Jött a duplázás a K&H MNEB PUBG zárt fordulójában, pizza helyett ismét csirkevacsora

A változatos étrend bizony nagyon fontos, a csirke pedig kifejezetten egészséges étel! K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság PUBG összefoglaló.

A második K&H MNEB PUBG szezon elérkezett az alapszakasz egyharmadához, a mai napon a negyedik fordulót kezdtük meg és bizony összesen már 29 csapat szállt harcba a főnyereményért az eddigi fordulók során. De izgalmakból most sem volt hiány az aktuális 16-os meccsein, nézzük is meg, hogy mi történt a mai összecsapásokon.

Első mérkőzés - Erangel

A casterek és nézők ezúttal is jó kis Military szűkülésre számítottak, az első gyilkosság hamarabb jött, mint az a szűkülés. Az első knockot Robobence szenvedte el, életét viszont csapattársa, Janiii vesztette el először, mindkettejüket Strongerke a FAUXP!NK-ből tette el láb alól. Az első komolyabb, csapatszintű összecsapást a Funny Force és a Tirpak5 között figyelhettük meg, a két squad elég sokáig gyepálta egymást, az erőviszonyok többször is fordultak náluk, de végül a Funny Force alul maradt, így ők búcsúztak először a mérkőzéstől. A harmadik kör fázisban az iTHR nagyon bátran még a biztonságos körön kívül tartózkodott, a nyugati hídon pedig kellemetlen kis csapdát tartogatott nekik EZMEGAZ. Ugyanakkor ez a meglepetés neki is kellemetlen lett, mert bár elhozott egy fraget, ő is otthagyta a fogát, a többi Grim Ravens játékos pedig nem erőltette tovább a harcot az iTHR-rel.

A mérkőzés közepére kiderült, hogy a negyedik zárt forduló idejére végre sikeresen összejött az a nagyon várt Military szűkülés, bár nem magára a bázisra, sokkal inkább csak a szigetére szűkült, ezáltal a végjáték a dombok, fák, kövek fedezékében zajlott. Ebben a szorult szituációban végül a top 3-ban a Budapest Five, a Pizza Monkey és az OwlNation játékosai találkoztak egymással. A BP5 négy játékossal, utóbbi két csapat pedig három-három játékossal vágott neki a meccs utolsó perceinek. Mivel három csapat maradt, így az ominózus third party helyzet állt fent, amikor is annak a csapatnak van a legnagyobb esélye a győzelemre, aki a legkésőbb csatlakozik be a harcba. Ebben az esetben a Pizza Monkey és az OwlNation akadtak össze, a BP5 pedig third partyból elhozta a meccset.

Második mérkőzés - Miramar

A második mérkőzésen az első kiiktatások a FAUXP!NK nevéhez fűződnek, a Dynamit csapatából rebullaat és Aleht küldték vissza idejekorán a menübe. Aki aggódott volna érte, ezen a mérkőzésen sem maradtunk gázolás nélkül, az OwlNationnél Thisaster ütötte el csapattársát, JryRollst, aki ugyanabban a másodpercben bele is halt sérüléseibe.

Miramar egyébként a szokásos sniper párbajokat hozta el a nézők számára, a csapatok egészen a negyedik körfázisig tartották a tisztes távolságot egymástól, és többnyire távolról piszkálták egymást. A Budapest Five azonban megtörte ezt a szokást a Quarantine-nal szemben, és bizony a BP5 húzta a rövidebbet egy igen kaotikus harc során. Nem múlott egyébként sokon.

A meccs győzelemért a Quarantine, a Team Strigula, a Genesis Gaming és a Grim Ravens szállt harcba, és bizony a négy csapatból álló párbaj igen hamar véget ért, a Genesis Gaming komoly fölénnyel húzta be a csirkevacsorát.

Harmadik mérkőzés - Sanhok

Miramar után éles fordulatnak számít Sanhok, a kifejezetten kicsi térkép a gyors, akció dús mérkőzések melegágya. Nem is kellett sokat várni rá, PH3RSON a FAUXP!NK-től hamar belefutott az OwlNation játékosaiba, a bagoly nemzet pedig nam1rt szintén a FAUXP!NK-től gyorsan átküldték a túlvilágba. Innentől az első darafázis már be is indult, egy-két perc leforgása alatt 13 játékos búcsúzott a mérkőzéstől. Csapatszinten nagyon sokáig bírták a résztvevő játékosok, ugyanis amikor már csak 40 játékos élt, még akkor is 15 csapat volt játékban, tény ami tény, hogy volt, ahol már csak egy játékos képviselte a squadját. 

A végjáték felé haladva a Genesis Gaming abszolút hidegvérrel üldözte a kör szélén a Pizza Monkeyt, a Grim Ravens pedig third partyként érkezve kiejtette a Dynamitot a játékból. A Pizza Monkey durván letúrta az OwlNationt, Aadam pedig levegőt venni is alig mert, ugyanis Camp Alpha közelében lévő szikla egyik peremén hasalt, miközben a Grim Ravens a fölötte lévő kiszögellésről ellenőrizte a területet.

A meccsgyőzelemért a Pizza Monkey, a Genesis Gaming és az iTHR küzdöttek meg. Nagyon komoly gránátesőt láthattunk, az utolsó másodpercekben sorra durrantak a gyilkos eszközök. A Genesis Gaming compoundjáról lejött a kör, így nekik onnan távozniuk kellett, ám várta őket a Pizza Monkey kívül, akik nem sokkal előtte dnKK-t is átküldték a másvilágba, így Pizza helyett ismét csirkét vacsorázhatott a PM csapata.

Negyedik meccs - Erangel

A záró mérkőzésen megnyugodhattak a játékosok, szinte nulla esély volt a Military szűkülésre, így nem kellett átszenvedniük magukat a két hídon. Az első gyilkosságot a FAUXP!NK szerezte meg, a WhiteHounds e-Sports csapatát kezdtétek el tizedelni, a hatodik perc felénél pedig a teljes csapatot is kiejtették, így a WHE-nek nem volt valami eredményes napja. Elütésben is volt részünk, ezúttal a Quarantine-ban történt a baleset, ez azonban nem okozott problémát nekik abban, hogy megvívjanak egy remek harcot a Volgare-rel.

Az igazi party a negyedik körfázisban indult be, ropogtak a fegyverek, és hullottak a fejek. A Genesis Gaming igen pechesen járt, csapattársuk a megmenekülés kapujában vesztette életét, cserébe viszont legalább kiemelten jó helyet szereztek meg, ugyanis a kör közepén lévő apartmanokat tudták befoglalni. JryRolls közben bemutatta, hogy hogyan ne dobjunk gránátot.

A nap végső összecsapásában a Grim Ravens, a Budapest Five, az iPon Team Horizon Reapers, a Dynamit vettek részt. A Grim Ravens különösen necces szituációban volt, egyetlen bódé hátfalában bízhattak, mint fedezék, és ami külön érdekes, hogy Vanti a BP5-ból a fal túloldalán volt. Nem is maradt túl sokáig életben itt a Grim Ravens, a Budapest Five is rájuk ment, illetve a másik két életben lévő csapat is pötyögtette őket. A Dynamit távozott a bronzérmes helyen, a Budapest Five pedig szinte lehetetlen helyzetben volt, így az iTHR az utolsó pillanatokban már relatíve könnyen gyűjtötte be magának a csirkevacsorát.

A pontok összesítését követően a negyedik zárt forduló a következő helyezésekkel végződött:

A teljes szezon tabellája pedig így fest:

Noha a mai fordulót is a Pizza Monkey hozta el, ismét bezsebelve a 60 ezer Ft-os motivációs díjazást, a Grim Ravens előnye továbbra is megvan, viszont már közel sem töretlen.

A K&H MNEB PUBG jövő hét pénteken folytatódik!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!