K&H MN3B-HO: Megvan, hogy kik menekültek meg a kieséstől

Thrillerbe illő forgatókönyv mentén alakultak az eredmények a bennmaradás kiharcolásáért vívott rájátszás során.

Június 5-én került megrendezésre a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság – Hungarian Open 3. szezonjának osztályozója. A következő szezon csoportkörébe automatikusan már csak két férőhely maradt szabadon, ezért viszont 4 csapat maradt még talpon, hogy el tudják ezt érni.

Győztes ági elődöntő

Afterglow vs. Alcohol Damaged Penguin Squad 1-4

Az első elődöntőben az A csoport 6. helyén záró Afterglow és a B csoport 7.-je, az ADPS csapott össze. Az elején mindkét csapat játéka kicsit pontatlan volt, illetve igyekeztek a lehető legjobban kiismerni a másik játékát, a kapu előtt mégis az ADPS volt a pontosabb az első két mérkőzésen, mindkét összecsapást ők nyerték meg. A harmadik mérkőzésen már éledezni kezdett az Afterglow és egy szűkebb győzelemmel szépítettek a szettben. A negyedik összecsapás rendkívül gólszegényre sikeredett, egyetlen találat született, azt viszont az ADPS szerezte. Mindent vagy semmit alapon kockáztatott az Afterglow, és a támadásaik sokkal nagyobb veszélyt is jelentettek az ellenfél kapujára, a védelmük viszont ezáltal jobban kinyílt, ezt pedig büntette az ADPS: 6-3 arányban nyertek ismét a pingvinek, ezzel pedig továbbjutottak a döntőbe, az Afterglownak pedig maradt a vesztes ág.

DVTK Vikingek vs. Scoopididup 1-4

Jól kezdett a DVTK, kevésbé a Scoopididup az első mérkőzésen, amely szintén az ismerkedés jegyében telt. A Scoopididup védelme a párharc elején még eléggé foghíjasnak mutatkozott, a DVTK viszont ezeket nem tudta minden esetben büntetni. A második találkozótól kezdve éledezett a Scoopididup játéka, egyre jobban fel tudták pörgetni a játék tempóját, amelyet bár a következő két elvesztett meccs dacára még eleinte tudott követni a DVTK, a folytatásban egyre inkább a Scoopididupról szólt a játék. A negyedik mérkőzésen már nagyobb gólarányban nyert az A csoport 7. helyezett csapata, az ötödiket pedig kisebb kiütés is született, 6-2 lett az állás, ezzel a győztes ági döntőben a két csoport 7. helyezettjei csaptak össze, az alsó ági elődöntőben pedig két olyan csapat készült az egymás elleni mérkőzésre, akik selejtező nélkül, a 2. szezon eredményei alapján harcolták ki a csoportkörös részvételt…

Vesztes ági elődöntő

Afterglow vs. DVTK Vikingek 0-4

Az első mérkőzésen mindkét csapat játékán látszódott, hogy fájdalmas vereségből érkeztek, ellenben a DVTK tűnt úgy, mint az a csapat, amelyik elsőként tudta magát ezen túltenni és megnyerték ezt a mérkőzést. A második meccstől kezdve növelte a tempót az Afterglow, érzékelve hogy innen már nincs hová menekülnie a csapatnak újabb vereséget követően, és több szép találatot is szereztek. A DVTK viszont ugyanennyiszer válaszolt, így jöhetett a hosszabbítás, ahol ismét a miskolci alakulat tudott gólt rúgni. A harmadik mérkőzésen sokkal jobban érvényesült a DVTK akarata, 4-1 arányban nyertek, így az Afterglow a kiesés szélére sodródott.

A negyedik összecsapáson így mindent egy lapra tettek már fel, hosszabbításig el is sikerült jutni, a győztes gólt azonban a DVTK szerezte meg, így ezzel azután, hogy a csapat játékosai az előző, 2. szezon rájátszásában is szerepeltek, az osztályozó első kieső csapata lettek, így számukra marad a nyílt selejtező a következő szezon elején.

Győztes ági döntő

Alcohol Damaged Penguin Squad vs. Scoopididup 3-4

Lehetett rá számítani, hogy parázs mérkőzésnek lehetünk szemtanúi, hiszen a Scoopididup gyors, az ADPS pedig jól átgondolt játékkal tudott nyerni az elődöntőben. Ebből az érdekes egyvelegből aztán két teljesen ellentétes arány született az első két meccsen: az elsőt a Scoopididup 5-1-re, a másodikat az ADPS 7-4 arányban nyerte meg. A folytatásban viszont eltűnt minden különbség a csapatok között, a különbséget csak az jelentette, ki tudott higgadtabb és pontosabb lenni egy-egy támadás végén a kapuralövésnél. Jól jelzi ezt, hogy a harmadiktól az ötödik mérkőzésig bezárólag mind a három találkozó hosszabbításokkal fejeződtek be, melyet „2-1 arányban” a Scoopididup „nyert meg”, így 3-2-re vezettek a szettben. A hatodik meccsen kockáztatott az ADPS, nagyobb hangsúlyt fektettek a támadásra és ez bejött, így érkezett a mindent eldöntő hetedik meccs.

Ahol szintén nem tudott elszakadni huzamosabb ideig egyik csapat sem a másiktól, egy-egy vezető találatra érkezett szinte azonnal az egyenlítés, és már-már úgy tűnt, hogy érkezik a hosszabbítás, az utolsó fél percben két gólt is tudott rúgni a Scoopididup. 6 másodperccel a vége előtt egy kickoffból közvetlenül tudott szépíteni az ADPS, és 0 másodpercnél sokáig fent is tudták tartani a labdát, az egyenlítés azonban elmaradt. A Scoopididup lett így az első csapat, amelyik kiharcolta a bennmaradást a következő szezon csoportkörébe, az ADPS-nek pedig egy ilyen maratoni hosszúságú találkozó után még érkezett a vesztes ág.

Vesztes ági döntő

Alcohol Damaged Penguin Squad vs. DVTK Vikingek 0-4

Lehetett érezni kicsit az ADPS játékán, hogy egy hét meccses szettből érkeznek, a védelmük nem zárt tökéletesen, ezt pedig könnyedén büntette a DVTK. Az első meccses vereség talán még jobban letörte a csapatot, a második találkozón nagyobb lett a különbség a DVTK javára, 5-1-re nyertek a diósgyőriek. A harmadik találkozón már összeszedte magát az ADPS és hosszabbításig is vitték a találkozót, a ráadásban azonban a DVTK talált be, így már 3-0-ra vezettek. Az utolsó mérkőzésen is szinte végig hátrányban voltak a pingvinek, az utolsó 1 percet azonban gyakorlatilag egykapuzott a csapat, olykor óriási bravúrral tudott védeni egy gólos előnyében a DVTK és csupán pixeleken múlt, hogy 0 másodpercnél az egyenlítő gólt jelentő lövésbe belevetődő védőről pont mellé menjen a labda. A DVTK így bár az első párharcát elveszítette a felső ágon, az alsón két győzelmet aratva kiharcolta a bennmaradását, az ADPS pedig hiába volt még előnyben is a felső ági döntő utolsó meccsén (3-2-re vezettek az utolsó perchez közeledve), végül szintén kiesett.

Ezek az eredmények születtek végül a szombati osztályozón:

Június 12-én szombaton a K&H MN3B-HO 3. szezonja a Négyes Döntővel ér véget, ahol a két csoport győztese: a Necrotic Esport (Bency, NrB, trolley, maixY), a Budapest Five (CokeHUN, meshinn, Negsy) és a rájátszás két legjobb csapata, az MTK Budapest (Gogi, Mateos, richmond, shadix.), valamint a Future Gaming (m1lan, Mstr., Peny, SusziX) mérkőzik meg a bajnoki címért. A Négyes Döntő vigaszágas-kieséses rendszerben kerül lebonyolításra, a COVID-19 világjárvány miatt online keretek között.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!