LEC: Kialakult a rájátszás mezőnye, megtörtént a S04 csoda

Giliusék a mennybe mentek, megvan a világbajnokság első résztvevője.

Elképesztően izgalmas utolsó napra készülhettek Európai legjobb LoL-osai, mivel az LEC 2020 Nyári Szezonjának eldöntetlen kérdéseire még választ kellett találni. A bejutás mellett az első hely sorsa is csak a zárónapon dőlt el, ezért is volt tétje mind az öt összecsapásnak. Ez történt a LEC 2020 Summer Split nyolcadik hetének, harmadik, összességében 18. meccsnapján!

MSF vs VIT (Győztes: MSF)

Két olyan csapat küzdött meg egymással, akiknek a rájátszásra már nem volt fikarcnyi esélyük sem. Ennek ellenére komolyan vették az összecsapást mindkét oldalon, végül Kobbe és Febiven szép játékkal a Misfits Gaming húzta be a becsületgyőzelmet. Hiába játszott örült nagyot Comp, Ashe itt még nem találta meg az első LEC győzelmét.

MAD vs S04 (Győztes: S04)

Az FC Schalke 04-nek nyernie kellett, ha életben akarták tartani a playoff esélyeiket. Ez össze is jött Abbedaggééknak, köszönhetően annak, hogy sem Humanoid, sem Shad0w nem hozta azt a formát, ami egy listavezetőtől elvárható. A túloldalon Corki nagyon megszaladt, egymagában képes volt carryzni a harcokat. Bravúrgyőzelmet szerzett a S04, de a csodához még az kellett, hogy vagy az XL, vagy a FNC veszítsen a továbbiakban.

A 18. meccsnapról készült további összefoglalókat a következő oldalon olvashatjátok!

OG vs RGE (Győztes: RGE)

A Rogue tudta, hogy a MAD Lions bukása után rajtuk múlik, hogy melyik csapat végez a tabella élén, nem is bízták a véletlenre a győzelmet. Finn Renektonja leckét adott Alpharinak, Hans sama simán lenyomta sebzésben Upsetet. Az Origen játékosokra ráfér a pihenő, Larssenék azonban ünnepelhetnek, mivel legalább a VB play-in szakaszába ezzel a teljesítménnyel biztosan bejutottak.

G2 vs XL (Győztes: G2)

Az FC Schalke 04 csapata egy emberként szurkolt a G2-nak, akik ismét megmutatták, hogy nem véletlen darálták le Európát a tavaszi szezonban. Az Excel Esports álmai összedőltek, ezzel párhuzamosan Gelsenkirchenben beindult a buli, ugyanis az XL vereségével kivívta magának a playoff jogát a S04. 

FNC vs SK (Győztes: FNC)

Valódi tétje nem volt már ennek az összecsapásnak, mivel az Excel kikapott, így a Fnatic biztosan bejutott a playoffba. Sokan számítottak változatosabb pickekre, de végül abszolút a metának megfelelő választásokkal készültek a csapatok. Nemesis AP Kog'Maw-ja szépen osztotta a sebzést, de az egész csapat kitett magáért és magabiztos játékkal küldték padlóra a fáradtnak tűnő SK Gaminget.

A rájátszás augusztus 21-én kezdődik az SK Gaming vs FC Schalke 04 Bo5-ös összecsapással, majd szombaton és vasárnap folytatódik a felső ág meccseivel.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!