Aranygól és nagy meglepetés, ez történt az MCS FIFA 21 megyei döntők első napján

Aranygól és nagy meglepetés, ez történt az MCS FIFA 21 megyei döntők első napján

Nógrád megye okozta a legnagyobb meglepetést a Megyék Csatája első megyei döntőinek mérkőzésnapján, hiszen a Fradi e-sportolója Gogetinho végül alulmaradt Tocska ellen, nem is akármilyen gólkülönbséggel.

Elindultak a megyei döntők küzdelmei a Megyék Csatája tornán, és itt dől el az utolsó párosításokból, hogy kik lesznek azok, akik végül képviselhetik a saját megyéjüket majd a november 6-án induló csoportkörökben. Az első napon a PlayStation 4-es mezőny, azon belül is 10 megye indulója mérhette össze tudását, és bár voltak nagyon egyértelmű eredmények, akadt néhány nagyon szoros párharc is.

Hajdú-Bihar

falCLoWn 2:1 orosz_krisztofer
orosz_krisztofer 3:3 falCLoWn

Továbbjutó falCloWn 5:4-es összesítéssel

FalClown az a Kiss Ákos, aki nem olyan rég megnyerte az amatőröknek kiírt K&H e-kupa FIFA 21 1v1 versenyét az MTK arénában, és most is odatette magát. Természetesen a Kashiva Reysol együttesét választotta, amellyel ismét sikerült meglepetést okoznia, bár az OVR90-es szabály értelmében minden csapat egyenlő, mégis nagyon kézre áll neki ez az együttes. Az első meccsen a 90. percben sikerült megnyernie a mérkőzést, majd a visszavágón többször is vezetett, de a hajrá előtt 3:2-es hátrányban kellett futballoznia. Majd a 85. percben krisztofer a kapusával adta el a labdát, a büntetés pedig nem maradt el, összejött az egyenlítés, így a döntetlen Ákosnak elegendő volt a végső győzelemhez.

Pest

RozsaGergo 4:1 ReDw1nG
ReDw1nG 3:4 RozsaGergo

Továbbjutó RozsaGergo 8:4-es összesítéssel

Az egyik legnagyobb veteránnak számító ReDw1ng is nagyszerű játékkal jutott el a megyei döntőig, itt viszont emberére akadt. RozsaGergo ugyanis már az első mérkőzésen mondhatni eldöntötte a párharcot. A nagy arányú diadal után egy gólzáporos meccsen sikerült biztosítani a helyét a tornán.

Komárom-Esztergom

PROThunderStorm 1:0 Pikk24
Pikk24 0:1 PROThunderStorm

Továbbjutó PROThunderStorm 2:0-ás összesítéssel

Heves

mateadam1994 3:0 Zsoltika11
Zsoltika11 0:6 mateadam1994

Továbbjutó mateadam1994 9:0-ás összesítéssel

Ádám az egyik legnagyobb arányú győzelmet hozta össze, ráadásul ő volt az egyetlen, aki a két meccset figyelembe véve nem kapott egyetlen gólt sem. Az előző találkozón meccs nélkül dőlt el a győzelem, Ádám azonban előbb egy hármast gurított a Real Madridot irányítva, majd utána ezt sikerült megdupláznia, és ellentmondást nem tűrve nyerte meg a döntőt.

Tolna

HorvathG_ 1:1 Petyamx
Petyamx 0:3 HorvathG_

Továbbjutó HorvathG_ 4:1-es összesítéssel

Petya szerzett vezetést az első találkozón még az első félidőben, és HorvathG a magyar válogatottat irányítva végül a 64. percben egalizált Sallaival. Az eredmény azonban nem változott, így a visszavágó úgy startolhatott el, mintha mi sem történt volna. A második meccsre csapatot váltott HorvathG, a Bayern Münchenben látta az erőt, és végül igaza is lett, hiszen nagyobb arányú diadalt aratott, bár sokáig csak 1:0 volt az eredményjelzőn, de aztán a második félidőben eldőlt a kérdés ki lehet PS4-en a megye képviselője.

A CIKK A KÖVETKEZŐ OLDALON FOLYTATÓDIK!

Csongrád

EndLine03 3:1 nyiritamas
nyiritamas 3:2 EndLine03

Továbbjutó EndLine03 5:4-es összesítéssel

EndLine először vezette győzelemre a francia válogatottat, és elég kényelmesen el tudott húzni 3:0-ára, viszont a 74. percben Tamás szépíteni tudott, ami később még sokat jelentett, hiszen szorossá tette a párharcot. A visszavágón ez a találat meg is hozta neki a kedvet a futballhoz, hiszen gyorsan el is kezdte ledolgozni a hátrányát. EndLine azonban nem akarta a véletlenre bízni, és sikerült is kétszer betalálnia, ami pont elegendőnek bizonyult a végső győzelemhez.

Baranya

suszka1 1:5 gadaml10l
gadaml10l 7:2 suszka1

Továbbjutó gadaml10l 12:3-as összesítéssel

Gadam szintén azok táborát erősíti, akik mondhatni kitömték az ellenfelüket. A magyar nemzeti csapattal már az első félidőben vezetést szerzett, és nem sokkal később már kettővel vezetett, amire még érkezett egy szépítés suszkától, aztán viszont beindult a henger és Ádám meg sem állt ötig, majd aztán a visszavágón is megnyitotta a gólcsapot és hamar eldöntötte a találkozót.

Somogy

eS-BaKkAlI119 0:3 gyurma
gyurma 1:1 eS-BaKkAlI119

Továbbjutó gyurma 4:1-es összesítéssel

Gyurma szintén az első találkozón vitte dűlőre a dolgot, hiszen - játékbeli - 50 perc alatt már hárommal vezetett, amire nem is érkezett válasz. A második találkozó kiélezett csatát és nagyon szoros eredményt hozott, de végül kiderült ez így nem szól bele a továbbjutásba, gyurma örülhetett a végén.

Nógrád

Gogetinho 1:3 Tocska
Tocska 1:0 Gogetinho

Továbbjutó Tocska 4:1-es összesítéssel

Talán a nap legnagyobb meglepetését lehetett látni, bár Gogetinho többször nyilatkozta már, hogy ez a játékmód kevésbé fekszik neki. Mindenesetre Tocska nagyot játszott, bár az első meccsen az első félidőben egy gólváltást követően még a lefújás előtt sikerült újra előnybe kerülnie. A 61. percben pedig a végeredményt is beállította, annak ellenére is, hogy Gogénak jóval több próbálkozása volt a kapura lövéseket illetően.

Bács-Kiskun

Csabcsi1990 2:1 mokosg
mokosg 2:1 Csabcsi1990

Harmadik, aranygólig tartó mérkőzés: mokosg 1:0 Csabcsi1990

Továbbjutó mokosg 4:3-as összesítéssel

Csabcsi és Mokos Gábor hatalmasat küzdött egymás ellen, hiszen mindkét alkalommal rendkívül kiélezett meccset lehetett látni. Mindketten a Real Madridot választották, és bizony egész sokáig érintetlen maradt mindkét háló. Nagyon jól felkészültek a játékosok, aztán a hajrában egy gyors gólváltás is megesett, előbb Csabcsi, aztán Mokos talált be, mielőtt a hosszabbítás második percében Csabcsi kapott egy büntetőt, amit értékesített és nyert. A visszavágón egész hasonló volt a forgatókönyv, csak akkor Mokos szerzett előnyt, majd Csabcsi egyenlített, majd újra Mokos lőtt gólt, így a két meccs alapján a 3:3-as összesített eredmény egy harmadik találkozót hozót. Ott Mokos már jobban résen volt és a 17. percben aranygóllal belőtte magát a Megyék Csatája csoportkörébe.

Ne feledjétek ma is lesz közvetítés a Megyék Csatája Facebook oldalán, és bár a megyék ugyanazok, de most az xboxos mezőny mutatja meg magát. Íme a menetrend:

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!