Biden megtette... Ez jelentheti a TikTok végét?

Biden megtette... Ez jelentheti a TikTok végét?

Nehéz helyzetben a TikTok, de vajon van-e még kiút?

A TikTok példátlan sebességgel lopta be magát főként a fiatalabb generációk szívébe, és vált az egyik legnagyobb közösségi platformmá. Az alkalmazás az Amerikai Egyesült Államokban is hatalmas népszerűségnek örvend, azonban a kormány szerint a kínai tulajdonban lévő cég gyakran amerikai lakosok adatainak megszerzésére, és a Kína-barát propaganda terjesztésére használja azt. Ennek köszönhetően már régóta téma, hogy be kéne tiltani az országban, vagy legalábbis más tulajdonosi körhöz kéne, hogy kerüljön.

Egy korábbi cikkben számoltunk be arról, hogy tegnap az amerikai szenátus megszavazta azt a törvényjavaslatot, amely betiltaná a TikTokot az Egyesült Államokban, amennyiben a ByteDance anyavállalat nem hajlandó megválni a részesedésétől. Ez a javaslat ma már eljutott Joe Biden amerikai elnökhöz is, akinek az aláírása döntő jelentőségű. Biden korábbi megnyilvánulásaiból tudni lehetett, hogy ő is a TikTok ellen van, így senkit nem ért meglepetésként, mikor aláírta a papírokat.

Michael Beckerman – a TikTok amerikai kontinensre vonatkozó közpolitikai vezetője – már korábban is elmondta, hogy amennyiben a törvényjavaslatot aláírják, jogi lépéseket fognak tenni, hiszen állítása szerint az egyértelműen sérti az első alkotmánymódosítást.

Jelenleg tehát úgy állnak a dolgok, hogy három végkimenetele lehet a történetnek. Az első, hogy a TikTok végleg betiltásra kerül az Egyesült Államokban. A második, hogy a ByteDance megválik a részesedésétől, és mások vezetése alatt működik tovább a platform. A harmadik pedig az, hogy a minden bizonnyal hosszas pereskedést követően, marad minden a régiben – a kínaik célja nyilvánvalóan ez.

Kövess Minket!



Gamer szótár