APA KEZDŐDIK! Elstartol a TI6!

APA KEZDŐDIK! Elstartol a TI6!

A Dota 2 egy új fejezete íródik a következő 2 hétben! A világ legjobb csapatai gigászi küzdelemben esnek egymásnak, hogy újra eldöntsék, ki uralja az Aegis of Immortalt!

A mai nappal kezdetét veszi a The International 6. felvonása!

Az elmúlt évek eseményeiről az alábbi linkeken tudtok tájékozódni:

The International 20112012201320142015

Kedden 18:30-tól a wildcard összecsapásokkal indul útjára az idei Dota2 világbajnokság! A regionális selejtezőkből 4 csapat szerzett jogot, hogy a mai nap eldöntsék, melyik az a két együttes, akik csatlakozhatnak a főtáblához. Minden mérkőzés BO3.

Íme az ágrajz:


A felsőág nyertese a B csoporthoz csatlakozik, aki az alsóágról kerül ki győztesen pedig az A-hoz!

A Valve augusztus elsején a csoportbeosztást is közzé tette! 8-8 csapat került a csoportokba, a küzdelmeket pedig augusztus 3-5. között rendezik meg BO2 formátumban. Minden győztes mapért 1 pont jár és mindenki játszik minden csoportellenfelével.


A fő verseny azonban 8-án kezdődik és egészen 13-ig tart!

Az első négy helyezett kerül majd az ágrajzon a felsőágra, az utolsó 4 helyezett pedig az alsóágon folytathatja a küzdelmeket. Az alsóág első meccse BO1, de a többi már BO3 lesz. Mint minden évben, a nagydöntő most is BO5.

A közvetítés rengeteg csatornán zajlik majd. Aki angolul szeretné nézni az megtalálja a fő csatornát itt! Ezenkívül itt egy lista az összes elérhető streamről!

Magyarul pedig a hitboxon keresztül követhetitek figyelemmel az eseményeket: magyar stream! Itt lesz látható ma 18:30-tól az Escape Gaming vs compLexity párharc is!

Ha nem lenne ismerős némelyik csapat, akkor most az Esport1 bemutatói révén pótolhatjátok hiányos ismeretségeteket, íme a résztvevők:

Mindegyik csapat erős, de akire érdemes odafigyelni Európából az a korábbi TI győztes Na'Vi és Alliance, valamint a 2, jelenleg legerősebb ötös, az OG és a Liquid! Kínából a Newbee tűnik megállíthatatlannak illetve a feltörekvő Wings Gaming! A többi régióból pedig a Fnatic és az EG lephet meg minket.

Az átláthatóság kedvéért.

Hogy miért is megy a küzdelem amellett, hogy világbajnokká válhat egy csapat és megkaphatja a hőn áhított Aegis of Championst?



A jelenlegi állás szerint nem kevesebb, mint 19.439.053 dollár lesz szétosztva a csapatok között. A Battle Pass megvásárlásával értékes ajándékok birtokába juthatsz és ezáltal támogatod a versenyt is.

A leosztás a következő:

1. $8,553,183 (44%), kb. 2,44 milliárd Ft

2. $3,207,444 (16.5%) kb. 914 millió Ft

3. $2,041,101 (10.5%) kb. 581 millió Ft

És, hogy honnan indult? 

A rekord mennyiségű fődíj egyedülálló az esport történelmében! A tét tehát óriási, a küzdelem pedig gigászi lesz!

Kicsit a háttérbe szorul, de bizony aki nem a játéktudásával akarja felhívni magára a figyelmet, az kreatív ötleteit videó formájában is elküldheti a kiadónak! Idén újra megrendezik a rövid Dota 2-es filmek versenyét! Hogy mire is kell gondolni, íme az idei 3 legnézettebb produkció:

Továbbiakat pedig az alábbi linken találhattok! Nektek melyik tetszik a legjobban? Írjátok le kommentben és azt is kinek szurkoltok a csapatok közül!

Tetszett a cikk? Akkor kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!