LEC: Tovább tart az FC Schalke 04 csoda, 3 csapatért lehet még izgulni

LEC: Tovább tart az FC Schalke 04 csoda, 3 csapatért lehet még izgulni

Egyre több kérdésre kapnak választ a csapatok, de még mindig nem dőlt el semmi.

A superweek nevéhez méltóan tényleg szuperül teljesít eddig. Nagyszerű mérkőzéseken mutatják meg Európa legjobb LoL-osai, hogy igenis helyük van a rájátszásban, ami az első lépcsőfok a világbajnoksághoz vezető úton. Három csapattól már el kellett búcsúzni, négy már bebiztosította helyét, de a maradék három élet-halál harcot vívhat a mai nap is, mivel csak két hely kiadó már.  Ez történt a LEC 2020 Summer Split nyolcadik hetének, második, összességében 17. meccsnapján!

S04 vs VIT (Győztes: S04)

A 14. percben szerezte meg az első gyilkosságot az FC Schalke 04, innentől azonban nem volt megállás. Compot kétszer sikerült elkapni, de a Team Vitality nem adta fel. Bevállalták a csapatharcokat, de nem volt elég sebzés a csapatban. Gilius Kha'Zix választása tökéletesen működött, a 30. percben Gilius triplázott, a 32-ben Zoe. A végjátékban a Baron erősítés elég volt Odoamnééknak, hogy befejezzék a meccset, amivel továbbra is életben tartják a reményeiket a továbbjutásra. Cabochardék ezzel a vereséggel elbúcsúztak a playofftól. 

SK vs OG (Győztes: SK)

Alpharit gyors két halállal nyitotta az összecsapást, de összeszedte magát az Origen és szépíteni tudtak. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, bár a Bard portálok rendesen megviccelték Alpharit több alkalommal is. Innen indult a 22. percben a csapatharc, amit simán megnyert az SK Gaming, miután hamar kiszedték Camille-t a fightból. Az Ász után behúzták Crownshoték a Baront, a harmadik sárkányt, valamint nyertek egy újabb csapatharcot. Ekkora hátrányból már nem volt visszatérés, az Origen nem lesz ott a rájátszásban, nem úgy az SK, akik ezzel bebiztosították helyüket a legjobb 6-ban.

A 16. meccsnapról készült további összefoglalókat a következő oldalon olvashatjátok!

XL vs FNC (Győztes: FNC)

Óriási tétje volt az összecsapásnak, mivel az Excel Esports győzelme esetén biztosította volna a helyét a rájátszásban. Hylissang és Bwipo azonban összeszedte magát, Selfmade és Rekkles kiosztotta a sebzést, ezért csak earlyben volt kis esély Patrikéknak. Ezt nem tudták görgetni maguk előtt, így fokozatosan lépett meg tőlük a tavaszi ezüstérmes. Szépen játszott a Fnatic, de ma is győzniük kell, ha nem akarnak lemaradni a playoffról.

MSF vs G2 (Győztes: G2)

Mikyx tökéletes Nautilus Q-jai megalapozták a korai előnyt a G2 Esportsnak, Wunder Conqueror Dr. Mundója eközben topon szórakoztatta Dan Dan Cho'Gathját. A korai előny Perkzéknél landolt, a Misfits Gaming alárendelt szerepet játszott az első percektől kezdve. A 16. percben már a mides inhibitort fenyegette a G2, de ekkor még nem tudták feltörni a bázist. A Nyulak mindent megpróbáltak, de Kobben kívül nem volt erő a csapatban, ő meg egymagában csak a vérzés csillapítására volt elég. A MSF kikerült a rájátszásért folytatott harcból, a G2 akár a második helyet is megszerezheti a tabellán.

RGE vs MAD (Győztes: RGE)

Egy őrült mérkőzésen sikerült megszereznie a szezon egyik legnagyobb győzelmét a Rogue csapatának, annak ellenére, hogy a sárkány lelket végül a MAD Lions hozta el. Finnek átengedték Gangplanket, Hans sama első választással Apheliost hozott magának,  és Larssen is komfortos Azirral kellett harcoljon. Ha a túloldalon nincs Humanoid brutálisan erős Kog'Maw-ja, akkor ez a meccs a 36. percig nem húzódik el. Vanderék összeszedetettebbek voltak és a végén egy stílusos backdoorral behúzták a wint.

Folytatás a mai nap 16:15-től, ne feledjétek, hogy az élő, magyar nyelvű közvetítést az EsportGuru online TV csatornán és a watch.lolesports.com oldalán is nézhetitek. Ha utóbbit választjátok, akkor dropok is járnak, sőt küldetéseket is teljesíthetitek, amiknek teljesítésével értékes jutalmakat kaptok a LoL kliensen belül (például Hextech ládát és kulcsot)!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!