Megvannak az idei IESF világbjanokság játékai! – A tét félmillió Dollár!

Megvannak az idei IESF világbjanokság játékai! – A tét félmillió Dollár!

Nemsokára indulnak a hazai válogatóversenyek!

A Nemzetközi E-sport Szövetség (IESF) nyilvánosságra hozta azt a hat játékcímet, amelyek szerepelnek a 2022-es E-sport Világbajnokságon. Várhatóan több mint 110 nemzet vesz részt az IESF kiemelt eseményén, amelynek az indonéziai Bali szigete ad otthont a 2022-es WE-bajnokság döntőjének, amelyre november 27. és december 9. között kerül sor. Az IESF 500 000 dollár összdíjazást hirdetett, amelyet a közelgő 14. IESF WEC döntőjén osztanak ki. Hasonlóan a tavalyi évhez, a magyar válogatóversenyeket a HUNESZ szervezi majd és a közvetítéseket az Esport1 oldalán követhetitek.

A 2021-es WE-bajnokságon az izraeli Eilatban lezajlott sikeres versenyeket követően a CS: GO, a Dota 2, a Tekken 7, az eFootball  sorozat tér vissza. A PUBG mobile és a Mobile Legends: Bang Bang mobil címek 2022 -ben először szerepelnek, hogy tükrözzék a mobiljáték-ipar növekedését, különösen azok körében, akik nem rendelkeznek erőforrásokkal vagy eszközökkel a konzolokon való játékhoz. 

Boban Totovski, az IESF főtitkára így nyilatkozott:

 E látványos hat játékcím bekerülése a 2022-es WE-bajnokságba támogatja küldetésünket, hogy egyesítsük, támogassuk és népszerűsítsük a világ e-sport családot. Nagyon hálásak vagyunk a kiadókkal való folyamatos együttműködésért, a két új mobilcím megjelenéséért, valamint az idei első CS:GO női tornáért. Együtt egy elérhetőbb és befogadóbb e-sport közösség kialakításán dolgozunk.”

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!