Toplista: A legjobb halloween események a videójátékok világában

Toplista: A legjobb halloween események a videójátékok világában

Közeledünk újra a borzongás ünnepe felé, ez alkalomból összegyűjtöttük, hogy szerintünk mely játékok nyújtották az eddigi legjobb halloweeni eseményeket.

/A cikk a szerző egyéni, szubjektív véleményét tartalmazza./

Noha halloween alkalmával előkerülnek a polcokról a legjobb horrorfilmek, nem feltétlenül szereti őket mindenki, meg egyébként is a halloween mára már egy barátságosabb, minimális ijesztgetéssel átitatott ünnep lett. Ez alkalomból a játékfejlesztők előszeretettel készülnek a játékosoknak mindenféle halloweeni tartalommal, hogy kedvenc játékuk űzése közben is átjárja őket a hangulat. Megmondom őszintén, én kifejezetten szeretem az év ezen részét, az ősznek eleve megvan a magas szépsége, erre pedig október második felében rátesznek még a fejlesztők is, amikor tökfej, denevér, pókháló és mindenféle egyéb klasszikus halloweeni kellékbe öltöztetik a játékaikat, megspékelve különféle témához illő küldetésekkel, játékmódokkal.

Most összegyűjtöttük, hogy szerintünk mely játékok hozták el az eddigi legjobb halloweeni eseményeket.

Overwatch - Halloween Terror

Az Overwatch évről évre visszatérő eseménye általában három fő részletből áll. A Blizzard mindig készül különféle témához illő skinekkel, melyek szerintem a legtöbb esetben nagyon látványosak, határozottan magukban hordozzák az ünnep hangulatát. Íme néhány példa:



A második fontos részlet szorosan kapcsolódik az elsőhöz, az esemény során lehet gyűjteni halloween loot boxokat, melyekből kieshetnek a fenti skinek. A harmadik rész pedig az, ami az egyik legjobbá teszi az Overwatch eseményét, a Junkenstein's Revenge játékmód, mely során négy fős csapatunkkal meg kell védenünk a kastélyt az érkező PvE ellenségektől és boss-októl. A térkép eszméletlenül hangulatos, ahogy a PvP meccsek térképei is remekül igazodnak ehhez. Melegen ajánljuk az eseményhez az Instalok feldolgozását.

Rocket League - Haunted Hallows 2019

A Rocket League tavalyi halloweeni eseménye különleges volt, ugyanis a Stranger Things-ből ismertté vált Upside Down világát hozta el a játékosoknak egy ideiglenes pálya képében.

Emellett természetesen lehetett farmolni a befejezett mérkőzésekkel a cukorkákat, amikből aztán mindenféle témához illő, limitált kozmetikai kiegészítőt válthattak ki a játékosok teljesen ingyen, pusztán azzal, hogy játszottak.

Fortnite: Battle Royale - 2018

Az Epic Games nem csak egy két-három hetes periódust szentelt a borzongásnak, ugyanis 2018 őszén a játék hatodik szezonját egy az egyben úgy készítették el, hogy az félelmetesen szórakoztató legyen. Íme az akkori Battle Pass trailer:

Persze a halloweeni időszakban erre rádobtak még egy lapáttal, 2018-ban átmenetileg összemosták a Save the World és a Battle Royale világát, megérkeztek a pályára a kockaszörnyek, amik rengeteg lootot és alapjaiban felborított mérkőzéseket tartogattak a játékosoknak.

World of Tanks - 2017

A tankok világában a 2017-es esemény egy különleges alkalom volt, ugyanis ekkor tesztelték először a több tornyos mechanikát és az első AI által vezérelt tankokat. Az ezen alkalomra kiadott játékmód összefogást igényelt, csapatba verődve kellett legyőzni a leviathánt és a csatlósait. A mód idén is visszatér.

Apex Legends - Fight or Fright Collection event

Az Apex Legends noha csak egy halloweennál létezett még, az viszont ugyancsak roppant hangulatosra sikerült. A battle royale műfajt képviselő játék megkapta a Shadowfall játékmódot, mely klasszikus br-ként indul, viszont van benne egy csavar. Azok a játékosok, akik meghalnak, élőhalottként térnek vissza a pályára, és vadásznak a többi játékosra. 10 élő játékosnál érkezik egy hajó, mely kimenekíti a még élőket, ehhez viszont össze kellett fogniuk.

Természetesen az esemény során itt is lehetett különféle event exkluzív tartalmakat szerezni, néhány ingyenes küldetést kellett teljesíteni ehhez.

World of Warcraft - Hallow's End

Hogy is maradhatna le erről a listáról a WoW híres eseménye, a Hallow's End, melyet még a háttértörténetbe is beépítettek, miszerint a Forsaken frakció kivált a Lich King seregéből és ezt ünneplik. Az esemény során különleges tárgyak, NPC-k és rengeteg küldetés várja a játékosokat.

League of Legends - Doom Bots of Doom

A címmel ellentétben a LoL halloweeni eseményének neve nem Doom Bots of Doom, hanem egyszerűen csak Harrowing, viszont a fejlesztők által elkészített egyik legérdekesebb játékmód a Doom Bots volt. 2014-es kiadásakor nem is halloweenkor jelent meg, hanem a nyár közepén, az utána lévő években viszont erre az időszakra időzítette a Riot Games. A Doom Bots során gépi ellenfelekkel kellett megküzdeni, viszont itt is volt egy csavar, a szokásoshoz képest teljesen elborult képességei voltak ezeknek a botoknak. A példa kedvéért, Lux az ultiját nem egy irányba, hanem minden irányba ellőtte. A megfelelő taktikák és a magas szintű csapatmunka nélkül kifejezetten nehéz volt megnyerni ezt a játékmódot, melynek pályája roppant hangulatos volt.

Rainbow Six: Siege - Doktor's Curse

Végül az elmúlt évek legnagyobb feltörekvő e-sport játékának, az R6S-nek az eseménye, a Doktor's Curse. Ezen különleges esemény alatt a támadóknak végezniük kell a védekező játékosokkal, ám itt merőben új képességekkel áldották meg a karaktereket a fejlesztők.

A különféle elborult halloweeni skint azt hiszem már meg sem kell említenünk.

Ezek lettek volna tehát azok a halloweeni események, melyek szerintünk a legérdekesebbek, leghangulatosabbak voltak, és persze kíváncsian várjuk, hogy idén mivel rukkolnak elő pontosan a fejlesztők!

Neked van kedvenc halloweeni eseményed?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!