LEC: Rezeg a léc a Fnatic alatt, Caps megállíthatatlan

LEC: Rezeg a léc a Fnatic alatt, Caps megállíthatatlan

Még mindig van esélye mindegyik csapatnak a playoffra.

Az LEC 2020 nyári szezonjának utolsó hétvégéjén az izgalmak nem maradtak el. Ami meglepő lehet, hogy csak és kizárólag a kék oldalon harcoló játékosok örülhettek a győzelemnek, annak ellenére, hogy összességében szinte semennyi különbség sincs ebben a tekintetben a kompetitív mezőnyben. Néhány gárda szörnyű helyzetből várhatja a folytatást, másoknak sikerült bebiztosítani a helyüket a rájátszásban. Ez történt a LEC 2020 Summer Split nyolcadik hetének, első, összességében 16. meccsnapján!

VIT vs RGE (Győztes: VIT)

Fej-fej mellett haladt a két ötös a mérkőzés korai szakaszában, de ahogy telt az idő, úgy kezdett egyre nagyobb hátrányba kerülni Hans sama Jhinje Comp Caitlynjéhez képest. Csak Larssen volt, akiben még lakozott erő a late game-ben is, a túloldalon Milica sebzésével képes volt meglepni az éllovast. Skeanz ismét bemutatta, hogy a Baron lopás neki is a mestersége, ezzel a Team Vitality nagy lépést tett a rájátszás felé, a Rogue a második helyre csúszott vissza a tabellán.

XL vs OG (Győztes: XL)

Továbbra is elképesztő mélyrepülésben van az egykoron szebb napokat is megélt Origen. Hiába játszották meg tökéletesen az earlyt Upseték, az Excel nem adta fel lélekben és fokozatosan megfordította az összecsapást. Kryze Camille-ja a végén megállíthatatlan volt, Special és Patrik ontotta a sebzést. Tore mindig jó időben nyomta el a Braum E-t, hogy felfogja vele Alphari Ornn ultiját, Xerxe eközben szaladgált, mint pók a falon, de másra nem volt elég az a Kha'Zix a végjátékban. Az OG esélyei gyakorlatilag a 0-val egyenlőek, az Excel viszont nagyon közel került a playoffhoz.

A 16. meccsnapról készült további összefoglalókat a következő oldalon olvashatjátok!

S04 vs FNC (Győztes: S04)

Sokan reménykedtek abban, hogy a Fnatic képes lehet megállítani a szárnyaló FC Schalke 04-t, de nekik csalódniuk kellett. Hiába indult jól a meccs Nemesiséknek, Bwipo és Hylissang a 20. perctől kezdődően elkezdte azt, amitől féltek a rajongók. Rosszul pozicionálták magukat, és folyamatosan szürkült el ennek köszönhetően a képernyőjük. Neonék köszönték szépen ezeket a gyilkosságokat, könnyedén, 31 perc alatt behúzták a meccset, ami életben tartja a playoff reményeiket. Rekkleséknek 55%-uk van nagyjából a rájátszásra, ebbe kell kapaszkodniuk a mai mérkőzésen.

MAD vs MSF (Győztes: MAD)

Nincs egy szinten jelenleg ez a két ötös, már az első percektől alárendelt szerepbe kényszerült a Misfits Gaming. A MAD Lionsos srácok nem találták fel a spanyolviaszt, egyszerűen sokkal jobban látták meg a lehetőségeket, mint az ellenfeleik. Shad0w early game-ben pazarul játszott, a korán kialakult aranykülönbségek miatt a csapatharcokat is simán nyerték az Oroszlánok. A MAD ezzel egyedüliként vezeti az alapszakaszt, a Misfits esélye szinte teljesen elszálltak.

G2 vs SK (Győztes: G2)

A nap rangadóján két 8-7-es csapott össze, de hiába a Fiddlesticks választás Tricktől, nem volt valódi ellenfele a G2 Esportsnak az SK Gaming. Caps elképesztően jó formában van még mindig, Perkz gyengébb teljesítménye még belefér a tavaszi bajnoknak. Wunder Titanic Hydra buildje tökéletesen bevált Cho'Gathon, csak Crownshot mutatott életjeleket, de ő is kevés volt ez ellen a G2 ellen. Ezzel Perkzék biztosan résztvevői a rájátszásnak, az SK-nek még harcolni kell ezért a kiváltságért.

Folytatás a mai nap 16:15-től, ne feledjétek, hogy az élő, magyar nyelvű közvetítést az EsportGuru online TV csatornán és a watch.lolesports.com oldalán is nézhetitek. Ha utóbbit választjátok, akkor dropok is járnak, sőt küldetéseket is teljesíthetitek, amiknek teljesítésével értékes jutalmakat kaptok a LoL kliensen belül (például Hextech ládát és kulcsot)!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.