Bőven 10 felett: ők kapták a legtöbb plusz ratinget a FIFA21-ben

Egy albán származású védő kapta a legmasszívabb plusz ratinget a FIFA20-hoz képest, de van pár ismertebb név is a listában.

Minden évben előtűnnek új nevek a nemzetközi labdarúgásban, akik óriási tehetségnek számítanak vagy szimplán megéri rájuk odafigyelni, mert a szakértők szerint nagy jövő előtt állhatnak. A FIFA-sorozatban pedig különösen nagy gondot igyekeznek arra fordítani, hogy őket évről-évre a lehető legnagyobb potenciállal ruházzák fel. Nincs ez másként a 21 kapcsán sem, ugyanis kiadták a legtöbbet fejlődött játékosok listáját, amelyen alighanem több olyan név is szerepel, akiket azért még nem vág mindenki álmából felkeltve. A sort egy Olaszországban született, de Albán felmenőkkel és nemzetiséggel is rendelkező fiatalember nyitja, név szerint Marash Kumbulla. Röpke két év alatt igen impozáns teljesítményt nyújtott, hiszen oroszlánrészt vállalt a Hellas Verona Seria A-ba való visszajutásában még 2018/19-ben. Az elmúlt esztendőben pedig a legjobbak között is bizonyított, és ezzel például az AS Roma érdeklődését is felkeltette. Egy külön tanulmányban foglalkoztak azzal, hogy önmagában a Verona hatalmas sikert ért el, de ez nem ment volna Kumbulla nélkül. Az elmúlt szezonban meccsenként legalább egy fontos blokkja, 5 közbelépése és 3 tisztázása volt, és emellett a fejpárbajainak az 56.5%-át megnyerte. Bár középső hátvédként aposztrofálják, előfordult, hogy a védelem bal oldalán kapott helyet, de ott is megállta a helyét.

A listán talán a legnagyobb név az Angliában született, de a igazából a norvégok esthajnalcsillagaként felragyogó Erling Haaland, akit már most legnagyobb klubokkal boronálnak össze egyesek, de egyelőre maradt és a Dortmundot erősíti. Jó néhány olyan mutatót sikerült összehoznia egy év alatt, és kezdjük ott, hogy a németeknél a bemutatkozó mérkőzésén triplával indított az Augsburg ellen. Átlagban 63 percenként betalál a Bundesligában, és januárban úgy lett a hónap legjobbja, hogy mindössze 59 percet játszott. A Bajnokok Ligájában a történelem során eddig neki sikerült a leghamarabb összehoznia 10 gólt, ehhez mindössze 7 mérkőzésre volt szüksége. Emellett ő az egyedüli a Dortmund színeiben, aki a Bundesliga, DFB-Pokal és a BL bemutatkozása alkalmával is találatot jegyzett. Nem véletlen tehát, hogy lassan a legjobbakkal vetekszik az értéke a FIFA-ban is.

1 Marash Kumbulla (Hellas Verona): +15

2 Dejan Kulusevski (Piemonte Calcio/Juventus): +13

3 Sebastian Cordova (America): +13

4 Edmond Tapsoba (Bayer 04 Leverkusen): +12

5 Cristoph Baumgartner (Hoffenheim): +12

6 Erling Haaland (Borussia Dortmund): +11

7 Pervis Estupinan (Watford): +11

8 Mason Greenwood (Manchester United): +10

9 Pedro Goncalves (Sporting CP): +10

10 Carlos Neva (Granada): +10

A következő oldalon folytatódik a felsorolás!

11 Bukayo Saka (Arsenal): +10

12 Shon Weissmann (Real Valladolid): +10

13 Alphonso Davies (Bayern Munich): +9

14 Mohamed Ihattaren (PSV): +9

15 Owen Wijndal (AZ): +9

16 John Lundstram (Sheffield United): +9

17 Rui Silva (Granada): +8

18 Luis Maximiano (Sporting CP): +8

19 Hassane Kamara (OGC Nice): +8

20 Marcus Edwards (Vitoria): +8

Nektek hogy tetszik a lista?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!