Féltávhoz érkezett a Hungarian Open csoportköre - 3. forduló összefoglaló

Féltávhoz érkezett a Hungarian Open csoportköre - 3. forduló összefoglaló

Összesen 12 mérkőzést játszottak le a csapatok az elmúlt hétvégén.

2020. október 24-én és 25-én rendezték meg a Hungarian Open csoportkörének 3. fordulóját. Ezen körben az előző fordulóban elhalasztott három mérkőzés közül kettő is pótlásra került, így összesen 12 mérkőzést követhettünk a hétvégén.

Szombat

A szombati közvetítés teljes felvétele megtekinthető az alábbi linken.

A fordulót egy pótlással az MTK Budapest és a None nyitotta. A címvédő esélyeshez méltón kezdte és játszotta is végig a mérkőzést, a None bár támadásokban veszélyt tudott jelenteni az MTK kapujára, ám a védekezésben elkövetett hibák keményen megbosszulták magukat, így az MTK Budapest végül rendkívül határozott gólkülönbségekkel, összesítésben 3-0-ra nyerte meg a találkozót.

A második szett rögtön egy rangadót hozott a LvL Up Esport és az iPon Team Horizon Reapers között. A találkozót jobban kezdte az iTHR, az első mérkőzésen vezetett 2-0-ra, ám a meccs vége előtt megmentette a meccset a LvL Up, a hosszabbításban pedig megnyerték a találkozót. A második meccsen szépen lassan kezdték átvenni a játék irányítását, második győzelmüket pedig egy rendkívül magabiztos harmadik követte, így 3-0-ra nyerte meg a csapat a rangadót.

A harmadik szetten ismét az MTK lépett pályára a bajnokságot felemásan kezdő First Light ellen. Bátran kezdte az első találkozót a First Light, voltak periódusok, mikor hosszú ideig beszorították ellenfelüket saját kapujuk elé, de az MTK kevés helyzetből is 4 gólt tudott lőni. A második találkozón ráadásul jól kapcsolták le a First Light kontráit, a harmadik találkozón pedig végképp lezárták a szettet – 3-0-ra nyertek úgy, hogy egy gólt sem kaptak.

A negyedik találkozón az MTK elleni vereséget javítani igyekvő None lépett pályára a Pécsi MFC ellen. A PMFC hasonlóan erősen nyitott ellenük, mint korábban az MTK – 6-2-re és 4-1-re nyerték az első két meccset. A harmadik találkozó ellenben szoros küzdelmet hozott, amelyet a None nyert. A negyedik mérkőzésen nem bírtak a rendes játékidőben dűlőre jutni a felek, két és fél perc ráadást követően a Pécs lőtte be a győztes gólt, ezzel 3-1-re nyerte a párharcot a baranyai csapat.

A nap ötödik szettje a Salvo E-sports „második első” pályára lépésével kezdődött (a szervezet az előző fordulóban játszotta volna első mérkőzését magyar versenyen, ám az ő mérkőzésük is halasztásra került), ellenfelük az addig hibátlan Team Plague volt. Bár a Plague csapat volt az esélyes a találkozón, a Salvo agresszív játéka többször is zavarba hozta őket, ellenfelük hátsó alakzata azonban ennél is többször vétett hibát, ezt pedig büntették. Bátran játszott a Salvo E-sports, de a Team Plague egyre magasabb tempója sok volt nekik, utóbbi csapat nyert végül 3-0-ra.

A nap zárását a Necrotic Esport és az Illés Akadémia Spirit hozták el. Utóbbi csapat „késve érkezett meg” a szettre, a második mérkőzéstől a legvégéig azonban igazi ki-ki küzdelmet láthattak a nézők. A Necrotic bár vezetett összesítésben 2-0-ra, a Spirit egy mérkőzést megnyerve szépített, a döntő találkozón azonban szűk gólkülönbséggel, de ismét a Necrotic örülhetett, így az előző szezon ezüstérmese 3-1 arányban nyerte meg az összecsapást.

Vasárnap

A játéknap közvetítésének felvétele ezen a linken visszanézhető.

A nyitószetten a RotateKappa és a Salvo E-sports küzdött meg egymással. A kiesés elkerüléséért küzdő RotateKappa bár sok támadást tudott felmutatni, de a rájátszásban való részvételért harcoló Salvo E-sports támadásaival sokszor tehetetlenek voltak. A harmadik találkozót még sikerült hosszabbításra menteni, de ott, illetve a többi mérkőzésen a Salvo E-sports határozottabb volt, így 3-0-ra megnyerte a találkozót.

A második szetten az előző körben meglepetésgyőzelmet elérő Civis Clutchers lépett pályára a Future Gaming ellen. Az első két találkozón egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, jól jelzi ezt, hogy nemcsak, hogy hosszabbításban dőlt el mindkét találkozó, hanem felváltva nyerték meg ezeket a harcoló felek. A további két meccsen aztán folyamatosan javult a Future Gaming játéka, a Civis Clutchers védelme pedig nem bírta állni a sarat: a Future Gaming végül 3-1 arányban megnyerte a szettet.

A harmadik szetten a rájátszás alsóágáért küzdő Salvo E-sports és a DVTK Vikingek mérkőztek meg. Bár a diósgyőri csapat jobban kezdte az első meccset és vezettek is 2-1-re, a hajrában a Salvo megfordította az állást, így ők nyerték az első meccset. A második találkozón már a Salvo akarata érvényesült, a DVTK-nak csak szépítésre futotta az erejéből, a harmadik mérkőzésen pedig végképp le akarta zárni a szettet a Salvo E-sports, ez végül 5-1 arányban sikerült, így ők nyerték meg a szettet 3-0 arányban.

A negyedik párharc történelmi szettet hozott, először küzdött meg ugyanis Rocket League-ben két magyar focicsapat Rocket League szakosztálya: az MTK Budapest és a Pécsi MFC. Az első meccset a címvédő MTK jobban kezdve megnyerte, a második azonban óriási küzdelmet hozott és bár hosszabbításig húzódott, de ez is a címvédő győzelmével záródott. A harmadik találkozón egy korai MTK gól kis túlzással mindent eldöntött, a Pécs kockáztatott, az MTK pedig további gólokkal lezárta a találkozót.

A játéknap utolsó előtti párharcán a RotateKappa és a DVTK küzdött meg egymással. A DVTK jobban nyitott, de a RotateKappa kiegyenlítette a két gólos különbséget, a 3 perces ráadást azonban a diósgyőriek tudták góllal lezárni. A további két meccsen a nézők csak DVTK gólokat láthattak, a második meccsen 4-et, a másodikon pedig 2-t. Küzdött a RotateKappa, de a kezdeti győzelem hatására magabiztosabban játszó diósgyőriekkel nem tudtak mit kezdeni.

A forduló zárómérkőzésén kiesési rangadót vívott az egyaránt nyeretlen Lost Crusaders és a Team Peculiarity. Az egész találkozón javarészt a Lost Crusaders akarata érvényesült. A Team Peculiarity kontrákból próbálkozott gólokat szerezni, ezekből azonban csak egyszer tudtak végül betalálni – egy rúgott góllal pedig nehéz meccset nyerni. A Lost Crusaders végül egyre bátrabban játszva 3-0-ra nyerte meg a forduló utolsó mérkőzését, így elmozdultak az automatikusan kiesést jelentő utolsó helyről.

A forduló összes végeredménye, időrendi sorrendben (a párosítás nevére kattintva az adott mérkőzés felvételét is megtekintheted):

Három fordulót követően így állnak a Hungarian Open csoportkörének tabellái:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!