Nem spórolt az izgalmakkal és a meglepetésekkel a K&H MN3B-HO 3. fordulója

Nem spórolt az izgalmakkal és a meglepetésekkel a K&H MN3B-HO 3. fordulója

Egy új rekord is született a hétvégén, ráadásul a 3-0 arányú eredmény is kisebbségbe került.

Féltávjához érkezett a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open harmadik szezonjának csoportköre. Az alapszakasz egy fokozattal nagyobb sebességbe kapcsolt, ugyanis most már 8 helyett 10 mérkőzés kerül lebonyolításra egy hétvégén, ezáltal néhány csapatot kétszer is láthatunk játszani. Ezek az eredmények születtek végül szombaton és vasárnap is (a párosítás nevére kattintva az adott mérkőzést is megtekinthetitek).

Május 1., szombat

Future Gaming vs. Necrotic Esport 3-1

Erős párosítással indított a szombat, és ezt a csapatok igazolták is, a Necrotic taktikus, a Future Gaming pedig gyors játékkal igyekezett operálni a mérkőzések során.

Az első találkozó végén a Necrotic jött ki győztesen, a második végén azonban rendes játékidőbeli 0-0-t követő hosszabbítás után a Future Gaming kiegyenlítette a szettet.

A harmadik összecsapáson a Necrotic két góllal is vezetett, a találkozó végére azonban nemcsak kiegyenlített a Future, hanem 9 másodperccel a vége előtt maguk javára is fordították a meccset és a szettet is.

A negyedik találkozón aztán előnyük tudatában magabiztosan tudtak játszani, a Necrotic pedig nem találta az ellenszert a Future Gaming játékára, így utóbbi csapat nyerte meg végül a szettet.

MTK Budapest vs. Thinking 3-1

Kis túlzással még fel sem lehetett dolgozni a Future Gaming győzelmét, a Thinking gondoskodott róla, hogy még érdekesebb legyen a nap, ugyanis rendkívül szorosan záró védekezésének köszönhetően megnyerte az első mérkőzést az MTK ellen.

A második találkozón ráadásul több támadást is láthattunk a narancs csapattól, és ellenfelüket hibázásra is tudták kényszeríteni, így két góllal is vezettek. A saját védelmük koncentrációja azonban alábbhagyott, ezt pedig büntette az MTK, kiegyenlítve a szettet.

A folytatásban sem tudta összeszedni hátsó alakzatait a Thinking, ez pedig ráadásul az MTK játékára is jó hatással volt, ugyanis egyre inkább nőtt a különbség a két csapat között. A negyedik meccsen pedig gólt sem kapva zárta le az MTK Budapest, így a szettgyőzelem is az övék lett.

LvL Up Esport vs. Afterglow Esport 3-1

Fontos összecsapásra készültek a csapatok, első győzelmükért küzdött mindkét fél. Ennek megfelelően rajtoltak is az első mérkőzésen, amely a legvégéig meg is maradt, nem lehetett különbséget látni a LvL Up és az Afterglow között.

A legelső összecsapáson az Afterglow tudott többször betalálni, a LvL Up Esportnak pedig újabb stresszfaktor lehetett, hogy leggólveszélyesebb játékosukat, Kriszcsönt „elvesztették” az 1. mérkőzést követően, így kram érkezett a helyére a folytatásban.

A csere azonban nyerőnek bizonyult, ugyanis a második mérkőzésen kiegyenlítette a szettet a LvL Up, egyetlen gól született csak ezen a találkozón.

A harmadikon mindkét csapat érezte, hogy sok mindenről dönthet egy győzelem, jól jelzi, hogy az 1-1-es eredményt követő hosszabbítás +5:44-es ráadást hozott, amelyet a LvL Up abszolvált győzelemmel.

A negyedik mérkőzésen látható is volt rajtuk az előnyük miatti nyugodtság, magabiztosabbak lettek a támadásaik, az Afterglow pedig a játékidő legvégéig csak 1 gólra tudott felzárkózni, így végül ők vesztették el az összecsapást.

Alcohol Damaged Penguin Squad vs. Illés Akadémia Spirit 1-3

Erős „bemelegítést” tudhat maga mögött az ADPS, előző két mérkőzésükön a Budapest Five és a SPÁRTAIAK ellen mutatkozhattak be a szezonban.

Jól is indítottak az első meccsen, ők szerezték meg a vezetést, a folytatásban viszont a játék inkább az Illés Akadémiáról szólt, a bekapott gólra további 4 találattal válaszolva 4-1-re nyertek. A második találkozó már sokkal szorosabb lett, és már-már úgy tűnt, hogy 1-1-gyel megyünk hosszabbításra, a pingvinek csapata azonban 0.75 másodperccel a vége előtt lőtte be a győztes gólt, így egyenlő volt a szett állása.

Ez azonban mintha feltüzelte volt az Illés Akadémiát, ugyanis nagyobb tempót igyekeztek diktálni a további mérkőzéseiken, ezzel pedig rövid időt követően már nem tudta tartani a lépést az ADPS és a harmadik meccset szoros, a negyediket pedig nem annyira szoros eredménnyel az Illés Akadémia nyerte.

Dark Sayren vs. KmK Esport 0-3

Szintén első győzelméért hajtott mind a két csapat, a KmK Esport ellenben erősebben kezdte a találkozót, és fokozatosan hibára is tudta kényszeríteni a Dark Sayrent, így az első mérkőzésen magabiztosabb, 4-0 arányú győzelmet tudtak aratni. A másodikon már úgy tűnt, hogy jobb felniken tudott kigurulni a pályára a Dark Sayren, de ez az első gólig volt így, onnantól kezdve a KmK Esport ugyanúgy rá tudta kényszeríteni akaratát az ellenfelére. Az eredmény már szűkebb különbségű, 3-0 lett.

A harmadikon viszont már nehezen lehetett látni a különbséget a két csapat között, bár továbbra is a KmK veszélyeztetett többször, de egyre inkább kellett már a védelmüknek is dolgozni. Végül csak egyetlenegy gólt láthattak a nézők, azt pedig a KmK szerezte, ez pedig azt jelentette, hogy ők lettek a negyedik magyar csapat, akik 3v3 ligaversenyen Best of 5 mérkőzést kapott gól nélkül nyertek meg.

Május 2., vasárnap

SPÁRTAIAK – Team Plague 3-2

Talán a hétvége legjobban várt összecsapása volt ez a találkozó, a meccs irama pedig rögtön igazolta is a várakozásokat, magas fordulatszámon pörgött mind a két csapat. Az első mérkőzésen a SPÁRTAIAK csapata szerezte meg a vezetést, amelyre háromszor tudott válaszolni a Team Plague. Kétgólos hátrányából csak egyet tudott ledolgozni az ellenfél, így a Plague örülhetett az első meccs után.

A másodikon aztán mintha szerepcsere történt volna, a Team Plague képtelen volt túljárni a SPÁRTAIAK védelmének eszén, nem úgy fordítva, 4-0 arányban kiegyenlítették a szettet. A harmadikon rátalált első mérkőzésbeli formájára a Team Plague, és 2-0 arányú győzelmükkel már 2-1 volt nekik a szetten.

A negyedik találkozón hamar 2-0-s előnyre tettek szert és sokáig meg is tudták őrizni, az utolsó percben viszont brutális harciasságáról tett tanúbizonyságot a SPÁRTAIAK csapata, 3.57 másodperccel a vége előtt mentették hosszabbításra, a ráadásban pedig újabb góllal 5. meccsre a szettet. A döntő ütközet gyors gólváltással kezdődött és sokáig tartotta magát a döntetlen, az idő előrehaladtával viszont a SPÁRTAIAK újabb gólokat tudott szerezni, amelyre nem érkezett válasz, így a rangadót végül ők nyerték meg.

Budapest Five – Dark Sayren 3-0

Az előzetesen látottak alapján inkább az volt a kérdés, mekkora lesz a gólkülönbség a Budapest Five javára a mérkőzéseken, de ami végül született, az így is sokkhatásként érhet fel: 14 gólt szerzett csak az első mérkőzésen a címvédő csapat. Azáltal pedig, hogy a Dark Sayren erre egy góllal sem tudott válaszolni, az is eldőlt, hogy ez a 14-0 arányú győzelem a legnagyobb gólkülönbségű győzelem magyar 3v3 bajnokságon – a korábbi rekordot a Team Plague csapata tartotta, a 2. szezon 1. fordulójában egy 14-1 arányú győzelemmel.

A második mérkőzés aztán ott indult, ahol az előző abbamaradt, 18 másodperc játék után már 3-0-ra vezetett a Budapest Five, a Dark Sayren viszont ezt követően már szorosabbra tudta fűzni a védekezését, ezt jelzi is, hogy a maradék 4 perc 42 másodpercben már „csak” 4 gólt tudott szerezni a BP5, és 10 védést tudtak bemutatni ezen a meccsen.

A harmadik mérkőzésen végül 8 lőtt gólig jutottak a címvédők, ezek azonban nem érkeztek gyorsan egymáshoz képest és voltak ígéretes helyzetei a Dark Sayrennek is, de ezeket nem tudták gólra váltani, így végül a Budapest Five a KmK Esporthoz hasonlóan szintén kapott gól nélkül múlta felül a Dark Sayren csapatát.

Vad Cápák – Thinking 0-3

Fej-fej mellett kezdett mind a két gárda, a rendes játékidőben pedig nem is tudták eldönteni, ki a jobb, így következett a hosszabbítás 2-2-s állással. Az aranygólt végül a Thinking szerezte meg, így ők nyerték az első meccset.

A második összecsapás hasonlóan szoros lett, egyetlen gólt láthattunk csak, ezt viszont a Thinking szerezte meg, így már 2-0 arányban vezettek a szettben. A harmadik összecsapáson aztán minél hamarabb le akarta zárni a nyitott kérdéseket a Thinking, ezt sikerült is, 4-0 arányban múlták felül a Vad Cápákat, így övék lett a szett.

DVTK Vikingek – KmK Esport 0-3

A rájátszásért küzd mind a két fél, ennek megfelelően estek is egymásnak a csapatok. Amikor bármelyik csapat megszerezte a vezetést, szinte azonnal jött is az egyenlítő gól. A mindent eldöntő találat másodpercekkel az idő lejárta előtt született, ezt pedig már nem tudta kiegyenlíteni a DVTK.

A második találkozó hasonlóan kezdődött, mint az első, egyedül Szega szépségdíja találata jelentette a különbséget szinte az egész mérkőzésen. Az utolsó másodpercekben a kockáztató és kitámadó DVTK védelmet letámadva újabb góllal jelentkezett a KmK, így 2-0-ra vezettek a szettben.

A harmadikon igyekezett nagyobb nyomást kifejteni ellenfele kapujára a DVTK, ez viszont azt is magával hozta, hogy a védelem nem zárt annyira jól, ezt kihasználta a KmK, 2-0 arányú előnyük tudatában már játszhattak biztonságosan. A végén még érkezett a DVTK szépítése, de az egyenlítésre nem maradt idő, így a KmK nyerte meg az összecsapást 3-0-ra.

Scoopididup – Vad Cápák 2-3

Két nyeretlen csapat összecsapását láthattuk a pályán, ez azonban a küzdelem színvonalára nem nyomta rá a bélyegét, elhúzni azonban egyik gárda sem tudott a másiktól. Az első mérkőzést 2-1 arányban a Vad Cápák nyerték, a következő arénán viszont érkezett az egyenlítés a Scoopididup részéről.

A harmadik találkozó végén szintén a Scoopididup örülhetett, 1-0 arányban nyertek. A negyedik találkozóra sikerült összeszednie magát a Vad Cápáknak, 4-1 arányú győzelmük pedig akkora lendületet adott nekik, hogy a mindent eldöntő, 5. mérkőzést végül 6-0-lal zárták le a saját javukra, megszerezve első győzelmüket a szezonban.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!