Team Secret - TI6: Sebhelyek nyalogatása

Team Secret - TI6: Sebhelyek nyalogatása

Volt egyszer egy sztár csapat, aki dominálta a világot. Mindez már a múlté, de hogy a jövő milyen lesz? A Secret régi pompájában tündökölne a TI6-on.

Secret – TI6: Sebeiket nyalogatva

Bemutató

A TI4 után hozták létre, mint márkát és szedték össze a legnagyobb tehetségeket az európai csapatokból. A 2 fő céljuk az volt, hogy a játékosok jobban részt vegyenek az irányításban és jobb bánásmódban részesüljenek, mint a többi tradicionális esport szervezetnél. Az első verzió néhány szép eredményt fel tudott mutatni, de az igazi szörnyeteg akkor született meg, mikor a csapathoz szegődött Arteezy és Zai. A Dota történetében az egyik legkiválóbb lineuppal rendelkező csapattá váltak és ehhez mérten domináltak a versenyeken, több első helyet begyűjtve ez idő alatt. 2015 első fele egyértelműen az övék volt, meggyőző teljesítménnyel uralták a mezőnyt és a közeledő International egyértelmű esélyesei voltak. Az egyik legnagyobb pofára esésnek lehettek szemtanúi a szurkolók. Ahelyett, hogy az Aegist emelték volna a magasba, a Secret csak a partvonalról szemlélhette, ahogy legnagyobb riválisa (Evil Geniuses) írta végül be magát a történelembe.

Aki járatos ebben a játékban, annak azért nem volt nagy meglepetés, hogy a verseny után lényegében feloszlottak. A Puppey-KuroKy páros is végül búcsút intett egymásnak, ez a kudarc már nekik is túl sok volt. Puppey végül maradt és egyedül vállalta, hogy újjáépíti a teamet röviddel a Major sorozat bejelentése után. Új utakon elindulva meg is érkeztek az emberek, Envy, w33ha, Misery és Pieliedie csatlakozott. Sokan szkeptikusak voltak az új felállással szemben, végül a Secret 2. lett a Frankfurt Majoron. Ezek után a Shanghai Major győzelem végre egy Valve által szponzorált esemény királyává is tette őket. Minden a terveknek megfelelően működött, csodásan teljesítettek.


Puppeyt nem hétköznapi kérdésekkel lepték meg (angol tudás ajánlott :) )

A győzelem mámorában és a csapat erősségei ellenére mindenkit váratlanul ért, hogy w33ha és Misery csapat nélkül maradt az átigazolási időszak vége előtt. Egy gyors mozdulattal Arteezy és Universe érkezett az EGből. Igazi all-star csapat képét festették ezután.

Újabb hatalmas elvárások és természetesen újabb katasztrofális időszak.

Egy ilyen skilles és sztárokkal tűzdelt lineup végül semmit nem ért el és az egyik legnagyobb csalódást keltő all-star teamet produkálták a Dota történelmében. Mindössze 29%-os győzelmi mutatót voltak képesek felmutatni, valamint a legnagyobb versenyeken gyengén is játszottak, ami már rávilágított arra, hogy ez a csapat nem fog együtt maradni. A csapatjáték nem klappolt, mindenki egyéni dicsőséggel szeretett volna valamit felmutatni. Universe, aki az egyik legjobb offlanes volt, sem tudta megmenteni a süllyedő hajót, amivé a Secret vált.

Ezek után Universe úgy döntött, visszatér az EG-be.  Ez a mozdulat viszont már a szabályokkal szembe menő volt, hiszen nem volt lehetősége a csapatoknak a roster változtatásokra. Az EG ennek következtében elengedte végül Bulbát, akire így a Secret lecsapott. Mindkét csapat a nyílt selejtezőkön való részvétel tudatában cserélt embereket. Sokan még abban is kételkedtek, hogy képesek lesznek Puppeyék megnyerni ezt a selejtezőt. Volt pár nehéz momentuma a csapatnak, de aztán bebizonyították, hogy helyük van a legjobban között és kiharcolták a részvételt.

Az elmúlt időszak fejlődése bizakodásra adhat okot, de vajon Puppey képes lesz győzelemre vezetni a csapatát Seattleben is?

Játékstílus

Nincs igazi védjegyük. A legsikeresebb variációja a csapatnak arról volt leginkább ismeretes, hogy lejátszott mapról tulajdonképpen, remek teamfight koordinálással, brutális farmolással illetve szemfüles meglátásokkal

Ez az új squad nagyon jó csapatnak mondható, de nem érződik rajta a régebbi dominancia. A nyílt selejtezők alatt fegyelmezetten játszottak, semmi poénkodás, csak a meta hősök és biztonságos stratégiák. Kevésbé ismert teamek ellen még így is voltak izzasztó pillanataik, többek között a ProDota majdnem kiejtette őket. E meccsek alatt mutatták meg újdonsült ütőkártyáikat is, mint az Elder Titan és a Puppey féle Axe. Még egy érdekesség megmutatkozott, Envy többször vette át a mid nyújtotta lehetőségeket (Death Prophet, Pugna) míg Arteezy nem volt a közelben. Ezen kívül többször feláldozzák Pieliedie farmolását annak érdekében, hogy minél többször pickelhessék Puppeynak a legendás Enchantressét.

A több hero használat és a rugalmasabb játék bizony a következetesség rovására megy időnként. Építik az önbizalmukat és a stílusukat, pláne ha olyan csapattal játszanak, akik jó formát mutatnak az utóbbi időben. Ez bizony érződik a teamen és 2 fontos területen jelent számukra problémákat. Az egyik a draft, a másik pedig, hogy nem tudják igazán kihasználni az előnyüket. Sokszor a megjósolható pickek csapdájába esnek és könnyen „outdraftolják” őket más kapitányok, mivel a rugalmasság egyedül Envy és Arteezy heropoolján érezhető, nem pedig Bulba, Pieliedie és Puppey hőseinél. Emellett pedig hiába játszanak sokszor biztonságos játékot és érezhetően uralják a gamet, ha több meglátásuk végül hibákba torkollik és nem tudják javítani őket. Meglepő egy olyan csapatban, ahol egy Puppey játszik, de ilyen erős akaratú játékosok mellett nem mindig könnyű irányítani.

Játékosok

EternalEnvy

Jacky Mao dicsekedhet az egyik legnagyobb rajongói táborral bár ehhez hozzátartozik, hogy legalább ennyien nem szimpatizálnak vele. Egy blogírással indult karrierje, a Team Liquid oldalán tette közzé és tanácsokat várt a nagyérdeműtől, hogyan válhatna pro játékossá. A TI5 leégése után csatlakozott a csapathoz és bizonyítani tudta, hogy Európában ő az egyik legjobb carry játékos. Nehezen kiismerhető, ezért érdekes lesz látni képes lesz e felnőni a feladathoz és végre TI-t nyerni.


EternalEnvy története

Arteezy

A Dota aranyifjúja, és a TI5 óta igazán felpezsdült az élet körülötte. Annak ellenére, hogy skilljéből és pozíciójából fakadóan hatással volt 2 sztárcsapat teljesítményére, mindig elkerülte az igazi siker. Ingadozott a Secret és EG között, amivel igazából el is nyerte a twitch-chat szeretetét hiszen ráaggatták a (miután a TI győztes EG-be kötött ki megint) „4 TI győztes és Artour” jelzőt a teamre.

Bulba

Olyan csapatban, ahol Arteezy és a Envy is farmol mintha nem lenne holnap és még Puppey is gyakran játszik mohó 4. pozíciót, ott bizony kell egy játékos aki helyet is csinál nekik. Itt jön a képbe Bulba. A legtöbbet játszó hőseivel (Dark Seer, Clockwerk, Batrider) aligha ő fogja megnyerni a meccseket, viszont kevesebb farmal is igazán pikáns helyzeteket teremthet a csapat számára.

Puppey

A legelső TI győzelme végleg beírta őt a történelembe. Egyaránt az a player akit vagy le akarnak győzni vagy vele akarnak játszani. Ő az egyik legsikeresebb játékos a Dota 2 múltjában és mindezt úgy érte el, hogy az összes csapatában ő volt a kapitány. Tudni kell róla, hogy sokszor kiszámítható és makacs plusz az ellenfél is célpontként tekint rá, így át szokta adni a draftolás lehetőségét a csapattársaknak (pl.: s4, Envy). Sokan a kapitányok kapitányának nevezik.

Pieliedie

Jobban mondva DieDieDie, Johan neve egyet jelent az önfeláldozással. Ritkán farmol többet mint az ellenfél futára. Ebből a kevésből mégis képes kihozni a legtöbbet. A Cloud9 felolszlása után követte egykori csapattársát Envyt és csatlakozott a Secret lineupjához. Defenzív hősöket játszva gyakran áldozza be magát más core hősökért és ha agresszív játékot kell bemutatnia egy Lion vagy Bounty Hunterrel simán benne van, hogy „lecarryzi” a gamet.

Eredmények 2016-ban:

2. hely - StarLadder i-League StarSeries Season 2

1. hely - The International 2016: Europe Qualifiers

1. hely - The International 2016: European Open Qualifier #1

13 – 16. - The Manila Major 2016

7 – 8. - EPICENTER

5 – 6. - ESL One Manila 2016

5 – 8. - Dota Pit League Season 4

1. hely - The Shanghai Major 2016

7 – 8. - MarsTV Dota 2 League Winter 2015

5 – 6. - StarLadder i-League StarSeries Season 1

Kövess Minket!