ESL Pro League: LAN-on verte a NiP-et a PERA

ESL Pro League: LAN-on verte a NiP-et a PERA

GG srácok, jöhet a BIG!

Emlékezték még arra, amikor a PERA bejutott az EPL-be? A fél internet attól volt hangos, hogy csaltak a srácok és lehetetlen, hogy egy ennyire ismeretlen csapatként, olyan győzelmekkel meneteljenek végig az európai kvalin, mint amikkel ők tették. Voltak profik, például smooya, aki napokig próbálta bizonygatni, hogy csalt a PERA, de volt olyanok is, például kennyS, aki hitt a srácokban. Végül mindenkire arra jutott, hogy majd LAN-on úgyis kiderül mi a helyzet. Hát, kedves károgók, kiderült.

Megkezdte szereplését a PERA az ESL Pro League 19. szezonjában és habár nyilvánvalóan nem ők a legnagyobb bajnokesélyesek, eddig tisztességesen helytálltak, sőt, tegnap megszerezték első győzelmüket, ráadásul a NiP ellen. Első ellenfelük a Complexity volt, a még mindig felemás teljesítményt nyújtó Complexity. Tény, hogy többségében a Complexity irányította a meccset, ritkán engedték ki a kezükből a gyeplőt, de a PERA így is erős ellenfelük volt. Egy-két körön múlt csak, hogy ne fordítsák meg a mérkőzést. Végül nem sikerült, 2-0-ra nyertek ELiGE-ék, de Aaronék  így is hoztak 11 és 9 kört, Anubison és Vertigón.

A D csoport alsó ágán aztán a NiP-et fogadták Aaronék. Nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a NiP botrányos formában van, beugróval játszanak, REZ lebetegedett, így egy második beugróra is szükségük volt, de igazság szerint a PERA is éppen csak az EPL előtt esett szét, ott is egy friss és tapasztalatlan felállás játszik, mégis mérföldekkel profibb, szebb és színvonalasabb CS-t tudtak játszani, mint a szedett-vedett NiP.

Így sem volt hibátlan a meccs, de hát az kit érdekel. Elveszítettek egy pályát és a decideren is 3-9-es állásról kellett menteniük, de az igazán fontos, hogy sikerült a PERA-nak. Precízebb, higgadtabb CS-t játszottak Aaronék, mindhárom pálya alatt. Ügyesebben szerzett nyitófrageket a PERA, sokkal pontosabb volt a gránáthasználatuk és még a nehéz helyzetekből is fel tudtak állni. Hiába került mentális és körfölénybe is a NiP, a PERA-nak mindenre volt válasza. 1-1-es állásnál, 3-9-ről végül 12-12-re mentették a decider pályát, végül pedig 19-17-re meg is nyerték azt.

2-1-re nyert a PERA a NiP ellen, ami két fontos dolgot árul el. Egyrészt, hogy a NiP katasztrofális állapotban van és jobb lenne nulláról újjáépíteni magukat. Másrészt pedig, hogy a PERA LAN-on is erős tud lenni. Nem hajtanak még a bajnoki címért, de tier1-es LAN-on is erősen helyt tudnak állni, innen pedig már csak a csapat fejlődése kérdéses. Az út megnyílt előttük, el kell kezdeniük haladni rajta.

A PERA tehát még játékban van a D csoportban. Következő ellenfelük a BIG lesz, akik úgy tűnik jó formában vannak, de azért várjuk ki a végét. A mérkőzést élőben láthatod ma délután a twitch.tv/esport1tv csatornán!

A mai menetrendünk:

  • 13:30 - PERA vs BIG
  • 16:30 - ENCE vs GamerLegion
  • 19:30 - PERA/BIG vs FlyQuest/Heroic

Kövess Minket!



Gamer szótár