"Azt akarjuk, hogy a játékosok úgy érezzék magukat, mint Lionel Messi!"

Ám, ha "üvegkalitkákba" zárják a játékosokat, akkor az egész túlságosan sterillé válik.

Újra és újra felmerül a kérdés, hogy vajon inkább ártana avagy használna az üvegfülkék konzekvens bevezetése a premier e-sport versenyeken. A nézők inkább afelé hajlanak, hogy személyesebb, ha szinte néhány méterre lévő játékosokat szabadon látják. Ugyanakkor rengeteg panasz érkezett korábban profiktól, hogy bizony a közönség egy-egy hangos üvöltéssel még segíteni is tud a csapatoknak, ami viszont nem igazán fair. A témában felszólalt Michal "Carmac" Blicharz, az ESL alelnöke, ami azért is indokolt, mert jövőhéttől elstartol az IEM Katowice 500 ezer dolláros összdíjazással.

"Hiszünk, hogy a játékosok és a nézőközönség közti kémiában. Nem akarjuk izolálni őket egymástól! Azt szeretnénk, hogy olyan érzés legyen, amikor színpadon játszanak, mint a focistáknak, akiket körbe vesznek a rajongóik. Azt akarjuk, hogy a játékosok úgy érezzék magukat, mint Lionel Messi!" - mondta Carmac egy nyilvános reddit posztban.

Úgy folytatja, hogy a CS:GO alapvetően nézői e-sport (ez arra utalhat, hogy sokkal többen nézik, mint játsszák) és akik kilátogatnak a mérkőzésekre érintkezni akarnak a kedvenceikkel, de nem feltétlenül csak az autogram osztogatásnál.

Ez így érthető is, de akkor mit lehet tenni annak érdekében, hogy a "nézői segítség nyújtás" minimálisra csökkenjen? Carmac erre úgy válaszolt, hogy ez egy olyan probléma, amivel nem sok mindent lehet tenni, de ettől függetlenül nem szabad a fürdővízzel együtt kiönteni a gyereket is.

"Az a játék, amit otthon vagy akár az offstage-ből játszol, soha nem lesz olyan intenzitású, mint a színpadon. Ilyenkor hozzák ki magukból a maximumot az e-sprtolók."

Ettől függetlenül van egy módszer, amit ki fog próbálni az ESL, mégpedig hogy folyamatos közszolgálati bejelentéseket, videókat tesznek közé. Edukálni fogják a közönséget, hogy mikor mit szabad és hogy lehetőleg ne figyelmeztessék a játékosokat akkor, amikor nem volna szabad.

Carmac szerint ez egy hosszú távú projekt, nem fog azonnal működni, viszont mostantól igyekeznek ezen az úton tovább haladni. Emellett pedig bizonyos esetekben ki fogják kapcsolni az x-ray-t (falon átlátást), hogy a nézőknek inkább meghökkentő, mint kiszámítható fordulatokat hozzon az esemény.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted szükség lenne üvegfülkékre?

  • 80 %
  • 20 %