A 3-0-k hétvégéje lett a K&H MNEB-HO negyedik hete

Izgalomból azonban így sem volt hiány a mérkőzések során.

Már a 4. forduló került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open harmadik szezonjának csoportkörében. A hétvége végül „féloldalasra” sikerült, ugyanis míg a szombati játéknapon 3, addig vasárnap összesen 6 találkozón követhettük figyelemmel hazánk legjobb Rocket League játékosait. Végül az alábbi eredmények születtek (a párosítás nevére kattintva az adott mérkőzést is megtekinthetitek):

Május 8., szombat

DVTK Vikingek vs. SPÁRTAIAK 1-3

Kissé tompán kezdett a SPÁRTAIAK csapata a DVTK ellen, amely viszont nem tudta kihasználni ellenfele lassabb játékát, a helyzetkihasználás ugyanis nem volt az igazi a csapatnál. Emiatt végül megadatott a lehetőség a SPÁRTAIAK-nak, hogy belelendüljenek a küzdelmekbe és egy szoros, majd egyoldalúbb meccset követően már 2-0-ra vezettek.

A harmadik mérkőzésen viszont 1-1-es rendes játékidőt követően a hosszabbításban a DVTK talált be, így szépítettek a szettben, azonban a SPÁRTAIAK végül egy 4-0 arányú 4. meccses győzelemmel végleg lezárták a szettet.

LvL Up Esport vs. Future Gaming 0-3

Szinte a teljes szett során dominánsabb volt a Future Gaming, olykor akár percekig is be tudta szorítani kapuja elé a LvL Up Esportot, amelynek így néhány kontratámadásig tudott csak eljutni. A Future Gamingnél az első mérkőzésen a helyzetkihasználás még nem volt az igazi, de a második találkozón már megszórták ellenfelüket.

A harmadik meccsen aztán a LvL Up Esport szerezte meg a vezetést, amelyet sokáig is tartott, de a hajrában három újabb Future Gaming találat végleg lezárta a szettet.

Dark Sayren vs. SPÁRTAIAK 0-3

A SPÁRTAIAK csapata kis túlzással ott folytatta a Dark Sayren ellen, ahol a DVTK ellenében abbahagyták, számtalan veszélyes helyzetükből az első mérkőzésen ötször, a másodikon pedig háromszor tudtak betalálni, mindkétszer kapott gól nélkül.

A harmadik találkozóra viszont mintha kompletten kicserélték volna a Dark Sayren csapatát, nem látszódott a különbség a két csapat között, és voltak rövidebb periódusok is, amikor még ők is tűntek egy hangyányit jobbnak. Nagyon sokáig tartotta is magát a 0-0, de a SPÁRTAIAK végül 8 másodperccel a vége előtt eldöntötték a meccset és így a szettet is.

Május 9., vasárnap

Budapest Five vs. KmK Esport 3-0

Nagy motivációval várta a KmK Esport a párharcot, feltett szándékuk volt legalább egy mérkőzést megnyerni jóval esélyesebb ellenfelükkel szemben. A Budapest Five azonban már a legelső másodperctől kezdve jelezte számukra, hogy nem fogják olcsón adni a bőrüket. A KmK Esport bár sokszor tudott helyzetet kialakítani a Budapest Five kapuja előtt, azok nagy többségben nem jelentettek igazi veszélyt, vagy ha mégis, akkor valamelyik védő ért oda a hárításra. Két találatot így is sikerült szerezniük a szetten, de mérkőzést nyerni már nem tudtak.

Alcohol Damaged Penguin Squad vs. Team Plague 0-3

Az első mérkőzésen nem igazán lehetett különbséget találni a két csapat között, körülbelül ugyanolyan arányban forgott veszélyben mind a két kapu. A rendes játékidő nem is hozott döntést, a ráadásban viszont mindössze 12 másodperc kellett a Team Plague-nek a győztes gól megszerzéséhez. Talán pont ez volt az, ami egy adrenalinlöketet adott a csapatnak, ugyanis onnantól kezdve a szett legvégéig dominálták a játékot, az ADPS-nek pedig csak momentumai akadtak.

MTK Budapest vs. Afterglow Esport 3-0

Bár az MTK dominálta a játékot, az első összecsapáson még nem igazán lehetett látni a különbséget gólokban, és a játékidő felénél 2 gólos volt még a különbség. A folytatásban viszont beindult a gólhenger, elsősorban az MTK színeiben debütáns shadix. vezetésével, a végeredmény pedig 12-1 lett az első meccsen. A másodikon már nagyobb ellenállást tudott felmutatni kapuja előtt, és végül feleannyi, 6 kapott góllal zártak. A harmadik mérkőzés ugyanúgy indult, mint az első, az MTK vezető gólját kiegyenlítette az Afterglow, de a győzelmet így is az MTK szerezte meg.

Scoopididup vs. Necrotic Esport 0-3

Szinte el se kezdődött a mérkőzés, de a Scoopididup megszerezte a vezetést az első találkozón! Kis időt követően érkezett csak az egyenlítés, a folytatásban pedig szebbnél szebb gólokkal húzott el a Necrotic. A második meccsen ugyanannyi találatig jutottak, ezúttal viszont nem adtak gólszerzési lehetőséget a Scoopididupnak.

A harmadik mérkőzésen viszont már nem igazán volt különbség a csapatok között, a győztes gól viszont egy védelmi hibából született a Necrotic javára és bár sok idő volt még hátra ekkor, de már nem tudta kiegyenlíteni a Scoopididup.

Budapest Five vs. Illés Akadémia Spirit 3-0

Bár támadásban ugyanazt a Budapest Five-ot láthattuk, mint korábban a KmK ellen, a védelmük viszont nem muzsikált teljesen jól, az első mérkőzésen kétszer is be tudott találni az Illés Akadémia Spirit – ellenfelük viszont 7 gólt is rúgott. A második mérkőzésen ellenben kétszer is megszerezte a vezetést az Illés Spirit, 1-0-ra és 2-1-re is vezettek, a védelmük viszont nem tudta tartani a tempót az ellenfelük támadójátékával, így ez is 7-2 arányú vereség lett.

A harmadik mérkőzésen aztán nem kis meglepetésre 2-0 arányban vezettek, amelyre a szépítés a mérkőzés felénél érkezett. Olykor már a csodával határos volt az, amit az Illés Akadémiától láthattunk védekezés címén, teljesen feladták a támadójátékot, védve az 1 gólos előnyt. A legvégéig azonban nem tudták kihúzni, 52 másodperccel a vége előtt jött az egyenlítés, majd a hosszabbításban a Budapest Five győztes találata!

Afterglow Esport vs. Necrotic Esport 0-3

Nagyjából hasonló játékot láthattunk mindkét csapattól, mint a korábbi mérkőzéseiken. Az Afterglow veszélyesebb tudott lenni az ellenfele kapujára és több gólt is tudott szerezni, a Necrotic viszont ugyanúgy halmozta a szebbnél szebb találatokat, illetve jobban ki tudták használni ellenfelük védelmi megingásait. Bár az első mérkőzés eredményében még szoros lett, a folytatásban viszont már magabiztosabb Necrotic győzelmeket láthattunk.

4 fordulót követően így állnak a csapatok a tabellán:

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!