Kész van a GTA 6? Közelebb lehet a megjelenés, mint gondolnánk!

Ugyan hivatalosan nem tudunk még szinte semmit, a szeptemberi szivárgásból rengeteg infót nyerhettek a szemfülesek.

A világ egyik, ha nem a leginkább várt játéka a GTA 6, ennek ellenére hivatalos forrásból alig tudunk valamit. Konkrétan még a neve sem lett bejelentve, mert amikor a Rockstar tavaly felfedte, akkor annyit közölt, hogy készül a következő GTA-játék. Annyi kapaszkodónk lehetett, hogy a Rockstar Games honlapján elbúcsúzott a GTA V-től. Ennek ellenére óriási lázban tartja a gamer közösséget, így tehát nem meglepő, hogy leakek, kutatások, pletykák és spekulációk végeláthatatlanul özönlöttek szerte az interneten. Aztán a sort kicsit megtörte a szeptemberi hackertámadás és a több mint 90 videófelvétel kiszivárogtatása.

Ugyanis ezekről gyorsan kiderült, hogy valósak és rengeteg információt tartalmaztak. Ugyan hamar törölték ezeket a klipeket a legtöbb platformról, az internet nem felejt, sokan lementették őket, és elkezdték jó alaposan átvizsgálni a pixeleket, hogy milyen eddig nem ismert információkat rejtenek. Rengeteg mindent megtudtunk belőlük, például a helyszínt és a főszereplőket, de lelkes rajongók a térképet is elkezdték összerakni foszlányok alapján. Most pedig újabb következtetést vontak le a játék fájljaiból, ami alapjaiban változtathatja meg a gondolkodásunkat a játék megjelenési dátumáról. Ugyan már tavaly reméltünk némi hivatalos információt, akár képet vagy valamiféle előzetest, ez egyelőre várat magára. Azonban az általában jólértesült Tez2 most újabb biztató nyomokra hívta fel a figyelmet egy GTA-fórumon. Ugyanis a leakelt videókból származó képeken több .exe kiterjesztésű fájlnév látható, amelyek szerinte akár a játék különböző buildjeire utalhatnak. Azt írja, hogy az egyik videóban feltűnt „bankrelease” debugra szolgál, azzal a céllal, hogy elérjék a „feature complete” státuszt. Ez lehet a fő debug build. Emellett hasonló funkciója lehet a „beta” buildnek is, azzal a „content complete-et” érnék el.

Ez azt jelenti, hogy a GTA 6 valójában sokkal készebb, mint azt a rajongók sejtik, és a Rockstar már javában csiszolgatja a címet, hogy megjelenésre kész legyen. Egy másik felhasználó szerint a "feature complete" build a teljesen működőképes kezelőfelületre utalhat, a "content complete" pedig azt jelentheti, hogy az összes funkció kész és játszható. Egy harmadik fórumozó – aki azt állította, hogy maga is játékfejlesztő – egyet értett ezzel, hozzátette, most már csak a polírozás és a hibajavítás van hátra, és talán a stúdió már elkezdett dolgozni a trailereken is. Ám itt fontos megjegyezni, hogy egy ekkora játék esetében, mint a GTA 6, ez nem két perc.

Mielőtt nagyon beleélnénk magunkat, hozzá kell tenni, ezek nem hivatalos információk, csupán feltételezések. Ennek ellenére nagyon népszerű lett az a vélemény, hogy a vártnál jóval hamarabb jelenik meg a játék. A GTA 6 NEWS& LEAKS 2.0 Twitter-oldal is közzétette egy posztban, hogy a megjelenés előtti utolsó fázisban lehet a program, képként pedig csatolta a fent említett kommenteket.

Amennyiben ennyi nem lenne elég reménykeltő, a Rockstar nemrég létrehozott egy kínai közösségi média fiókot, amelyet egyébként a PlayStation is  bekövetett. Az, hogy a Rockstar létrehozta ezt a fiókot, arra utalhat, hogy nagy leleplezés következik, és a vállalat készíti elő a kínai piacra való betörést. Abból a szempontból is logikus lehet a levezetett elmélet, hogy a Microsoft is 2024-re jósolta a GTA 6 megjelenését, amely az új információk alapján teljesen reális jövendölés lehet. Egyébként a Take-Two eredménybeszámolója február 6-án, hétfőn lesz, talán némi hivatalos információval gazdagabbak leszünk a következő napokban. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!