A Netflix tényleg berúgja az ajtót és páros lábbal száll bele az AAA-gaming arcába

A Netflix tényleg berúgja az ajtót és páros lábbal száll bele az AAA-gaming arcába

Egyelőre kétkedve állunk a projekt előtt, de ki tudja?! Lehet, hogy pár év múlva már a Netflix is olyan remek játékokat gyárt majd, mint a Sony.

A Netflix egy ideje már nem csak a filmekről és sorozatokról szól. Az előfizetők a havidíj kicsengetése után számos mobilos játékhoz is hozzáférnek, használjanak akár iOS-es, akár Androidos eszközöket. Azt is jó ideje tudjuk már, hogy ettől sokkal nagyobb tervei vannak a  cégnek és most úgy tűnik aktívan dolgoznak is ezek megvalósításán. Nem csalás, nem ámítás, a Netflix AAA-kategóriás játékon dolgozik!

Nem, nem ússzuk meg. Ha törik, ha szakad, de a Netflix betör a nagyok közé, legalábbis saját elképzeléseik szerint. Azt pedig meg kell hagyni, hogy a szakma meglehetősen nagy és tapasztalt neveit gyűjtik össze köreikbe. Azt egyelőre nem tudni, hogy min dolgoznak, csak annyit ismerünk a projektből, hogy egy teljesen új IP lesz, multiplatform és hogy milyen neveket szereztek már meg hozzá.

Velük formálódik a Netflix első AAA-kategóriás játéka:

  • Joseph Staten (korábbi munkái: Halo-széria)
  • Raf Grasetti (korábbi munkái: God of War)
  • Chacko Sonny (korábbi munkái: Overwatch)
  • Jerry Edsall (korábbi munkái: Gears of War 4 és 5)

De tényleg kell ez nekünk? A Netflix persze, hogy pénzt lát a projektben és őszintén szólva, van is benne. Meg persze a dollármilliók között rengeteg buktató, amikben bármikor feleshetnek. Ráadásul láttunk már hasonló esetet. Anno az Amazon is hasonló lelkesedéssel jött AAA-játékokat fejleszteni, de egyiknek sem lett túlságosan átütő sikere. Legújabb projektjük egy új The Lord of the Rings MMO... meglátjuk abból mi sül majd ki, ahogy a Netflix játékából is.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - A májusi eső miskolci OGEX-et ér

Az Észak-Magyarországi régió legnagyobb városát is beveszi az Országos Gaming Expo, hogy a geek kultúra válogatáskazettájával kedveskedjen az ott lakóknak.