kalandjáról!

Hirdetés

Miket tudtál megtapasztalni Kínából? Ételek, kultúra, esetleg néhány szót megtanultál mandarinul?

"A "városnak" ahol voltam, Chongqingnak, 30 millió lakosa van. Emberek mindenhol felfoghatatlan mennyiségben. Ételeik eléggé furák, mindent mániákusan bezacskóznak/vákuumoznak és úgy árulják. Rengeteg tengeri herkenyűt és húst esznek. Még a chips is rák meg polip ízesítésű.
Tetszettek a high tech netkávézók, amelyek minden kb. minden sarkon jelen voltak. Benézek és azt látom, hogy 30-40 gamer gép hatalmas 240 Hz-es monitorral és nyomják a MOBA-kat 24/7.
Ezt szegényesebb utcákban is láttam, az egész gamingnek és az e-sportnak olyan kultúrája van, amiről itthon még csak álmodozni tudunk. Elektronikai boltok kb. olyan gyakoriak voltak, mint az élelmiszerboltok. Mindenki a telefonon lóg olyan szinten,
mint valami sci-fi utópia filmben. Állok a metrón és kb. 70 éves bácsi airpods-cal a fülében game-el a telefonján. Az élethez való felfogásuk valahogy más, mint nyugaton. Nem feltétlenül azt mondom, hogy boldogabbak, csak az emberekből
sugárzott egy ilyen megmagyarázhatatlan nyugodtság. Minden nyugati média, Instagram, Facebook, Google, Youtube, Tinder stb. le van tiltva Kínában. A telefonomonra letöltött VPN segítségével tartottam az itthoniakkal a kapcsolatot. De ezeket a VPN szervereket
is állandóan leállították és újakat kellett keresni. A kínai kormány aktívan próbálja a nyugati médiumokat távol tartani az országtól."

Mit tartasz meg az egész WESG-ből? Szerinted mii az, amire még évtizedekkel később is emlékezni fogsz?

"A városra egyértelműen. Éjszaka gyönyörűszép volt. Ilyen fényorgiát, kivilágítást sosem láttam még. Egyszer szívesen visszajönnék."

Gratulálunk Zridexnek, reméljük, hogy ez a siker meghozta a kedvét, hogy legalább a versenyeken újra elmerüljön a Hearthstone világában!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?