Milyen cserékre számíthatunk még az átigazolási szezonban?

Milyen cserékre számíthatunk még az átigazolási szezonban?

A nyári szünet második hetére fordulva kezdenek beindulni az átigazolási pletykák, átnéztük, hogy milyen információk láttak eddig napvilágot egyes csapatok terveiről.

A profi CS:GO világában a július közepétől augusztus közepéig tartó nyári szünet évek óta egyet jelent az átigazolási szezonnal. Kisebb-nagyobb változások már voltak az elmúlt egy hétben: gla1ve újra aláírt azzal az Astralis-szal, akik ma megszerezték Lucky-t is, JW és golden kispadra kerültek a fnatic-ban, es3tag és peacemaker pedig a Complexity-be ment. De folyamatosan jönnek az újabb és újabb pletykák arról, hogy ki lehet a következő játékos, aki mezt válthat még ezen a nyáron. Ezúttal a HLTV szedett össze egy csokornyi potenciális cserét – ezeket egészítjük ki további átigazolási hírekkel, meglátásokkal az elmúlt egy hétből.

Astralis

A dánoknak több cikket is szenteltünk mostanában a valószínűleg távozó majorgyőztes játékosoktól, gla1ve új szerződésén át, egészen a legújabb igazolásukig, de összefoglaljuk annak, aki minderről lemaradt. Device távozása óta lehet hallani, hogy a többiek is távozhatnak, ha kivásárolják őket vagy lejár a szerződésük az év végén, a múlthéten egy magát bennfentesnek tartó személy szerint Magisk, dupreeh és Xyp9x is tárgyal már csapatokkal – igaz, a Magiskre vonatkozó rész nem jött be. Gla1ve újra aláírt a szervezettel három évre, így jelenleg ő az egyetlen, aki biztosan marad 2022-ben is. Zonic távozását már gyakorlatilag készpénznek lehet venni, a V4-győztes IGL-ből bughasználatért rövid pihenőt kapó edző, HUNDEN jöhet a helyére majd.

Az Astralis helyzete viszont ma vált igazán érdekessé a Lucky-igazolással. A szervezet jól ismert PR-gépezete mindent elkövet azért, hogy 6. játékosként kezelje az új szerzeményt a közösség és a média, de nagyon meglepő lenne, ha még egyszer eljátszanák a dánok azt, amit Bubzkjival csináltak. Főleg annak a fényében lenne furcsa, ha rövidesen nem lenne kezdőjátékos valaki helyén Lucky-ból, mert a Valve nem nézi jó szemmel az öt főnél nagyobb felállásokat. Szóval aligha lesz majd meccsek vagy versenyek közötti cserebere a kezdőben, és nem sok értelme lenne úgy csapatot váltania Lucky-nak, hogy nem kap biztos játékidőt. Gla1ve kapcsán ugyan hivatalosan is elismerték, hogy ha ősszel megszületik az első gyermeke, akkor átmenetileg a kispadra kerülhet, de ha ez lenne a forgatókönyv, akkor sem lennének előrébb semmivel: eddig jó AWP-sük nem volt, akkor meg világklasszis IGL-ük nem lesz. Valószínűbb tehát, hogy lesz még mozgolódás az Astralis körül mostanában.

NIP

A svédek kissé sarokba szorították magukat device leigazolásával. Adott a világ egyik legjobb játékosa és egy, az ő szintjéhez és eredményeihez mérten szerényebb csapat, és egyelőre csak a teljesítménykényszer jelent meg, a kupákhoz nem kerültek annyival közelebb, mint azt remélték. Ez a probléma pedig a fiatal NIP akadémia játékosokon csattan, hiszen először ztr-nek, majd LNZ-nek kellett volna hirtelen felnőnie a feladathoz, de ez nem történt meg. Nincs ebben semmi meglepő, nem volt reális elvárás velük szemben az, hogy a csapattársaik szintjén vagy afölött játszanak az első perctől kezdve, de a menedzsment oldaláról egy próbát megért.

A HLTV szerint időhúzás lehet az akadémiajátékosok használata. Értik ez alatt azt, hogy amennyiben később elérhetővé válna valaki jobb LNZ helyére, akkor ismét igazolnának, de egyelőre inkább kivárnak, mert aligha van device 1 millió dolláros kivásárlása után pénz erre (technikailag már arra sem volt, a dán játékos ügynöksége hitelezett). A pletykák szerint dupreeh lehet a potenciális befutó, ami logikus lépésnek tűnik, de erre valószínűleg a jövő év elején kerülhet sor, amikor lejár a 

szerződése. A Majorig, amennyiben megtartják az eseményt, valószínűleg marad LNZ, de hacsak nem talál konzisztens formát, lemondhat a NIP a hazai közönség előtti Major-álmairól (bár ehhez nem kell játszaniuk sem, mert a svéd kormány is keresztülhúzhatja még ezt).

BIG

A berlini szervezet most először kerül elő az átigazolási szezon kapcsán, és ennek megfelelően nem is sokat tudni a terveikről. Állítólag figyelik a piacot, és ha találnak valakit, aki szerintük javítana a csapaton, akkor hajlandók lennének lépni, mert tavaly nyár óta igencsak elkerülte őket a siker. A potenciális távozó XANTARES lehet, aki mindig is kilógott a BIG-ből a nyelvi nehézségek miatt, és a Sprout-játékos faveN lehet a befutó. A Sprout egyébként is érdekes helyzetben van most, állítólag a kezdetek óta velük játszó denis is kikerülhet a keretből a gyenge teljesítménye miatt.

FURIA

Dél-Amerika lassan, de biztosan kezd megint érdekes régióvá válni, igaz, sikerekről mostanában nem igazán hallani – tehetségekről és szabadúszó veteránokról annál inkább. A FURIA a tavalyi NA első helyük óta abba a helyzetbe került, hogy ez lett velük szemben az elvárás, miközben akkoriban egyáltalán nem játszottak európaiak ellen. Amint az év végén átjöttek játszani a Földnek erre a felére, gyakorlatilag eltűnt az a fajta kimagasló és egyedi játék, amit korábban játszottak, mert a magasabb minőségű ellenfelek ellen már nem működtek a trükkök. Ez cserékhez vezetett, legutóbb junior távozott és honda tért vissza júniusban, de már most látszik, hogy ez másodjára sem fog működni.

Ha igazolnak valakit, akkor AWP-sre lenne igény, vagy legalábbis valaki olyanra, aki ezt szívesen felveszi. Két befutó lehet erre a helyre: saffee, a paiN fiatal tehetsége, és coldzera, aki állítása szerint játszani fog a Pro League-ben, ahová meghívták a FURIA-t. Bejelentés még nincs, de nem lenne meglepő, ha kettejük közül kerülni ki a FURIA új 5. embere.

fnatic

Először az irányító Golden, majd a fnatic-legendának számító JW került kispadra a CS:GO kezdete óta csak svédeket foglalkoztató szervezetből. A tervet utóbbi hír kapcsán árulta el a fnatic, eszerint a jövőben nemzetközi gárdával folytatnák. Ennek az igencsak jelentős fordulatnak a pletykák szerint két korábbi Cloud9-játékos örülhet majd, ALEX és mezii. Azonban arról egyelőre nem sokat hallani, hogy mit szólnak mindehhez a megmaradt svéd játékosok, illetve milyen terveik vannak velük kapcsolatban a szervezetnek. Bár ez utóbbi hamarosan kiderülhet, ugyanis az értesülések szerint Jackinho jövője kétséges a fnatic-ban – hogy ez mit jelent pontosan, nem tudni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!