MVP Phoenix - TI6: Kor(e)ai búcsú vagy örömmámor?

Íme a következő epizód a TI6 szereplőinek bemutatásáról! Terítéken a koreai feltörekvő MVP Phoenix csapata! Meglepik a világot augusztusban vagy megégetik magukat?

Hamvaiból épült újjá a Phoenix

A nemzeti csapat


A világbajnokságot követő átigazolások közepette az MVP eldöntötte, hogy ismét egyesíti csapatait. Miután March kilépett katonai szolgálata miatt, kpii Kína felé vette az irányt és JeraX is visszatért Európába egy új koreai nemzeti csapat született. Ez az új irány az MVP Phoenixnél azt bizonyította, hogy az ország összes tehetségét egyetlen csapatba tömörítették. Megszokottá válik az ehhez hasonló szuper teamek létrehozása minden kompetitív arénában és csak azért nincs nagyobb hype a csapat körül mert relatíve kevesen foglalkoznak a dotával Koreaban.

Az új roster tehát: MP, QO, FoREv, Febby és DuBu, akikkel sikerült berobbanni a dotás köztudatba a két negyedik helyézéssel a Game Show Global eSports és a Shanghai Major versenyeken. Határozottan bizonyították, hogy Shanghai nem csak egy egyszeri tündöklés volt, a Phoenix 2-1-re verte az OG-t, 2-0ázták a compLexityt és a döntőben 3-0ára nyertek az EG ellen, amivel megnyerték az első nemzetközi LAN versenyüket. A következő hónapban újabb címet gyűjtöttek be, hiszen első helyen zártak a WePlay 3. szezonjában. Nagy reményekkel érkeztek a Manila Majorre és a csoportküzdelmek után 2-0ra tudták verni a Liquidet és úgytűnt dicső útjuk lehet a dobogó legfelső fokáig.
Szerencsétlenségükre pont az újra régi fényében pompázó OG-be botlottak, ezek után pedig az utolsó tüzet is kioltotta a csapatból a xiao8 vezette LGD. Mindenki látőkörébe került a koreai gárda ezzel a teljesítménnyel, több mint 600.000$ ütötte a markukat és meghívták őket a TI6-ra is. A csapat nagyrésze a 2. világbajnokságára készülhet és még várat magára, hogy meglássuk ez a plusz tapasztalat befolyásolja e a többi csapat extra felkészülését a koreaiakból.
Egyben azonban biztosak lehetünk, minden egyes MVP Phoenix meccset érdemes lesz nézni augusztusban.
Játékstílus
Az állandó gyakorlásról ismertek és az MVP stílus a pub mély bugyraiból forgácsolódott. Mindig harcra készek, a Phoenix akkor a legjobb, ha engedik, hogy QO tegye a saját dolgát, míg a többiek levadásszák a pályán lévőket. Az MVP nem az a csapat, akik tervszerűen célpontokat foglalnak és fokozatosan kiterjesztik a map controlt, hogy elfojtsák az ellenfelüket, mint pl az Alliance és az LGD. A győzelmeik a gyors és meghatározó fightokból származnak amik pusholásba torkolnak, még mielőtt az ellenfél visszatérne a halálból. A csapat maga a lendület, viszont ha jelentős hátrányba kerülnek a lanelés után, a csoportos akciók miatt a Phoenix már ritkán teljesít jól. Mint a tűz, amiről a nevüket kapták, kivéve ha a koreaiak gyorsan elégetik az ellenfelüket, más esetben nyögvenyelőssé válik a mérkőzés ha alig-alig sikerülnek a gankek és fightok.
Papíron a safelane és mid pozíció gyakori cseréje (QO és MP) sokoldalúvá teszi a csapatot. A drafttól függően Febby és DuBu a roamolást tekintve szintén felcserélhetőek a support rolejaikban. Ez rugalmassá teszi a csapatot és néha megtévesztő a pickelést illetően, az ellenfélnek általában mégis a korai és gyakori harcokra kell számítania. Mivel elsődlegesen a teamfightokban bíznak, az első néhány összetűzés sok esetben megmutatja, hogy ki lesz a mérkőzés győztese. Gyakorlatilag nem emelkednek ki a vetélytársak közül, az MVP érdekes módon akkor tündököl, ha a játék felgyorsul. Míg a többi team úgy tűnik, hogy gyorsítani és lassítani is szokott a tempón, addig a Phoenix szinte végig maxon pörög. Ezért lehet látni, hogy pokoli gyorsan, hezitálás nélkül vágnak bele egy teamfightba. A mozgásuk a térképen olyan sokszor mintha mindenki a saját útját járná, pláne ha az ellenfél védekezően játszik, viszont amikor megkongatják a vészharangot, rajként állnak össze. A csata hevében a legjobbak, közel tökéletes harmóniában építkeznek egymásra, villámgyorsan szökkennek ki és be a fightba valamint sebészi pontossággal kebelezik be mindazokat, akik versenybe szállnak velük hajmeresztő telmesítményükkel. Nagyon ritkán pickelnek defenzív supportokoat, a koreaiak szüntelenül gyorsítják a gamet a győzelem felé és ez néha visszafelé sül el a vesztüket okozva.


Játékosok:


QO

Ő a legrébbi tagja a csapatnak jelenleg. Tisztán látszik, hogy ahogyan a koreaiak játszanak ő az egyik alappillér és a lobbanékony vezére a csapatnak. A mobil farmolásban kiemelkedően teljesít számos heroval mint pl: Ember Spirit, Spectre, Slardar, Phantom Lancer és Slark ezen kívül a legemlékezetesebb a TI5 Templay Assassin játéka lehet.


MP

A TI5 utáni igazolási időszakban érkezett a csapathoz. Kpii helyére, középre szerződtették. Febbyvel remekül kiegészítik egymást és megvan köztük a szinergia, hiszen 2013 óta játszanak együtt. Elég meghatározhatatlan pozíciót tölt be a csapatnál mivel QO és néha még FoREv is lefölözi előle a farmot. Ő az egyetlen koreai egyébként akit a passzívitás miatt valaha is kritizáltak.

FoREv

Hot6 korábbi carryje, FoREvnek hozzá kellett szoknia a Phoenix stílusához. Tagadhatatlanul skilles playerről van szó, mégis gyakran be kell áldozza a játékát ha QO-nak nehezen indul a meccs. Láttuk már őt, hogy lehozta a mérkőzést mikor erőszakos offlanerekkel kellett szembenéznie (pl.: Bristleback) mégis az olyan hősök jutnak mostanában neki, mint a Tidehunter vagy a Dark Seer akikkel QO hátsóját támogatja az agresszív csatározások közepette.

Febby

Íme Febby sztorija. A koreai Dota közösség megalakulásától kezdve játszik, és QO-val a TI5 várakozásait felülmúlva teljesítettek. Azon kevés keleti játékosok közé tartozik akik jól kezelik az Io-t és szeret agresszívan játszani. Dacára a kis hero pooljának mindig is az lebeg a szeme előtt, hogy a csapat stílusához megfelelően folyamatosan előnyt kovácsoljon cselekedeteivel és szem előtt tartja azt is, hogy folyamatosan támadjanak. Kevés de annál fontosabb itemek megszerzésére koncentrál.

DuBu

Sokakat meglepett mikor edzőből újra játékossá vált. A csapat kapitányaként szintén a pörgős és agresszív játék felé írányítja a csapatát és még ha defenzívebb hősei vannak akkor is az elsődleges cél az, hogy előre. A csapat Earth Spirit játékosaként gyakran törekszik pusztítást okozni az ellenfél soraiban ezzel adva idő társainak, hogy felkészüljenek a nagyobb offenzívára. Sűrűn cserélnek posztot Febbyvel.

Eredményeik 2016-ban:
5.-6. helyezés – The Manila Major
1. helyezés – WePlay Dota 2 Leauge S3
1. helyezés – Dota Pit League S4
4. helyezés – The Shanghai Major

Kövess Minket!