Közel volt a 3v3 bajnokságok létszámrekordja a Hungarian Open 3. selejtezőjén

Közel volt a 3v3 bajnokságok létszámrekordja a Hungarian Open 3. selejtezőjén

A maratoni küzdelemsorozat során ismét láthattunk egy nagy menetelést, a papírforma azonban többször is érvényesült.

2020. szeptember 19-én, szombaton került megrendezésre a Hungarian Open második szezonjának 3. selejtezője. Az első selejtezőn a LvL Up Esport és a Pécsi MFC jutott tovább elsőként a csoportkörbe, őket követte múlt hétvégén a Lost Crusaders és a Chill(i).

A selejtező majdnem megdöntötte a 3v3 bajnokságok valaha volt legnagyobb létszámrekordját, a csapatok számát tekintve, ugyanis 30 csapat jelezte indulási szándékát. E tekintetben a rekord továbbra is a Hungarian Open előző szezonjának legelső selejtezője, ahol 31 csapat indult. Ha viszont figyelembe vesszük, hogy 11 csapat egyáltalán nem is indulhatott a selejtezőkön, mert már bent vannak a csoportkörben, így lazább értelmezésben beszélhetünk rekorddöntésről, de szigorúan nézve nem.

Érdekességet előzetesen viszont még az is adott a küzdelmekhez, hogy a korábban többször is magyar bajnokságokon dobogós helyen záró, sőt a Rocketmania nemzetközi LAN-döntőjén (ahol csapatán kívül ott volt még a lengyel bajnok ESE, a cseh-szlovák bajnok Onlajneri, illetve a magyar bajnok MTK Budapest) is bronzérmet elérő, ex-iTHR játékos JusTZoly a korábbi selejtezők rendre a középmezőnyében záró RotateKappa névsorában volt fellelhető. Csapatának azonban nem volt hosszú életű a kvalifikáció, ugyanis végül a 13-16. helyen zártak, így nem jutottak tovább.

A felső ágon a többi mérkőzés sem hozott nagy meglepetést, a negyeddöntős párosítások az előzetes papírformának megfelelően alakultak. Ez megnyugatólag hathatott az előző selejtezőn nem túl fényesen szereplő, a legelső kvalifikáció 3. helyén záró Civis Clutchers csapatának is, amely szintén eljutott eddig a fordulóig, és bár bátor játékot nyújtott a Boom Boom Bois ellen, de ellenfelük határozottabb volt a kritikus helyzetekben. A többi párharcból szintén az elődöntőbe jutott a csoportkörtől csapatfelállásuk túlzott megváltozása miatt visszalépésre kényszerülő iPon Team Horizon Reapers, a múlt hét szombaton a bejutástól hajszálra lévő Team Peculiarity, illetve az első selejtezőjén szereplő None is.

Az elődöntőben az iTHR a Boom Boom Boist kapta meg, míg a másik elődöntőben utóbbi két csapat mérkőzött meg egymással. A Best of 3 szett első mérkőzését jobban kezdte a Team Peculiarity, 2-0 arányban meg is nyerték az első találkozót, a játékidő vége felé azonban kezdett belejönni a játékba a None is, ennek köszönhetően teljesítményük is határozottabbá vált, a második mérkőzésen pedig 4-1 arányban nyertek, így kiegyenlítették a szettet. A harmadik találkozót egy szerencsés góllal nyitotta a Peculiarity, erre gyorsan jött a válasz, a későbbiekben pedig két újabb góllal döntötték el az elődöntőt, így továbbjutottak. A másik elődöntőben az iTHR 4-1, 3-0 arányokban, 2-0-ra múlta felül a Boom Boom Boist, így ők lettek végül a None ellenfele a győztes ági döntőben.

A döntő mintaszerűen kezdődött, egyik csapat se talált rést a másik védelmén, először végül az iTHR-nek sikerült, de azt góllal büntették. Később azonban egy védelmi megingást kihasznált a None, így hamar kiegyenlítettek. A rendes játékidőben nem is bírtak dűlőre jutni a felek, a hosszabbítás 55 másodpercnyi ráadást hozott, melynek a végén az iTHR lőtte meg a győztes gólt. A második találkozón ezen lendületet próbálta kihasználni a csapat, bár 2-0-s előnyükért így is meg kellett dolgozniuk. A mérkőzés végén a None szépített, és közel voltak az egyenlítéshez is, de ez nem jött össze, így már 2-0-ra vezetett az iTHR. A harmadik találkozón viszont a None szerezte meg a vezetést, ez pedig totál más arculatot adott a mérkőzésnek. Később a None megduplázta az előnyét, amelyre később tudott egyszer válaszolni ellenfelük, ám az esetleges egyenlítésért kockáztatva kinyílt az iTHR védelme, egy újabb góllal pedig eldőlt a harmadik találkozó. A negyedik mérkőzést szintén korai góllal kezdte a None, ezt viszont hamar kiegyenlítette az iTHR. Újabb gólt azonban nem ők szereztek, hanem ellenfelük a mérkőzés felénél, így ismét hátrányba kerültek. A mérkőzés végén brutális erőket mozgósított az iTHR, újabb gólt már nem sikerült szerezniük, így 2-2-re állt a döntő. Az utolsó találkozó azonban ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt, helyzeteit viszont már kíméletlenül gólra tudta váltani az iTHR, a None csak 0-4-es hátrányban tudott két gólt szerezni. Erre azonban háromszor válaszolt az iTHR, így az utolsó találkozót 7-2-re megnyerve 3-2 arányban jutott tovább a csoportkörbe az iPon Team Horizon Reapers.

Az alsó ágon a magas létszám miatt sokáig húzódtak a küzdelmek, így a közvetítés a negyeddöntőben kapcsolódott be a küzdelmekbe. Ezen fordulóba a győztes ági elődöntőkben kieső Team Peculiarity és a Boom Boom Bois mellett az előző selejtezőn óriásit menetelő Gfame, illetve a múlt heti selejtezőn a Pinchers elleni vereségét megbosszuló SARAS TEAM jutott tovább. A Team Peculiarity talán bosszús volt a felső ágon elszenvedett vereségért, ugyanis kicsit sem kímélte a SARAS TEAM-et az első mérkőzésen, 7-2 arányban nyerték meg az első találkozót. A másodikra aztán összeszedte magát ellenfelük, akik vezettek is a mérkőzés elején, illetve később 1-2-es állásnál kiegyenlítetettek, a hajrában aztán a Team Peculiarity tudta megszerezni a vezetést és egyben a továbbjutást jelentő gólt. A másik negyeddöntőben a Gfame szoros mérkőzéseken búcsúztatta a Boom Boom Boist a további küzdelmektől, a vesztes ági elődöntővel pedig az alsó ágon sorozatban a 6. meccsükre készültek egyhuzamban.

Így a vesztes ági elődöntőben ez a két csapat mérkőzhetett meg egymással. Előzetesen ezt a mérkőzést az fűszerezhette meg, hogy múlt hétvégén a vesztes ági negyeddöntőben már megmérkőzött egymással ez a két csapat, akkor a Team Peculiarity 2-1 arányban, a döntő mérkőzésen a hajrában rúgott góllal jutott tovább. Ebből azonban nem sok minden köszönt vissza az újabb párharcukon, a Team Peculiarity ugyanolyan harciasan játszott, mint az előző fordulóban, a Gfame pedig bár becsülettel küzdött, de végül vereséget szenvedett. Selejtezős 4. helyük által azonban biztosan részt vehetnek.

Így a vesztes ági döntő egy visszavágót hozott, a felső ági elődöntőben már korábban megmérkőző None és a Team Peculiarity ismételt összecsapását láthattuk. A korábbi mérkőzésekről azonban már nem tudta átmenteni harciasságát a Team Peculiarity, a helyezkedési hibák is kezdtek egyre gyakoribbak lenni a vesztes ágról érkező csapat részéről, ezeket pedig büntette a felső ági döntőben alulmaradó None. Az első mérkőzésen még voltak jelei annak, hogy a Team Peculiarity felül tud kerekedni ellenfelén, a None 3-1 arányú győzelme azonban talán összezavarta őket, ezt pedig ellenfelük második mérkőzésbeli, határozott játékkal kiautózott 3-0 arányú győzelme követte, így 2-0-ra vezettek már. A harmadik találkozón már jobban játszott a Team Peculiarity, előnye tudatában kicsit visszább vett a None, talán túlságosan is, ugyanis 5-2-re alulmaradtak, így visszajött a szettbe a Peculiarity. A negyedik találkozón azonban végképp a None akarata érvényesült, 4-0-ra is vezettek már a hajrához közeledve, amelyre két góllal tudott válaszolni azonnal ellenfelük, így kicsit nyíltabbá vált a mérkőzés vége, újabb találat már nem született: a vesztes ági döntőt 3-1 arányban nyerte meg a None, így ők is részt vehetnek a csoportkör küzdelmeiben.

A 3. selejtező végeredménye (legjobb 8):

  • 1. hely (továbbjutás): iPon Team Horizon Reapers (Horvinho, Spectra, ZeNeDaR)
  • 2. hely (továbbjutás): None (95Kyo, Adrian0813, R1C$1, Segue)
  • 3. hely (pótselejtező): Team Peculiarity (Madi, Makos, SusziX, Zekev)
  • 4. hely (pótselejtező): Gfame (M, Tokito, VajasChicken)
  • 5-6. hely:
    • SARAS TEAM (Balynok, Nbika555, Ricso5)
    • Boom Boom Bois (DONTHARRASMYKID, Kiseki, Trion)
  • 7-8. hely:
    • Pinchers (L4LY, ScorpioN, Tama, Wateraa)
    • Swift mentors (Dj Maugli, Geri, MoMó)

Gratulálunk mi is a csapatoknak az elért eredményekhez. A csoportkör eddigi 13 résztvevő csapata tehát:

  • Chill(i) (Fl0w, HeadHUNterZ, SlasHy50, You)
  • DVTK Vikingek (Daem0nXL, Delta, Jozsikahh.)
  • First Light (Kram, Kriszcsön., Rambopárki, maixY)
  • Illés Akadémia Spirit (KranchY, Galmatox, ŁCDF, LITI10)
  • iPon Team Horizon Reapers (Horvinho, Spectra, ZeNeDaR)
  • Lost Crusaders (Blax, Dolsab, Kyiev, Royson)
  • LvL Up Esport (Iceman, shdx, Storm, TiraMISU)
  • MTK Budapest (CokeHUN, msh7, Negsy, richmond)
  • Necrotic Multigaming (Bency, Norbee, Pat., Trolley)
  • None (95Kyo, Adrian0813, R1C$1, Segue)
  • Pancake (Like Mike STH, MasterThread690, proXii)
  • Pécsi MFC (Heavylton, Racsni28, Szega, tehenke4)
  • Team Plague (Gogi, Mateos, M1LAN, Pyr0MarK.)

A közvetítés visszanézhető ezen a linken (mérkőzésekre lebontva pedig [az előző selejtező mérkőzéseivel együtt] az alábbi linken), amennyiben pedig ti is részt szeretnétek venni a hátralévő selejtezőn, a bajnokság Smash.gg oldalán le tudjátok adni regisztrációtokat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!