Tovább folytatódik a brazil tündérmese, FalleNék a CSGO világ csúcsán!

Tovább folytatódik a brazil tündérmese, FalleNék a CSGO világ csúcsán!

Zsinórban második Major tornáját nyerte az SK, a Liquid elfáradt az egy hetes versenyfutás végére.

410 millió forint! Jól hangzik ugye? Az SK frissen igazolt brazil csapata, a Luminosity Gaming egykori ötöse ennyit lövöldözött össze magának 2016-ban, alig hat hónap alatt. De hogy megérdemlik-e afelől senkinek sincs kétsége, hiszen hosszú és rögös út vezetett a mostani sikerekig!

Másfél éve, még KaBuM Esports-ként annyi pénzük sem volt, hogy a katowicei Major kvalifikációs tornára leutazzanak, hiába vívták ki a Minoron az indulási jogot. A fnatic sztárja, flusha azonban jelesre vizsgázott emberségből, mikor a Pantamera LAN-ról hozott nyereménye egy részét átutalta a srácoknak. Így megnyílt a lehetőség az áttörésre, a többi pedig már történelem.



FalleN-ék kijutottak a 2015-ös ESL One Katowice főtáblájára, ahol egy névváltás után (kicsit déja vu érzésem van) Keyd Stars-ként a CLG-t és a HellRaisers-t is maguk mögé utasítva első szereplésükön egyből csodát tettek és legendákká váltak. Kölnbe már meghívottként érkeztek a Luminosity Gaming zászlaja alatt, és a végállomást ezúttal is a negyeddöntő jelentette, és a helyzet a Kolozsvári Majorre sem javult, szintén a nyolc között estek ki.

Ekkora azonban valami megváltozott a srácok hozzáállásában. Két társuktól megváltak, steel és boltz helyére pedig érkezett TACO és fnx, akik meghozták az áttörést az LG játékába, ezzel az ötösbe már megérte komoly pénzt fektetni. Családjukat hátrahagyva, a minél jobb eredmények érdekében egy kaliforniai Gaming House-ba költöztek, és az eredmények nem is várattak magukra sokáig.



Hatalmas meglepetésre megnyerték az MLG Columbus Major tornát, az első nem Európában rendezett nagy-versenyen az első nem európai győztessé váltak. Az eredmények azóta fokozatosan jönnek coldzera-éktól, nyerték a DreamHack austini állomását és behúzták az ESL Pro League harmadik szezonjának döntőjét is, és most Köln is behódolt nekik. Még a szervezetváltással kapcsolatos felhajtás, és a szurkolók megosztó reakciói sem zökkentették ki őket, immár SK néven is dicsőséget hoztak Brazíliának.

A kihívók gyengélkedését ezúttal is könyörtelenül kihasználták, és a jó formában lévő Team Liquidet is játszi könnyedséggel takarították el az útból. A döntőben s1mple-ék mellett állt a közönség nagyobbik része, feltüzelt állapotba érkeztek és még a vétó után is jól álltak. A pályán azonban már valódi világranglista elsőhöz méltó játékkal, az ellenfélnek esélyt sem adó dominanciával taroltak a brazilok, 16:7 és 16:6 arányban 2:0-ra nyerték a döntőt.



Vele együtt pedig újabb 500 000 dollárt, ezzel a CS:GO történetének eddig három legnagyobb pénzdíját egyaránt ők zsebelték be, csak 2016-ban már 400 millió forint fölötti az össznyereményük. Ha nincs az az adomány flusha-tól, vagy nem válnak meg társaiktól esetleg nem költöznek el szeretteiktől, ki tudja mi lett volna?!

A megfelelő döntéseket hozták, szimpatikus játékukkal és szerény személyiségükkel elnyerték a közönség szívét és persze egy kis szerecséjük is volt. Tényleg, mint egy igazi tündérmese!

Kövess Minket!